Daten online Datingtips

Je online dating profiel, wat zet je er wel en wat juist niet in?

online dating profiel, profiel, datingsite, dating website
Geschreven door Redactie

We hebben er al eerder over geschreven, maar het is goed om nog eens door te nemen wat je wel en niet in je dating profiel op een datingwebsite zou moeten zetten. Wat is irritant en wat kan echt niet? Wat werkt juist goed en wat nodigt mensen uit om verder te lezen? Hieronder vijf handige tips om een aantrekkelijk profiel in elkaar te zetten.

1. Wees specifiek

“Begin je profiel niet met: ‘Nou, drie weken geleden hebben mijn ex en ik het uitgemaakt, dus hier ben ik weer.’
Hou je van reizen, lezen en een wijntje drinken? Schrijf dat dan niet zo op. Onze hobby’s en interesses zijn vaak niet origineel, maar je kunt ze wel specificeren om clichés te vermijden. Zoek naar een omschrijving als: “Het liefst zou ik in een klassiek Volkswagenbusje naar Spanje rijden om daar langs de kust authentieke dorpjes te bezoeken. Op het strand ontspan ik met een goede literaire thriller, om daarna lekker een sangria op een terrasje te drinken”. Dat geeft een veel beter beeld van jou.

2. Hou je profielteksten kort (maar krachtig)

Pakkende teksten werken beter dan lange verhandelingen. Sommige profielen ratelen maar door, bevatten een hele catalogus aan favoriete boeken, filmquotes, kledingmerken, enz. Als de site je vraagt om je favoriete boeken, betekent dat nog niet dat je alle boeken die indruk op je gemaakt hebben sinds je 12e, hoeft te vermelden. Een goed profiel nodigt je uit om meer te willen weten over de persoon. Het moet niet zo zijn dat anderen denken: “Die meid kan echt haar mond niet houden, zou ze altijd zo oeverloos kletsen?”.

3. Praat niet over vorige relaties

Begin je profiel niet met: “Nou, drie weken geleden hebben mijn ex en ik het uitgemaakt, dus hier ben ik weer.” En plaats al zeker geen lijstje in chronologische volgorde met mislukte relaties. Je klinkt als een overgebleven stukje vlees dat niemand meer wil. In online datingland kun je vorige relaties, als je ze toch wilt noemen, beter positief houden, zonder details te noemen. Het is net als met solliciteren. Dan zeg je ook niet dat je vorige baan k*t was. Je brengt de reden om ermee te stoppen op een positieve manier, dat je toe was aan een nieuwe uitdaging bijvoorbeeld. Dus in plaats van die knallende ruzies te noemen, komt het positiever over om aan te geven dat jullie uit elkaar gegroeid waren.

4. Wees niet te specifiek in je eisen

Hij moet tussen de 1.80 en 1.85 zijn, met blauwe ogen, brede schouders (van een actief buitenleven en niet van krachttraining), hij moet een liefde voor Fellini-films hebben en interessant en creatief werk doen. Je zult weinig reacties krijgen, want er bestaan waarschijnlijk niet eens leden die aan al die eisen voldoen. Je limiteert jezelf hier teveel mee.

5. Plaats foto’s die passen bij wat je schrijft

De meeste mensen bekijken eerst de foto’s. Als ze dan vooral feestende foto’s van jou in sexy kleding zien en in je profiel schrijf je dat je serieus genomen wilt worden, dat je veel leest en carrièregericht bent, dan kan dat verwarrend werken. Zoek dus naar foto’s die bij je teksten passen of pas je teksten aan als je je realiseert dat die misschien niet overeen komt met wie je werkelijk bent.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X