Geluk

De 6 type mensen die je nodig hebt in je leven

6 mensen, 6 type mensen, criticus, fan, mensen die je nodig hebt, netwerker, soulmate, type vrienden, voorbeeld, vrienden
Geschreven door Redactie

In je leven kom je duizenden mensen tegen, vrienden, studiegenoten, collega’s, buren, reisgenoten.

“Zij is een groot supporter van jou en bewondert je enorm. Ze hangt om je heen als een cheerleader”
Mensen die je niet allemaal te vriend kunt houden. Maar als je dan toch een keuze wilt maken wie belangrijk voor je is en wie niet, hou dan de volgende type mensen in je achterhoofd. Van elk type heb je er maar één nodig, waar je een goede band mee hebt. Zo creëer je een evenwichtig team om je heen, een netwerk van mensen die op verschillende manieren een positieve invloed op je kunnen hebben en die je kunnen helpen op allerlei vlakken in je privé- en werkleven. En waar we ‘zij’ schrijven, kun je natuurlijk ook ‘hij’ lezen.

1. Je soulmate

Zij denkt over veel zaken hetzelfde als jij en geeft je energie. Ze is als een zus voor jou, jullie voelen elkaar perfect aan en zijn vrienden voor het leven. Ze is betrouwbaar en is er altijd voor je als je haar nodig hebt. Ze is enthousiast en is een bron van inspiratie. Omgekeerd ben je voor haar ook een inspiratiebron. Jullie voelen je gelijkwaardig.

2. Je criticus

Zij is de advocaat van de duivel en laat je hersenen werken. Ze stelt altijd moeilijke vragen en ziet problemen voordat die er zijn. Je hebt haar perspectief nodig. Ze wil het beste voor je, ze wil dat je veilig en succesvol bent, maar kan ook bezorgd zijn. Vaak is ze je tegenpool en roept ze je tot de orde als je de verkeerde kant op gaat. Als jij te onrealistische dromen hebt, zorgt zij dat jij weer met beide benen op de grond terecht komt. Maar als jij te nuchter bent, spoort ze je juist aan om groots te dromen. Ze kan erg kritisch zijn, maar neem het niet te persoonlijk. Ze bedoelt het goed en ze helpt je echt.

3. Je fan

Zij is een groot supporter van jou en bewondert je enorm. Ze hangt om je heen als een cheerleader. Je weet dat het soms wat overdreven is, maar het geeft je wel zelfvertrouwen. Ze motiveert je altijd om door te gaan waar je mee bezig bent en brainstormt met je om nieuwe ideeën uit te werken. Betrek haar bij je leven, ze zal het zeker waarderen.

4. Je begeleider

Dit is de luide stem die in je oor tettert dat er nog dingen gedaan moeten worden, dat je doelen nastreeft die je nog niet gehaald hebt en waar je aan zou moeten werken. Zij waakt ervoor dat je vooruitgang boekt en niet in slaap sukkelt. Dat je alert blijft en altijd bezig bent met zelfontwikkeling.

5. Je netwerker

Zij helpt je om nieuwe wegen in te slaan. Dromen blijven niet bij dromen, want zij kan je helpen om je ideeën te realiseren. Zij kent de juiste mensen, de juiste plekken en de juiste middelen. Ze werkt met je samen en deelt haar uitgebreide netwerk graag met jou.

6. Je voorbeeld

Iedereen heeft voorbeelden nodig, helden, mensen waar je tegenop kijkt. Mensen die je probeert te evenaren. Misschien hebben jullie geen innige band, maar ze speelt wel een belangrijke rol in jouw leven. Ze inspireert je als geen ander. Alleen al haar aanwezigheid herinnert jou er telkens aan dat jij ook zo geweldig kan zijn en zulke fantastische dingen kunt doen. Je wilt haar laten zien dat jij dat ook kan. 6 type mensen

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X