Datingtips Onderzoek

Sexting, hoe doe je dat? Tips voor spannend en veilig digitaal verleiden

sexting, tips, verleiden, Sexting hoe doe je dat, app, daten ,dating app, datingapp , erotisch chatten , incheck app , Plekk, Plekk datingapp, Plekk-app, sex app ,sex berichtje , sext ,sexting, sexting tips ,Trendin Checkin , Trending Checkin , verleidelijk bericht, verleiden
Geschreven door Redactie

Sexting, hoe doe je dat? Wij hebben tips voor je.

Wist je dat 82 procent(!) van de mensen het weleens doet?

Sexting bedoelen we. Seksueel getinte berichtjes sturen per telefoon of computer. Er vliegen dus heel wat digitale x-rated tekstjes en foto’s door de lucht. Het onderzoek werd gedaan onder 870 heteroseksuelen tussen de 18 en 82 jaar en de vraag was of de deelnemers in de laatste 12 maanden aan sexting hadden gedaan. Meer dan acht op de tien mensen deed dat dus, de meeste mensen vanuit huis, maar 24% stuurde de berichten ook vanaf de werkplek, de supermarkt of een andere locatie buitenshuis.

Uit de studie blijkt dat sexting een positieve invloed heeft op ontluikende liefdesrelaties. Maar voor mensen met een vaste relatie heeft het geen effect op de relatie, staat in het rapport te lezen. Leuk is het natuurlijk wel.

Maar hoe doe je dat nou, sexting? Op een leuke, bevredigende manier, zonder dat het pervers wordt? En hoe houd je het veilig? We hebben acht verleidingstips en drie veiligheidstips voor jullie op een rijtje gezet.

1. Bouw het langzaam op

Seksuele spanning opbouwen kan de interactie nog opwindender maken. Je kunt denken aan openingszinnen waarin je aangeeft aan de ander te denken en zijn lippen op de jouwe te willen voelen of zijn handen op je lichaam.

2. Plaag hem een beetje

Hij moet ergens naar uitkijken, dus creëer wat dubbelzinnigheid en mysterie. Op die manier moet hij zijn fantasie gebruiken om de situatie in te schatten. “Als je eens kon zien wat ik nu aan hebt” en “Sorry voor de typefouten, ik heb maar één hand vrij” zijn zinnen die in deze fase goed werken.

3. Nog een stapje verder

Nu is het makkelijk om hem nog meer op te winden door te beschrijven wat je zou willen doen als jullie elkaar weer zien. Nee, dat doen wij niet voor je, die ‘sextjes’ mag je zelf verzinnen.

4. Laat hem weten wat je zo opwond de laatste keer

Was het voor jullie beiden een prettige ervaring, dan werkt het goed om die herinnering naar boven te halen. Beschrijf wat je precies zo lekker vond, hij zal zich de ervaring weer makkelijker voor de geest kunnen halen.

5. Daag hem uit

Stel hem een provocerende vraag, bijvoorbeeld wat hij ervan zou vinden als jij ineens voor zijn deur zou staan met alleen maar een jurkje aan, zonder iets eronder. Uiteraard schrijf je dat alleen maar om hem uit te dagen wat spannends terug te schrijven. En wie weet, als hij positief reageert, kun je het ooit in de praktijk brengen.

6. Geef feedback

Je sexting partner schrijft iets waar je rode wangen van krijgt? Laat hem dat weten. Geef positieve feedback, zodat jullie steeds een stapje verder kunnen gaan met het digitale verleiden.

7. Digitale striptease

Na alle sextjes over waar je zin in zou hebben en hoe je je voelt, kun je enkele foto’s meesturen van een sext striptease. Geen expliciete foto’s dus, dat is echt minder opwindend. Foto’s van de kledingstukken die je net uitgetrokken hebt werken beter.

8. Suggestieve foto’s

En ben je toch foto’s aan het maken, denk dan ook eens aan een foto van de lingerie die je van plan bent te dragen als hij straks langskomt. Of van jezelf in een handdoek gewikkeld. Met suggestieve foto’s laat je wat aan zijn fantasie over.

En dan nog drie veiligheidstips:

1. Vermijd je gezicht

Stuur nooit erotische foto’s met je gezicht erop, waardoor je herkenbaar in beeld bent. Je weet nooit wie jouw foto’s in handen krijgt.

2. Sext niet te impulsief

Neem de tijd, check of je je berichtje wel naar de juiste persoon stuurt voordat je op ‘send’ drukt.

3. Vergrendel je apparaat

Spreek af dat je elkaars berichten snel verwijderd van je telefoon, pc of ander apparaat. En zorg voor een wachtwoord, zodat je kleine nichtje of je moeder niet voor verrassingen komt te staan als ze je telefoon in handen mocht krijgen. Sexting, hoe doe je dat

 

Wil je weten hoe millenials omgaan met sexting, lees dan ‘Millenials en hun smartphones’.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X