Beauty Datingtips

Hoe word ik aantrekkelijker? Zó is het te leren!

hoe word ik aantrekkelijker, aantrekkelijk, knap, leren, aantrekkelijk, flirten , knap, leren, leer aantrekkelijk te zijn, word aantrekkelijk, hoe aantrekkelijk, aantrekkelijke vrouw, flirten
Geschreven door Redactie

Hoe word ik aantrekkelijker? Denk je dat ook weleens? Denk je dat een man altijd op de mooiste vrouw afstapt en jou overslaat? Nergens voor nodig! Zo is het namelijk helemaal niet. Hoe dan wel?

Hoe word ik aantrekkelijker?

Als twee singles in één ruimte elkaar zien en aantrekkelijk vinden, denk je dan dat de man snel op haar afstapt? Nee, daar hebben mannen meer voor nodig. Ze wachten als het ware tot ze ‘uitgenodigd’ worden.

Een studie van de Bucknell Universiteit in Pennsylvania toont aan dat mannen vrouwen nauwelijks benaderen zonder eerst uitgebreid oogcontact te hebben. Gemiddeld moesten vrouwen dertien keer kort en direct oogcontact maken voordat de man op haar af durfde te stappen.

Op de juiste manier oogcontact maken is dus super belangrijk. en dat kun je eenvoudig leren!

‘De man vergroot zijn ruimte’

Voordat een man contact maakt, zal hij onbewust bewegingen maken die zijn ruimte vergroten. Hiermee laat hij zijn lichaam groter en dominanter lijken. De man rekt zich bijvoorbeeld uit en legt vervolgens een arm op de rugleuning van de stoel naast zich. Of hij spreidt zijn benen of zet zijn handen in zijn zij. Dit zijn open lichaamshoudingen die zijn macht, potentie en overtuigende karakter moeten overbrengen. Gesloten lichaamshoudingen, zoals armen over elkaar of gebogen, neerhangende schouders, geven je juist een heel ander beeld, een beeld van een man die zich veel lager in de pikorde bevindt. Het onderzoek laat zien dat mannen gemiddeld negentien van deze ruimte-vergrotende bewegingen maken voordat hij haar benadert. En dat allemaal terwijl hij snelle blikken op de vrouw richt om zijn interesse te tonen.

Tijd voor oogcontact!

Jouw rol is vervolgens om oogcontact te maken! Voor vrouwen die aantrekkelijker gevonden willen worden, is het belangrijk om goed oogcontact te leren maken. Psychologe Monica Moore zegt dat een romantische ontmoeting altijd start met oogcontact. Zij onderscheidt drie stappen in het flirtproces:

1. De ruimte scannende blik, die vijf tot tien seconden duurt. De vrouw heft haar kin een beetje op en buigt naar voren.

2. Een soms wat ondeugende blik die meerdere malen op één specifieke man wordt gericht.

3. Gefixeerd staren, langer dan drie seconden. Glimlachen tijdens dit staren heeft veel effect om interesse te verkrijgen. Als het oogcontact er is, kan de dans beginnen. De vrouw laat onbewust de aandacht uitgaan naar haar gezicht en nek. Dit doet ze door haar vingers door haar haar te laten gaan of langs haar nek te strijken. Ze zal lachen, knikken en haar lichaam richting de man draaien.

Krijgt dus de mooiste vrouw de meeste aandacht? Het antwoord is nee. Of ze benaderbaar is, is belangrijker dan alleen haar uiterlijk. Als je je benaderbaar opstelt, met oogcontact, zullen mannen veel sneller de eerste stap te maken. Hij neemt nog steeds het initiatief, maar je helpt hem wel een handje.

Lichaamstaal is cruciaal

In een ander onderzoek bestudeerden de wetenschappers de effecten van lichaamstaal en aantrekkelijkheid. Er werd uitgegaan van een groep vrouwen met vergelijkbare aantrekkelijkheid. De vrouwen die meer dan 35 signalen per uur uitzonden werden door gemiddeld vier mannen benaderd. Minder flirterige vrouwen werden daarentegen juist helemaal niet benaderd.

Het is dus duidelijk dat je lichaamstaal belangrijker is dan je uiterlijk. Is je houding gesloten en intimiderend en je uitstraling onvriendelijk en koud? Dan zullen mannen je bedreigend vinden en je niet durven te benaderen.

Oefenen dus!

Hoe word ik aantrekkelijker? Door te oefenen! Aantrekkelijk zijn kun je dus leren! Wees je bewust van je lichaamstaal en de signalen die je uitzendt. Leer goed te flirten door het oogcontact langzaam op te bouwen en daarbij vriendelijk en verleidelijk te lachen. Zo nodig je mannen uit om je te benaderen. Hoe meer je oefent, hoe natuurlijker het voor je zal worden.

Een oefening die je kunt doen als het je nog niet zo goed lukt: kijk andere mensen aan als je over straat loopt. Probeer hun blik vast te houden. In het begin voelt dit waarschijnlijk heel ongemakkelijk en je zult merken dat de meeste mensen zo snel mogelijk wegkijken. Maar hoe meer je het doet, hoe beter je erin wordt. Als het dan voor het ‘echie’ is, zul je minder verlegen zijn en zul je makkelijker de blik vast kunnen houden van die super aantrekkelijke man.

En anders dit…

Natuurlijk  is er ook een andere manier om in contact te komen met zo’n aantrekkelijke man: stap zelf op hem af! Dan hoef je niet in drie stappen ettelijke malen flirterig oogcontact met hem te maken, maar neem je het heft in eigen handen. Ga een praatje met hem maken, waarbij je een open lichaamshouding aanneemt en je hem vriendelijk toelacht en regelmatig kort even in zijn ogen kijkt. En raak af en toe even zijn arm of schouder aan als je durft. Succes verzekerd!

Is dit nog niet voldoende? Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om aantrekkelijk gevonden te worden. Lees hier wat voor verrassende dingen mannen zoal aantrekkelijk vinden!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X