Datingtips Geluk

Succesvol daten: dit helpt!

relatie laten slagen, aantrekkelijk, app, benauwd, bindingsangst, daten , dating app , datingapp , gebroken hart, gereserveerd , incheck app, liefdesverdriet, mogelijke relatie , open blik, Plekk, Plekk datingapp , Plekk-app, potentiële relatie, relatie , relatie kapot , relatie slagen, Trendin Checkin, Trending Checkin, saboteren onzeker, Plekk, Plekk datingapp, daten, Plekk app, Trendin Checkin, Trending Checkin, incheck app, date vriend, vrienden, datingtips
Geschreven door Redactie

Soms is het daten lastig en heb je de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Om avonden achter elkaar series te kijken in je bed, met een grote zak chips erbij. Maar als je daten op de goede manier doet, kan het geweldig zijn. Succesvol daten kun je leren. En geweldige dates kunnen heel goed tot geweldige relaties leiden.

Met deze tips om succesvol te daten overleef je die eerste date en heb je grote kans op een tweede date. En meer.

Kijk verder dan je vaste café

Natuurlijk zou het super zijn als je daar de liefde van je leven vindt, terwijl je er je wekelijkse biertje drinkt. Maar zou het niet veel leuker zijn om hem te ontmoeten bij een hardloopwedstrijd, in een designstore of bij dat foodtruck festival? Maar het kan natuurlijk ook gewoon bij de supermarkt, op het station of op je werk zijn. Zoek je maar op één plek, dan mis je enorm veel kansen om een mogelijke partner tegen het lijf te lopen. Succesvol daten betekent dus ook je ogen open houden, want wie weet…

Laat je vrienden je helpen

Je beste vrienden kennen je als geen ander. Dus weiger niet om gekoppeld te worden. Hebben ze serieuze bedoelingen, sta er dan voor open. Want waarschijnlijk heeft die blind date dezelfde (type) vrienden en zijn er meer gemeenschappelijke kenmerken (levensstijl, interesses, woonplaats, enz). Spreek wel van tevoren af dat het altijd kan falen en dat dat dan niemands fout is. Even goede vrienden!

Kijk eens rond in je vriendenkring

Niet alleen kunnen vrienden met fantastische matches komen, ze kunnen zelf ook date-material zijn. Hij is niet voor niets een vriend, jullie hebben kennelijk dezelfde interesses. En vriendschap is een perfecte basis voor een relatie. Dus is er een vriend die je eigenlijk stiekem heel aantrekkelijk vindt, trek dan je stoute schoenen aan… En blijkt het niet te werken, dan is daarmee niet automatisch de vriendschap geruïneerd.

Kies de juiste datingapp of -site

Bedenk wat je precies wilt (een crush, een serieuze relatie?) en zoek daarbij een passende datingapp of -site. En waarom niet meerdere tegelijk gebruiken om je kansen te vergroten? Want hoe meer vissen in de vijver…

Focus op de eerste indruk

Natuurlijk gaat een langdurige relatie veel verder dan de eerste indruk, maar toch is die belangrijk. Niet alleen jij, maar ook hij zal binnen een paar minuten beslissen of jullie een match zijn. Wil je jezelf een kans geven, zorg dan dat hij direct een positief beeld van je krijgt. Maak oogcontact, lach en let op wat hij zegt. Wees aanwezig bij jullie gesprek en wees geïnteresseerd.

Wees vriendelijk en wees jezelf

Speel geen spelletjes, maar neem een open en eerlijke houding aan en wees aardig voor hem. Aan een ijskoude, hard-to-get houding van jou hebben jullie allebei niks. Misschien vind je het stoer, misschien ben je bang om je kwetsbaar op te stellen, maar met zo’n houding geef je de verkeerde indruk af. Zo ben je waarschijnlijk niet echt. En mannen vinden het niet aantrekkelijk.

Zeg deze dingen niet

  • “Ik ben zo moe, ik heb hoofdpijn en dan moet ik ook nog mijn fietsband plakken en morgen vroeg naar de tandarts. Pfff…” Klagen, over je werk, over je niet zo lekker voelen, over je familie, over moe zijn. Je kunt er een opmerking over maken, maar uitgebreid klagen is heel onaantrekkelijk. Daar knapt vrijwel elke man op af.
  • “Wist je dat er heel veel Jeroen de Vriesen zijn op internet”. Laat hem niet blijken dat je hem uitgebreid gegoogled hebt, je komt over als een stalker.
  • “Dus daarom verbrak ik de relatie met mijn ex…”. Ga niet tot in detail vertellen over je vorige relatie en wat er allemaal misging. Het interesseert hem niet, hij wil het niet horen. Het gaat nu om jullie twee.
  • “Sorry, ik moet naar huis, Hollands Next Top Model begint zo”. Tja, waar liggen je prioriteiten eigenlijk?

Laat je vrienden je mening niet teveel beïnvloeden

Natuurlijk is de mening van je vrienden en familie over je nieuwe potentiële geliefde belangrijk, maar geef jezelf eerst de kans om hem goed te leren kennen. Want is die mening negatief, dan ga je daar óf in mee en ga je negatiever over hem denken, óf je gaat je tegen hen afzetten en blijft als statement juist wel met hem daten. Beide situaties zijn niet wenselijk. Dus geef het tijd en vind eerst uit wat je zelf van hem vindt.

Hoe eerlijk moet je zijn tegen je date? Direct de waarheid over doe je jezelf in het begin iets positiever voor? En meer nuttige tips, bijvoorbeeld over waar je het beste af kunt spreken, over gespreksonderwerpen en wat een passende outfit voor een eerste date is, vind je in “10 tips voor een eerste date: wat moet je wel of niet doen?”.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X