Datingtips Relaties

Hij is niet geschikt voor je! Deel 2

beginstadium van een relatie, consequent, daten, ex, leren kennen, onzeker, red flags, relatie, respect, rode vlaggen, rol, veiligheid, verlegen, vertrouwen, vrouwen zijn onzeker, waarschuwen, waarschuwingstekens, Wees gewaarschuwd, Plekk, datingapp,beginstadium van een relatie, consequent, daten, ex, leren kennen, onzeker, red flags, relatie, respect, rode vlaggen, rol, veiligheid, verlegen, vertrouwen, vrouwen zijn onzeker, waarschuwen, waarschuwingstekens, Wees gewaarschuwd, Plekk, dating app, datingapp
Geschreven door Redactie

Vorige week gaven we je de eerste zeven signalen waar je alert op moet zijn als je in het beginstadium van een rleatie zit. Maar er is meer! Hier zijn er nog eens zeven: 

8. Hij heeft geen interesse in jouw interesses

Hij is onzeker dat je die activiteit of interesse boeiender vindt dan dat je hem vindt.

Of hij is egoïstisch en praat alleen maar over zijn eigen passies.

Of hij heeft gewoon niet echt interesse in je.

Of hij is respectloos en kijkt neer op jouw hobby’s.

Hoe het ook zit, het is niet bevorderlijk voor een gezonde relatie.

9. Het is meteen al ingewikkeld

Bij jullie eerste dates vind je hem wel leuk, maar het loopt ook allemaal een beetje stroef en moeizaam. Als het in het begin al zo gaat, dan zal het later alleen maar moeilijker worden.

10. Hij wil dat jij je grenzen verlegt

Dit is vaak op het gebied van seks. Hij respecteert jouw grenzen niet en dringt erop aan dingen te doen, waarbij je je ongemakkelijk voelt en die je eigenlijk niet wilt doen. Geef je eenmaal toe, dan wordt hij beloond voor zijn negatieve gedrag en zal hij later vaker zijn overtuigingskracht inzetten om dingen te doen die jij niet wilt.

11. Hij gedraagt zich onverantwoordelijk

Hij mag zich best een kind voelen diep van binnen, als hij in het dagelijks leven maar verantwoordelijk, volwassen gedrag vertoont. En dan gaat het om bijvoorbeeld om financiële verantwoordelijkheid: hij kan met geld omgaan en heeft geen / niet teveel schulden. En sociale verantwoordelijkheid: hij maakt geen grappen die niet kunnen en houdt bepaalde gespreksonderwerpen voor zichzelf in gezelschap van anderen.

12. Hij is een drama queen (king)

Sommige mensen leven voor drama. Ze zoeken het altijd op en stoken het het liefst nog een beetje extra op, omdat het leven anders zo saai is. Zo herken je een drama queen: er is altijd een of andere crisis en het is nooit zijn fout. Hij zoekt steeds bevestiging bij jou, wat heel vermoeiend is en waardoor al je energie wegsijpelt. Of hij wordt boos als hij merkt dat jij ook een leven naast hem hebt. Het leven is al dramatisch genoeg, dus bespaar jezelf deze strijd en zoek iemand die wat stabieler in het leven staat.

13. Hij speelt spelletjes met je

Hij beweert gek op je te zijn, om de volgende dag weer zijn twijfels uit te spreken. Het kost je veel tijd en energie en levert je niks op. Hij zou consequent moeten zijn, niet steeds zijn plannen moeten aanpassen en jou niet aan het lijntje moeten houden. Of hij ziet je als een exotische fling. Omdat je een stuk ouder of jonger bent, hoger opgeleid bent of een andere huidskleur hebt. Maar dat is nogal kinderachtig, hij moet echt interesse in jou hebben en je niet als een of andere trofee behandelen. Is hij meer geïnteresseerd in het feit dat hij jou aan de haak heeft geslagen dan in jou persoonlijk, dan is hij geen serieuze partij voor je.

14. Je intuïtie vertelt je dat het niet goed zit

Vertrouw op je onderbuikgevoelens. Hoe ouder je wordt, hoe meer levenservaring je hebt en hoe betrouwbaarder je intuïtie is. Kun je je vinger er niet op leggen, maar voel je dat er iets niet goed zit, ga dan verder met je leven. Zonder hem.

Daten is een uitdaging en we kunnen gemakkelijk nog wel tien waarschuwingstekens noemen. Maar ontdek je er maar één, maak je dan niet teveel zorgen. Niet iedereen is perfect, jij ook niet, dus misschien verdient hij een tweede kans. Het kan zijn dat hij tijdens jullie eerste afspraken gewoon erg zenuwachtig was en daardoor niet zichzelf was. Of hij deed (op een verkeerde, misleidende manier) zijn best om indruk op je te maken. En wist je dat er vaak tijdens de eerste paar dates van stellen die gezonde, langdurige relatie hebben, helemaal geen klik was? Dus geef hem een kans om te relaxen en om zichzelf te zijn. Dan leer je hem pas echt kennen en kun je beter over hem oordelen. Of nog beter: over jullie samen, als koppel. rode vlaggen

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X