Geluk Relaties

8 mensen over wat ze missen aan hun vroegere singleleven

alleenstaand, dating app, datingapp, datingapps, getrouwd, hechte familie, kinderen, mis, missen, onafhankelijk, Plekk, relatie, seks, seksuele variëteit, singleleven, vrijgezellenbestaan, vrijheid
Geschreven door Redactie

Het gras is altijd groener aan de overkant…

Voor de meeste mensen is het een belangrijk doel in het leven: een lange termijn liefdespartner vinden. Maar heb je dat eenmaal bereikt dan is er kans dat je bepaalde aspecten van je singlebestaan mist. Natuurlijk heeft een duurzame relatie voordelen: liefde, vertrouwen, altijd iemand om je heen om activiteiten mee te ondernemen, enz. Maar deze acht mensen geven aan wat ze het meeste missen aan hun vroegere vrijgezellen-leven.

Sylvia, heeft een relatie sinds 1,5 jaar

Even een tijdje mijn benen niet hoeven scheren in de winter, een dagje niet douchen, de hele dag in mijn joggingpak lopen, naar de wc gaan met de deur open en not giving a fuck, dat mis ik. Haha. En wat ik nu vervelend vind is dat ik hem mis als ik hem twee dagen niet zie. En dat ik alles met hem overleg, tot aan de kleinste dingen. Alsof ik zelf ineens geen beslissingen meer kan nemen. En dat ik regelmatig jaloers ben als hij contact heeft met een vriendin of een vrouwelijke collega. Zo vermoeiend. Maar ik weet het, ik doe het zelf. Toch mis ik mijn onafhankelijkheid, want die ben je echt kwijt als je eenmaal een relatie hebt.

Ariana, heeft een relatie sinds 2,5 jaar

We wonen nu één jaar samen. Mijn vriend is echt heel lief, maar ook heel extrovert. Ik ben het omgekeerde en hecht veel waarde aan tijd voor mezelf. Om dingen te doen waar ik van kan genieten, zonder gestoord te worden. Niet dat ik verlegen ben, ik ga ook weleens naar een feestje en vind het fijn om met andere mensen te praten, maar als introvert heb ik die me-time gewoon nodig. Ik voel me daarmee emotioneel en mentaal gewoon gezonder.

Toen we net samenwoonden was dat wel een probleem. Althans, hij zag het probleem niet en bleef om me heen hangen en tegen me aan kletsen. Nu hebben we afgesproken dat hij regelmatig de deur uitgaat, omdat ik echt behoefte hebt aan helemaal alleen zijn in huis. Gelukkig klaagt hij er nooit over, maar ik had liever gehad dat het helemaal niet nodig was. En ik begin hem al snel te missen en voel me schuldig als ik hem de deur uit heb gestuurd. Toen ik alleenstaand was was het allemaal veel makkelijker.

Ginny, heeft een relatie sinds 3,5 jaar

Niks hoeven overleggen. Pff, dat mis ik echt aan mijn tijd als single. Van mijn 16e tot mijn 25e had ik twee lange relaties achter elkaar en daarna was ik 4 jaar single. Super waren die 4 jaar, want ik werd echt onafhankelijk, hechtte veel waarde aan mijn vrijheid en voelde me prima. Nu heb ik een geweldige vriend hoor, maar zijn familie is nogal groot en hecht en bijna elk weekend is er wel iets. Een verjaardag, een huwelijk, een familiedag, een baby geboren en weer een verjaardag. Dat levert nogal veel sociale verplichtingen op en kost veel tijd. Echt jammer dat ik daar dan weer andere leuke dingen voor moet laten schieten. Ik ga op een gegeven moment niet meer naar alle familie-events, heb ik besloten, want dit is niet vol te houden. Hopelijk kan mijn vriend dat begrijpen, maar ik heb er wel vertrouwen in.

Kim, heeft een relatie sinds 4 jaar en is sinds 2 jaar getrouwd

Ik mis mijn tijd in het studentenhuis waar ik woonde. Even lekker bijkletsen met huisgenoten als ik daar zin in had. Had ik geen zin in contact, dan deed ik gewoon mijn kamerdeur dicht. Ik mis ook de momenten dat ik uit mijn werk kwam en rustig met de kat op schoot en een kopje thee erbij tv kon kijken. En wat ik zeker mis is zelf beslissingen nemen, zonder met iemand te hoeven overleggen. Zonder erbij na te hoeven denken of en hoe mijn afspraak effect op de ander kan hebben. En toch ben ik blij dat ik met de man van mijn leven getrouwd ben. No regrets!

Marcel, heeft een relatie sinds 5 jaar

Het is misschien geen diepgaand antwoord, maar wat ik mis is seksuele variëteit. Het gaat al 5 jaar prima in bed hoor. Maar er zijn dingen die mijn vriendin perse niet wil doen en dingen die duidelijk haar voorkeur hebben, en dat betekent dat het altijd weer een beetje meer van hetzelfde is. Een soort routineklus, zeg maar. Natuurlijk is de eerste keer het bed delen met iemand ook niet altijd even succesvol, maar toch mis ik die spanning van een eerste keer.

Jan-Willem, heeft een relatie sinds 8 jaar

Ik mis de dagen waarop ik een kolossale verspilling van het menselijk leven mag zijn. In bed blijven, shitty food eten en me geen zorgen hoeven maken over enig oordeel whatsoever.

Jorien, heeft een relatie sinds 9 jaar

Een vriend van mij is single en gebruikt verschillende datingapps. Ik help vaak mee met het eerste ‘stalk’ gedeelte. We zoeken al haar social media profielen op, en kijken welke gemeenschappelijke vrienden ze heeft, wat haar bezighoudt en welke foto’s ze allemaal plaatst. Maar wat ik vooral mis is de spanning van een mogelijke liefde. Het is zo leuk, die kriebels in je buik en de zenuwen als je elkaar weer ziet. En de eerste fase van de relatie was mijn beste tijd ooit. Ik was zoooo verliefd. Nu is het wel ok, maar veel meer een sleur.

Gabrielle, heeft een relatie sinds 9 jaar en heeft 2 kinderen

Ik mis de spanning van de eerste keer. De eerste kus, de eerste keer seks, de eerste keer op vakantie met elkaar. Verder mis ik uiteraard rustige momenten nu ik net onze tweede dochter op de wereld heb gezet. Alles lijkt in dienst te staan van het gezin. Maar die tijd voor mezelf komt vast wel weer terug, ik heb het er graag voor over.

 

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X