Daten online Datingtips

Zij hebben elkaar online ontmoet en hebben datingtips voor jou!

app Plekk, datingapp, datingprofiel, datingsite, datingsite-koppels , datingsite-stellen , datingtips, transparant, eerlijk, kwetsbaar, laat je bedoelingen blijken, online daten , Plekk ,stellen , tips daten, transparant
Geschreven door Redactie

Er zijn genoeg datingtips te vinden op het web, maar zou het niet het beste zijn om advies te krijgen van stellen die elkaar op een datingapp of -site hebben ontmoet? We weten het, online daten is een jungle, maar het is echt waar dat sommige mensen eruit komen met de liefde van hun leven aan de hand en een big smile op hun gezicht! Hoe hebben ze dat in vredesnaam voor elkaar gekregen?!

We besloten het ze gewoon te vragen.

Inez: “Laat het standaardbeeld van wie je zoekt varen! Soms moet je je gewoon eens laten verrassen door een ander type dan waar je normaal gesproken naar op zoek bent. Mijn vriend is het type manager, waar ik eigenlijk een hekel aan had. Maar hij bleek aantrekkelijk, lief, grappig en houdt ook van buitensporten en reizen, net als ik. Mensen worden vaak verliefd op iemand anders dan ze van tevoren in hun hoofd hadden! Geef het dus een kans. Als je te kritisch bent en bijna iedereen afwijst, mis je misschien wel de liefde van je leven.”

Marco: “Wees eerlijk en oprecht. De waarheid komt toch wel uit en je bent veel aantrekkelijker als je geen rol speelt.”

Mascha: “Bij mij was het puur toeval. Ik zag eerst zijn foto die me aansprak en de chat die daarop volgde was super grappig. Toen we afspraken was er een chemie tussen ons, die ik nooit eerder meegemaakt had. Nu wonen we alweer 3 jaar samen. Dus tja, ik heb geen gouden tip, het is voor een groot deel ook een kwestie van geluk. En je open stellen en naar je gevoel luisteren. Het is natuurlijk wel zo dat hoe meer je online date, hoe meer kans je maakt om ook zo’n soulmate tegen te komen!”

Thijs: “Vertel eens iets anders. Ok, iedereen houdt van reizen en een film kijken. Daar onderscheid je je totaal niet mee. Vertel iets bijzonders, iets wat je écht karakteriseert. Misschien schaam je je voor je postzegelverzameling, maar dat is nergens voor nodig. Het maakt je juist origineel en uniek. Dus vertel het gewoon.”

Sjamila: “Zorg dat je jezelf bent. En ga iets leuks doen tijdens je eerste date. Alleen iets drinken is zooooo saai! Ga bowlen, doe een kookworkshop of een proefles kickboksen of bootcampen samen. Na afloop heb je iets om over te praten. Wij hadden voor onze eerste ontmoeting afgesproken in een grote speeltuin. Op een schooldag, toen er geen kinderen waren. Klinkt raar, maar we hebben er enorm veel lol gehad!”  

Alix: “Schrijf een leuke openingszin. Niet: “Hi, hoe is het?” Maar laat in je eerste zin blijken dat jullie samen een leuke tijd gaan hebben. Focus meer op de emotie erachter, en gemeenschappelijke interesses, hobby’s, etc. Wat mijn vriend aan mij had geschreven? Zoiets als: “Ik zie dat zeilen ook een passie van jou is. Het lijkt me heel leuk om een keer samen te gaan zeilen op de Vinkeveense plassen. Huren we daar een bootje en nemen we picknickspullen mee. Of zoiets… Nou, dat hadden we dus gedaan. Nooit spijt van gehad, haha!”

Sebas: “Is je lijst met criteria lang, zeg: meer dan 30 regels? Dan is dat misschien de reden dat je nog single bent.”

Anneke: “Durf je kwetsbaar op te stellen. Durf te vertellen dat je ergens verdrietig over geweest bent, of dat iets veel voor je betekent. Je kwetsbaar opstellen nodigt de ander uit dat ook te doen. En het schept heel snel een band. Je bent direct de oppervlakkigheid voorbij. Toen ik vertelde over de dood van mijn oma, net een week of twee voor ik Sander voor het eerst ontmoette, kon hij zich goed in mijn gevoelens herkennen. Zijn vader bleek een paar jaar daarvoor overleden te zijn. Geen gezellig onderwerp natuurlijk, maar wel fijn dat je ook over dat soort dingen met elkaar kunt praten.”

Margje: “Spreek je af, zorg dan dat je niet teveel met jezelf bezig bent: ‘Zit mijn haar niet raar?’, ‘Zou hij merken dat ik zenuwachtig ben?’, ‘Wat zal ik bestellen?’. Je kunt beter goed luisteren naar de ander, zodat je daarop in kunt springen en het gesprek veel vlotter verloopt. Misschien doe je alvast een leuk idee op voor de tweede date. Een activiteit die de ander ook leuk vindt.”

Sander: “Wanneer je een eerste bericht stuurt, zet er dan een vraag of reactie in die laat zien dat je het profiel goed gelezen hebt. Er zit een echt mens aan de andere kant van je telefoon of laptop, al voelt het soms misschien niet zo.”

Lindsey: “Ik liet nooit mijn achternaam weten. En ik deed nooit aan seks op de eerste date… Misschien ben ik preuts, maar dat vind ik niet kunnen en geeft de verkeerde indruk. Alsof het me alleen daarom gaat. Om eerlijk te zijn heb ik online daten nooit heel anders gevonden dan op de ouderwetse manier iemand leren kennen. Doe gewoon zoals je altijd doet, laat je afwijkende trekjes in het begin even niet zien en probeer aantrekkelijk te zijn op je profielfoto’s.”

Rutger: “Doe niet te lang over een conversatie met geklets over koetjes en kalfjes. Kom snel ‘to the point’ als het klikt en spreek na 3 of 4 berichtjes af. Je verdoet zoveel tijd als je erg lang mailt en dan blijkt het in het echt helemaal niet te lopen. Wees duidelijk over de datum, tijd en plek van de afspraak en wissel dan telefoonnummers uit voor de ontmoeting.”

Milou: “Overlaad je date niet met berichtjes de dagen voor jullie elkaar ontmoeten. Je hoeft echt niet bang te zijn dat de ander zijn interesse verliest, want hij of zij heeft al ‘ja’ gezegd. Door teveel apps kun je wanhopig overkomen en dat is het laatste wat je wilt.”

Engel: “Als je eerste date geslaagd is, plan dan tijdens die ontmoeting al een tweede afspraak. Dat moet wel een duidelijke afspraak zijn en niet zoiets als ‘Leuk, dit moeten we vaker doen.”

Bram: “Laat tijdens je eerste date terloops je bedoelingen blijken. Het hoeft niet een serieus en diepgaand gesprek te zijn over wat voor soort relatie je precies voor ogen hebt, maar het moet wel duidelijk zijn waar je naar op zoek bent: een scharrel, korte of lange termijn relatie, samenwonen of latten. Het is wat ongemakkelijk, maar wel praktisch en je vermijdt nog ongemakkelijkere situaties later. En je kunt zelfs even tussen neus en lippen door laten vallen dat je zo dol bent op kinderen of juist een hekel aan ze hebt. Het wordt dan niet echt een gespreksonderwerp, maar de ander is wel op de hoogte van jouw kinderwens of -haat. Bij mij ging het om een kinderwens en mijn vriendin is nu zwanger!”

Leontien: “Doe je best om een goed profiel te maken, denk goed na wat je eigenlijk wilt zeggen en hoe je over wilt komen. En als je contact met mensen opneemt, maak dan duidelijk dat je het profiel gelezen hebt. Berichten met maar een paar woorden werken niet in je voordeel, het komt een beetje dom en ongeïnteresseerd over en je lijkt zelf ook niet zo´n boeiend mens. Investeer wat tijd en energie, dat zou je toch ook doen als je iemand in het echt ontmoet?”

Kim: “Gebruik duidelijke en eerlijke foto’s, en ga niet extra sexy foto’s plaatsen. Dan zal de eerste date voor je datepartner misschien wel tegenvallen. Als je een profiel ziet dat je leuk vindt, probeer dan iets te vinden dat schattig of uniek aan die persoon is en schrijf daarover. Dan is het duidelijk dat je de tijd hebt genomen om zijn profiel te lezen en het is een goed startpunt voor een conversatie.”

Kevin: “Wees eerlijk over wat je wilt en wat je behoeftes zijn. Tijd is kostbaar, niet alleen jouw tijd, maar ook die van de ander!”

Het lijkt er dus op dat er niets magisch is aan wat deze mensen hebben gedaan om hun geliefde te vinden. Welke tips zou jij nog willen toevoegen aan de lijst? datingtips datingtips datingtips datingtips

Wil je handige app-tips voor het daten? Lees dan: “Wat app je wel en niet naar je date?“.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X