Koken Onderzoek

Foodblogs worden steeds populairder

app, blogs, daten , dating app , datingapp , Foodblogs , foodvlogs , incheck app , koken , kookboek , Plekk, Plekk datingapp , Plekk-app , recepten , Trendin Checkin , Trending Checkin , vlogs
Geschreven door Redactie

Inspiratie opdoen voor nieuwe recepten via online kanalen is in opkomst. Vooral bij vrouwen zijn foodblogs en -vlogs populair aan het worden. Inspiratie opdoen verloopt nu nog vooral via traditionele kanalen. Kookboeken en gratis winkelmagazines zijn nog steeds de grootste inspiratiebronnen. Dit blijkt uit de Smart Food Monitor, een marktonderzoek onder 7.000 Nederlanders.

Meerdan de helft (51%) van de Nederlanders leest ter inspiratie de magazines die je gratis bij de supermarkt krijgt. Ook zijn tips van familie en vrienden en kookboeken belangrijke hulpmiddelen. Social media zijn eveneens populair voor kookinspiratie. Eén op de vier Nederlanders gebruiken die, vooral 18-34 jarigen. De internationale Facebookpagina Tasty wordt daarbij het meest genoemd als inspiratiebron.

Foodblogsen -vlogs zijn in opkomst, voornamelijk onder vrouwen. 10% leest en bekijkt ze. En de invloed van blogs en vlogs is groot, want ruim negen op de tien volgers is weleens beïnvloed na het zien van een video of het lezen van een blog.

Wijvan 41magazine zijn ook gek op foodblogs. Het voordeel is dat je de blogs kunt volgen, die uitgaan van een kook- en misschien zelfs levensstijl die bij jou past. Tegelijkertijd heb je te maken met een persoonlijk verhaal van de blogger en leer je haar op die manier goed kennen. En dan is het natuurlijk ook genieten van de mooie foto’s en filmpjes die erbij geplaatst worden. Niet alleen van het eindresultaat, maar vaak ook van het kookproces.

Enwat vinden jullie, maken jullie vaak gebruik van foodblogs? Zo ja, welke?

 

Tip!Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X