Geluk Relaties

Hoe ga je met blunders om?

verpest, verknald, foutje, quotes
Geschreven door Redactie

Wie begaat ze niet: enorme blunders! Dat is niet erg. Belangrijker is: hoe ga je met blunders om? Jezelf vergeven is niet makkelijk, dat is eenvoudiger bij andere mensen. We leren dat als kind al.

“Als je nooit fouten maakt, betekent dat dat je nooit risico’s neemt. En dan leef je niet echt”
Enals we opgroeien leren we ook dat als iemand ons kwetst, het meestal niets te maken heeft met onze eigen tekortkomingen. Het komt juist voort uit de onzekerheden en gebreken van die ander. Denk maar aan kinderen die pesten, meestal ligt onzekerheid (van de pester) daaraan ten grondslag.

Maarals jij er zelf een zooitje van maakt, je hebt iets helemaal verknald, dan vind je het moeilijk om deze logica toe te passen en jezelf te vergeven. Of je nou jezelf iets doms hebt aangedaan of iemand anders hebt gekwetst. Bij elk foutje ga je al je eerdere misstappen nog eens na en zie je jezelf als een mislukkeling. Zelfs als anderen je vergeven, geef je jezelf de schuld van je domme acties. Je blijft met spijtgevoelens rondlopen en pijnigt jezelf steeds met de gedachte dat je het anders had moeten doen.

Dezementaliteit is bijzonder contraproductief en misleidend, je kunt er nu toch niks meer aan doen. Wat het ook is dat je gedaan hebt, je bent best in staat om de draad weer op te pakken. En je bent echt niet de enige die het allemaal zo verknald heeft, ook al heb je misschien wel dat idee. Er zijn je al veel mensen voorgegaan, en misschien hebben die er nog wel een groter potje van gemaakt dan jij.

Weesniet zo hard voor jezelf. Neem verantwoordelijk voor je daden, maar leer ook om het los te laten als de tijd daar rijp voor is. Je kunt jezelf niet goed ontwikkelen en niet doorgaan met je leven als je steeds maar stil blijft staan bij het verleden.

Ensoms moet je ook herinnerd worden aan het feit dat je alleen pieken hebt als er ook dalen zijn: af en toe moet er iets te overwinnen zijn om weer te kunnen genieten van de positieve dingen. Leer te lachen om je foutjes. Je hebt zowel overwinningen als nederlagen nodig. Als je nooit fouten maakt, betekent dat dat je nooit risico’s neemt. En dan leef je niet echt. Dat wil je ook niet. Je komt nergens als je niet elke dag bereid bent de deur uit te stappen!

Maarals deze woorden je niet opgevrolijkt hebben, dan zijn hier 14 quotes waardoor je je vast beter zult voelen. Ze gaan allemaal over een fundamentele waarheid: we verknallen het allemaal weleens op onze eigen manier, een vergissing is menselijk. Maar dat maakt ons juist zo boeiend!

———-

Moeilijkheden maken sommige mensen kapot, maar maken andere mensen sterker.

Nelson Mandela

———-

Het leven is geen reis naar het graf waarbij het de bedoeling is veilig aan te komen in een gaaf gebleven lichaam. Het is meer een poging om uit alle macht te remmen en in een alles verbrandende stofwolk te schreeuwen: ‘Wow, wat een rit!’

Hunter S. Thompson

———-

Je kunt zelfs in de donkerste tijden geluk vinden, als je er maar aan denkt het licht aan te doen.

JK Rowling

———-

Ik heb altijd gewelddadig geleefd, gigantisch gedronken, teveel gegeten of juist helemaal niet gegeten, de klok rond geslapen of twee nachten slaap gemist, te hard gewerkt of gebaad in ultieme luiheid. En ik heb mijn katers altijd als gevolg daarvan gezien, niet als straf.

John Steinbeck

———-

Als je je falen achter je laat, betekent dat dat het beter gaat. Als je denkt dat alles wat je gedaan hebt geweldig was, ben je waarschijnlijk dom.

Louis CK verknald

———-

Iemand die nooit een fout heeft gemaakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd.

Albert Einstein

———-

Als je door een hel gaat, ga dan door.

Winston Churchill

———-

Sluit elke dag met een gerust hart af. Je hebt gedaan wat je kon. Misschien zijn er wat blunders en rare dingen in geslopen, maar vergeet die zo snel mogelijk. Morgen is er weer een nieuwe dag. Die kun je met enthousiasme beginnen, niet bezwaard door de onzin van de dag ervoor.

Ralph Waldo Emerson

———-

Verwar nooit één enkele nederlaag met een laatste nederlaag.

Scott Fitzgerald

———-

Het is het niet waard om vrijheid te hebben als het niet de vrijheid betekent om ook fouten te maken.

Mahatma Gandhi verknald

———-

Je hebt maar een snippertje krankzinnigheid meegekregen, die moet je niet verliezen.

Robin Williams

———-

Elke keer als je weer verleid wordt om op dezelfde manier te reageren, vraag jezelf dan af of je een gevangene van het verleden wilt zijn of een pionier van de toekomst.

Deepak Chopra

———-

Sommige mensen worden nooit gek, wat een verschrikkelijk leven moeten zij leiden.

Charles Bukowski

———-

Ik kan in drie woorden opsommen wat ik heb geleerd over het leven: ‘Het gaat door’.

Robert Frost

Nog meer over blunders? Lees dit artikel over kleding blunders op je eerste date!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X