Datingtips Onderzoek

Meer kans op een reactie in je chatgesprek

chatten, datingapp , dating app , datingapp, kans op een reactie , meer kans op een reactie, meer kans op reactie, open je chat , openingszin, Plekk
Geschreven door Redactie

Wil je meer kans op een reactie als je een bericht in een datingapp verstuurt? Hier vind je een aantal goede ideeën!

Datingapp Hinge heeft onderzoek gedaan naar de dating-activiteiten van 5.000 gebruikers. Daaruit hebben ze de beste en slechtste dingen gehaald die je kunt zeggen tijdens het chatten met een potentiële nieuwe partner op een datingapp.

Gebruik dit woord nooit

Volgens het onderzoek was het woord dat je als eerste woord in een conversatie echt niet moet gebruiken: ‘sorry’. Je hebt dan 56% minder kans om uiteindelijk het telefoonnummer van de ander te krijgen, het criterium voor een geslaagde conversatie volgens het onderzoek. Dus begin liever niet met een verontschuldiging.

Een andere grote fout blijkt te zijn dat je vaag blijft als het om afspraken gaat. ‘Volgende week’ of ‘een keer op een vrijdag’ werken dus slecht. Dan heb je 40% minder kans op succes dan ‘a.s. donderdagavond’.

Wat wel goed werkt: laten merken dat je een opmerking van de ander leuk vindt of begrijpt. ‘lol’ en ‘haha’ doen het bijvoorbeeld heel goed. Het levert je 17% meer kans op op het uitwisselen van telefoonnummers.

Complimenten geven je meer kans op een reactie

En je hebt 12,5% meer kans op succes als je een compliment over de naam van de ander geeft. Goed om te weten!

Een eerder onderzoek van deze datingapp, waarbij een maand lang gekeken werd naar het percentage reacties op openingszinnen, leverde het volgende op:

‘Hi’, ‘Hey’, ‘Hoi’, ‘Hoe is het?’ liggen voor de hand, maar zijn saai en leveren je weinig respons op. Begin direct met een meer persoonlijke tekst of stel een leuke date voor (na de begroeting), daarmee maak je de meeste kans op een reactie.

Voorbeelden voor succesvolle openingszinnen

Stel een vraag, waarbij een persoonlijke keuze moet worden gemaakt: Wat heb je liever / Wat is de beste uitvinding: …. of ….. . Ben je een man, die een eerste berichtje aan een vrouw stuurt: laat één van de twee dan eten zijn, succes gegarandeerd. Bijvoorbeeld: “Wat is de beste uitvinding: chocolademousse of Netflix?”.

Speel ‘Two thruths and a lie’ met elkaar. Noem direct drie grappige of sappige feitjes over jezelf en vraag de ander welke van de drie gelogen is. Hij/zij zal nieuwsgierig worden wat waar is en wat niet, en zal waarschijnlijk snel reageren. Zo leer je elkaar al meteen goed kennen.

Uit het onderzoek bleek ook dat assertieve openingszinnen van vrouwen erg goed gewaardeerd worden door mannen. “Zin om een drankje te doen?” of “Heb je deze week tijd om af te spreken?” leveren je 98% kans op een antwoord op. Niet verrassend, lijkt ons.

In het artikel “Wil je antwoord op je berichtjes, probeer deze zinnen dan“. kun je meer superhandige tips vinden voor het schrijven van berichten.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X