Daten Datingtips

6 tips voor een geslaagde eerste date

daten, eerste date, geslaagde eerste date, tips
Geschreven door Redactie

Er zijn twee woorden die bij veel mensen spanning teweeg brengen, en bij sommige mensen zelfs paniek. Die woorden zijn: EERSTE DATE.

“De engerds houden het oogcontact zo lang en intens vast dat je je afvraagt of ze overwegen om je keel door te gaan snijden”
Wij singles hebben ze allemaal… verschrikkelijke eerste date-verhalen. Als we geluk hebben, hebben we ook een enkel positief verhaal. Maar wat maakt een goede eerste date nou goed? 6 tips voor vrouwen én mannen om te zorgen dat zo’n eerste date soepel verloopt en hopelijk een positieve ervaring wordt.

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

1. Wees jezelf

Laat je masker zakken en zorg dat je jezelf bent. Pas dan kun je een band met de ander aangaan en kun je erachter komen of jullie een match zijn. Stel je kwetsbaar op, ook al is dat misschien eng bij een vreemde. Praat over persoonlijke en misschien soms over gevoelige zaken. Wees niet bang om gekwetst te worden, zorg dat je authentiek en echt jezelf bent.

2. Maak goed oogcontact

Het klinkt simpel, oogcontact maken. Maar het gaat nogal eens fout. Want wat dacht je van:

  • de jagers. Ze loeren steeds over je schouder of er misschien een betere prooi binnen komt.
  • de engerds. Ze houden het oogcontact zo lang en intens vast dat je je afvraagt of ze overwegen om je keel door te gaan snijden.
  • de astronauten. Ze staren in de ruimte. Maar waar staren ze nou precies naar?
  • de OBMO’s. De Overal Behalve Mijn Ogen-mensen. Hallo, mijn ogen zijn hier! Dank je.

Dus wat is het geheim van goed oogcontact? Kijk regelmatig kort in elkaars ogen, maar staar niet. En toon emotie met je ogen! Oftewel, laat je ogen spreken.

3. Geniet van het moment

Sommige mensen denken dat het romantisch is om tijdens de eerste date al over de toekomst te gaan praten. Maar dat is het echt niet, zeker tijdens een eerste date niet. Blijf bij het heden, geniet volledig van het moment, van de date die jullie nu hebben. Het gaat nu om jullie twee en om erachter te komen of jullie bij elkaar passen. De rest van de wereld kan wel even wachten. En dat betekent dus ook dat je van je telefoon afblijft!

4. Praat minder, luister meer

Als je echt op zoek bent naar een band met je date, luister dan. Geef de ander de ruimte om ook te praten, al gaat dat in het begin misschien wat moeizaam omdat hij/zij zenuwachtig is. Let op wat de ander zegt en hoe het gezegd wordt. Laat weten dat je luistert door de ander regelmatig even aan te kijken, instemmend te knikken en stukjes van het gesprek te herhalen.

5. Wees zelfverzekerd

Zelfverzekerde mensen zijn sexy. Maar verwar zelfverzekerdheid niet met arrogantie. Zelfverzekerd zijn gaat over vertrouwen in jezelf hebben en van jezelf houden. Arrogantie gaat over de ‘show’, hoe je overkomt op anderen. Met fout gedrag en shiny statussymbolen die verbergen wie je echt bent. Daar is niets sexy’s aan. Heb zelfvertrouwen en wees trots op jezelf, je date zal dat waarderen.

6. Vind je de ander leuk, laat het weten

Een eerste date is altijd een beetje eng en onwennig, voor iedereen. Je hebt je eigen mening over de ander, maar je wilt over jezelf ook graag feedback krijgen: wat vindt je date van jou? Krijg je die feedback niet, dan heb je misschien de neiging om te denken dat het oordeel negatief is. Feedback is prettig, voor iedereen. Laat dus weten hoe je over de ander denkt, zeker als dat positief is. En is dat laatste het geval, dan kun je dat ook duidelijk maken door meteen een tweede date af te spreken (waarbij je de details later bespreekt).

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X