Daten Datingtips

Twijfelen aan je date: rode kaarten!

arrogant, date, daten, datingapp, datingapp Plekk, ervaringsverhalen, Jaloezie , lust, Plekk, rode kaarten, verliefd
Geschreven door Redactie

Twijfelen aan je date doe je liever niet. Als je sterke gevoelens voor iemand hebt is het makkelijk om die kleine minpuntjes van je date even te negeren. ‘Want hé, zo boeiend zijn die niet’, denk je als je echt verliefd bent. Misschien merk je ze wel niet eens op, blind als je bent door je lustgevoelens.

Maar ook al staat je hoofd er niet naar, het is toch belangrijk om te letten op deze ‘deal breakers’. Want vooral in het begin kun je heel goed herkennen wat voor persoonlijkheid jouw date is. Zijn ware aard komt bij de eerste dates al boven water, dus negeer die niet.

Deze vrouwen vertellen wat voor hen signalen waren dat ze weg moesten wezen. Neem dit nuttige advies ter harte wanneer je hem of haar echt leuk begint te vinden. Want het kan je later een hoop ellende besparen. Twijfelen aan je date mag dus best om een scherpe blik te houden en roze wolken te vermijden!

Ze maken botte grappen

Wat ik superfout vind: generalisaties, vooroordelen en ‘grappen’ over groepen mensen (het andere geslacht, mensen met een andere seksuele voorkeur, andere huidskleur of achtergrond). Dat kan echt niet.

Dagmar

Ze kunnen niet omgaan met een meningsverschil

Ik zou altijd opletten hoe iemand omgaat met een andere mening of smaak, al gaat het alleen maar over welke film jullie gaan kijken of van wat voor muziek je houdt. Ik was bijvoorbeeld een keer aan het daten met een vent die vroeg welke tv-programma’s ik leuk vond. Toen ik zei dat ik Buffy keek en hij zei dat hij daar niks aan vond, kon me dat niks schelen. Niet iedereen houdt van hetzelfde. Maar wat me wel stoorde was dat hij me belachelijk maakte omdat ik daar een fan van was. Als hij daar al zo irritant over deed, hoe moest dat dan als we een keer een meningsverschil over iets belangrijkers zouden hebben?!

Yvette

Ze zijn jaloers

Als hij nu al tekenen van jaloezie begint te vertonen, wees dan gewaarschuwd! Het wordt alleen maar erger. Totdat de jaloezie na een tijdje ineens stopt. Jij verbaasd, en opgelucht. Tot blijkt dat hij er een ander op na houdt. Dat overkwam mij dus, één keer maar nooit weer!

Suzy

Ze complimenteren alleen je uiterlijk

De eerste keer voel ik me gevleid als een man zegt dat ik er goed uitzie / mooie ogen heb / een goed figuur heb. Maar als de complimenten nooit over mijn karakter gaan of over dingen die ik gedaan heb, knap ik af.

Ingrid

Ze hebben geen respect voor jouw agenda

Op het laatste moment afzeggen of helemaal niet komen opdagen, steeds de plannen veranderen, ik heb er een hekel aan. Het getuigt van weinig respect. Als het één keertje gebeurt is het niet zo erg, maar gebeurt het vaker dan haak ik af. Het belooft niet veel goeds voor de toekomst als hij zich niet aan onze plannen kan houden.

Jacky-Jay

Ze accepteren geen ‘nee’

Negeert hij jouw afwijzing, terwijl je op een openbare plek bent, jullie allebei je kleren nog aanhebben en hij geen erectie heeft, dan zal hij die ook zeker negeren als de omstandigheden anders zijn. Pas dus op!

Eveline

Ze zijn het overal mee eens

Ik had een keer een vriend die altijd vermeed mij direct te antwoorden als ik vroeg naar zijn voorkeuren, naar de dingen die hij leuk vond en de dingen waar hij een hekel aan had. Ook leek het erop dat hij het altijd met me eens was. Het was niet alleen irritant, het was ook geen goed teken. Hij had namelijk totaal geen eigen mening en leunde enorm op mij.

Kim

Ze vinden hun ex gestoord

Als hij denigrerend over zijn ex praat vind ik dat verdacht. Misschien was het echt een kreng, maar ook grote kans dat hij wel vaker zo respectloos over andere mensen praat.

Soemira

Ze hebben deze slechte eigenschappen

Mannen die zich schuldig maken aan minimaal één van deze zes dingen, daar blijf ik ver vandaan: jaloezie, agressie, luiheid, egoïstisch gedrag, arrogantie of apathisch gedrag. En dan vergeet ik er vast nog een paar…

Tanja

Je ziet het: twijfelen aan je date kun je beter maar tijdig doen. Een realistische blik helpt je uiteindelijk verder! Lees ook over deze 6 rode kaarten die betekenen dat hij niet geschikt voor je is!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X