Geluk Gezondheid

De complimenten-challenge

challenge, compliment, complimenten , datingapp, datingapp Plekk, Janet, Plekk, uitdaging
Geschreven door Janet

Het was een aantal jaar geleden… Ik merkte dat ik een tekort ervaarde. Een tekort aan vriendelijkheid en aandacht. Ik vroeg me af hoe het kwam dat de wereld zo hard was geworden. Waar ik naar verlangde was overvloed. Wat zou het mooi zijn als we meer zouden (glim)lachen naar elkaar! Als onze ogen wat meer zouden stralen!

Ik realiseerde me dat ik hierin een standpunt kon gaan innemen. Ik kon me afzijdig houden of ik kon stappen ondernemen om te creëren waar ik naar verlangde. Ik koos voor het laatste.

Wat is jouw invloed?

Wanneer je om je heen kijkt, wat zou je dan graag anders willen zien? Meestal is dat iets wat je snel kunt beantwoorden. Ontevredenheid uiten kunnen we allemaal immers wel.

Het wordt echter anders als je je realiseert dat je invloed kunt uitoefenen op dat wat je om je heen ziet. In plaats van dat je jezelf afvraagt waarom iets zo is, kun je ook de vraag stellen: Hoe kan dat anders? En wat kan ik doen om dat te veranderen?

Het verzamelen van glimlachen

Ik begon voorzichtig. Ik glimlachte naar willekeurige mensen op straat. Als ik in de rij bij de supermarkt stond, zocht ik naar iets waar ik iemand een compliment over kon geven. Dan glimlachte ik naar een oudere dame en zei: “Wat een mooie sjaal. Die kleur staat u heel goed.”

Toen begon ik het op mijn werk te integreren. Ik schonk aandacht aan kinderen die geduldig aan het wachten waren, terwijl hun moeder of vader de factuur betaalde. Dit betekende dat ik een glimlach van het kind terugkreeg, maar ook van de ouder en vaak ook van een andere klant, die in de rij stond.

Van tekort naar overvloed

Het leuke is dat ik steeds creatiever begon te worden met het verzinnen van manieren waarop ik meer overvloed kon ervaren. Waar sommige mensen mij bij voorbaat al wat af schrokken door hun norse houding, veranderde een compliment direct hun hele houding. In sommige gevallen kwam er een mooi gesprek uit voort, en in andere situaties bleef het bij een korte woordenwisseling. Maar ik ervoer altijd een heerlijke nagloed door het besef dat ik iemands dag een beetje had opgevrolijkt.

Wij zijn de wereld

Tegenwoordig zie ik de wereld niet meer als koud en afstandelijk, maar zie ik een tekort aan liefde. Ik geloof niet dat de wereld koud en afstandelijk is. De reden? Omdat ík niet koud en afstandelijk ben. Wij als mensen vormen de wereld, en elk van ons heeft iets moois te bieden. Jij ook, al vraag je je misschien af wat jij aan talent kunt bijdragen aan de wereld. Speciaal voor jou, en iedereen die geïnspireerd is geraakt om samen met mij zoveel mogelijk glimlachen te gaan verzamelen, heb ik een mooie uitdaging.

Ga jij de uitdaging aan?

Evelyne de Jong is de initiatiefneemster achter de Complimenten-challenge, die deze donderdag 1 maart van start gaat. Zeven dagen lang krijg je ideeën aangereikt om de wereld een stukje mooier te maken. Ik doe mee! Ik hoop jij ook. <3

Aanmelden kan hier of hier. En op instagram vind je ook informatie.

 

Over de auteur

Janet

Mijn naam is Janet, inmiddels 37, single maar nooit alleenstaand. Ik heb immers altijd mezelf. En steeds vaker realiseer ik me dat ik best blij ben met mezelf. Mijn passies in het leven zijn liefde, positiviteit en persoonlijke groei. Ik geloof dat dit het mooiste is wat ik de wereld kan bieden. Voor mij is schrijven daarin van onschatbare waarde. Door te schrijven kom ik in contact met wie ik ben. Ik hou van hoe woorden je kunnen ontroeren, hoe ze je stof geven tot nadenken, hoe ze je kunnen helpen te ontdekken wat je voelt.
In het dagelijkse leven kan ik erg genieten van gezelschap van vrienden onder het genot van een kopje koffie, of lekker thuis op de bank met een leuk boek. Ik ben een natuurliefhebber en zoek graag de stilte op. Als er dan toevallig een katje naast me ligt te spinnen, dan geniet ik het meest van het moment.
Nieuwsgierig geworden naar mij? Neem dan gerust eens een kijkje op mijn website: www.ikkiesgeluk.wordpress.com. Ik vind het altijd leuk om van je te horen!

Schrijf een reactie

X