Geluk Gezondheid

Kan jij dat? Niets doen zonder je schuldig te voelen?

datingapp , MooiRood , Niets doen, Plekk, verveeld , vervelen, verveling , lui
Geschreven door MooiRood

Niets doen? We hebben het allemaal druk. Als iemand aan mij vraagt hoe het met me gaat vullen ze vaak zelf al in: ‘Druk zeker?’. Ja druk ben ik vaak, met mijn werk, mijn sociale leven en alle dingen die het leven leuk (en soms niet leuk) maken. En als ik even niets te doen heb, dan voelt het alsof ik juist wel iets moet doen. Want dat zit in het tempo waarop ik mijn leven leid, waarop ik mijn werk doe, mijn agenda volplan met leuke dingen en zaken die gewoon gedaan moeten worden. En hoe stom het ook klinkt, op de momenten van ‘niets’ om handen hebben bekruipt mij het gevoel van verveling. Want stilzitten en niets doen, dat is lui en kan niet. Me vervelen is onmogelijk, ik heb nog een hele waslijst met dingen die ik kan doen op die momenten.

“Niets doen is immers ook een keuze. En dus mag ik me best af en toe lekker vervelen, stom op Facebook rondneuzen totdat ik alles gezien heb, een beetje artikelen lezen in de hoop er nog wat interessants uit te halen, of gewoon Netflixen tot ik alle zes de series heb afgekeken.”
De vaatwasser uitruimen, het bed opmaken, die kaart nog versturen aan een vriendin die het wel kan gebruiken, dat nieuwe gerecht uitproberen, de leuke jurk, de hoes van de parasol en mijn broek  repareren, naar de sportschool gaan, een nieuwe blog schrijven (liefst 4!), een rondje zwemmen om het eiland, dat boek nog lezen voor het einde van de week en mijn nieuwe paspoort ophalen. En dat is dan alleen het to-do lijstje van thuis, die van mijn werk is nog langer. Maar iets in mij houdt me tegen en er komt niets uit mijn handen. ‘Diepe zucht……!’

Nog maar een kopje koffie…

Zou het aan het warme weer liggen dat er niet veel uit mijn handen komt? Ik moet ook gewoon het patroon van onze Zuiderburen aanhouden. Maar zelfs vroeg opstaan is al een dingetje. Ik bekijk mezelf eens in de spiegel, waar krijg ik nou energie van? En daarnaast, moet ik altijd druk zijn en mag ik me dan niet eens een keer vervelen? Een grijns komt me tegemoet. Ja ik weet het wel, niets doen is immers ook een keuze. En dus mag ik me best af en toe lekker vervelen, stom op Facebook rondneuzen totdat ik alles gezien heb, een beetje artikelen lezen in de hoop er nog wat interessants uit te halen, of gewoon Netflixen tot ik alle zes de series heb afgekeken. Het is míjn tijd, dus ik mag er mee doen wat ik wil.

Vandaag ga ik me deels lekker vervelen heb ik besloten, naast de afspraak die ik heb staan en mijn wekelijkse portie beweging waar ik weer energie van krijg. Vandaag ben ik niet te streng voor mezelf en laat ik de boel even de boel. Tot op zekere hoogte natuurlijk, want ik krijg uiteindelijk de kriebels en dan ga ik gewoon weer wat doen. Maar die paar momenten dat ik me even lekker verveel, ga ik me niet schuldig voelen en doe ik gewoon even NIETS!

Kan jij dat? Niets doen zonder je schuldig te voelen? Het gevoel van verveling toelaten terwijl je weet dat je van alles kan doen? Met de volle vaatwasser op de achtergrond, de rekeningen die betaald moeten worden, de sportschool die je al een tijd niet meer hebt gezien, of die persoon die je al een tijd geleden terug zou bellen? Ja?

Ik zou zeggen: verveel ze en geniet er dan ook maar lekker van! Niets doen Niets doen

 

Over de auteur

MooiRood

MooiRood…. is niet lelijk, en mijn rode haren en honderden sproeten heb ik inmiddels weten te omarmen. De 40 gepasseerd en eindelijk een beetje mijn draai gevonden in de mallemolen van het leven.

Ik ben 43 jaar en woon in Vinkeveen, met pijn in het hart ben ik Amsterdam uitgegaan maar ja, alles voor de liefde…. Mijn werk heb ik gelukkig nog wel in Amsterdam, dus helemaal weg ben ik niet. Naast mijn werk, normale leven en vriendengroep heb ik ook een turbulent liefdesleven achter de rug.

Ik heb 14 jaar een relatie -inclusief drie stiefkinderen- gehad en toen deze eindigde en weer single werd heb ik de bloemetjes heerlijk buiten gezet. Alle datingsapps uitgeprobeerd en veel verschillende mannen ontmoet. Het was een klein feestje, ik heb er enorm van genoten en besloot ook zo verder mijn leven te leiden. Totdat ik HEM tegen kwam. Ja ja, ik weet dat de Prins op het witte paard niet bestaat, en toch komt deze aardig in de buurt. Met mijn huidige levens en- liefdeservaring ben ik ook geen heilig boontje en neem ik mijn eigen rugzak gewoon mee in deze nieuwe relatie. Het voelt zo goed dat we de dag en de liefde plukken en gaan TROUWEN, hoe spannend is dat?!

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, liefde en relaties en ingewikkelde levensvragen zorgt ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en daar wil ik graag over schrijven. Dus hoe ik mijn leven , mijn liefdes en vriendschappen allemaal ervaar, in combinatie met mijn werk- en sociale leven, mijn gekke gewoontes, mijn vrienden, familie en bonuskinderen, dat wil ik graag met jullie delen!

Meer lezen? Kijk dan op https://mooirood.me/

Schrijf een reactie

X