Geluk Werk

Alle clichés zijn waar

cliché, clichés, collega, datingapp , datingapp Plekk, drukmaken, geluk, gelukkig, gewonnen, liefde, loterij, nieuw huis, Plekk, staatslot, werk
Geschreven door Lieve

Je hebt van die dagen dat alles misgaat.

Datje uitgerekend met die irritante collega een shift moet draaien. Dat je met je nieuwe aankopen bij de kassa staat en je je realiseert dat je portemonnee nog thuis ligt. Dat je auto er ineens mee ophoudt. Dat de batterij van je telefoon leeg is, net op het moment dat er geen bussen meer rijden. Dat je beseft dat je die nieuwe schoenen eerst had moeten inlopen. Dat je je sleutels binnen hebt laten liggen en de deur al achter je dicht hebt getrokken. Dat het regent op het moment dat je had besloten sportief op de fiets te stappen.

Herkenje dat? Nou, ik normaal gesproken wel, maar dit jaar niet. Want op de één of andere manier is 2018 bij mij wonderbaarlijk goed gestart. Ja, je hoort het goed.

Anderejaren zie ik al op 2 januari mijn wensen en voornemens voor het nieuwe jaar in duigen vallen en verscheur ik vervolgens mistroostig mijn staatslot. Dit jaar heb ik maar liefst tien volle euro’s gewonnen, heb ik de sleutels gekregen van een te gek appartement en als klap op de vuurpijl (om in de sfeer van Oud en Nieuw te blijven) heb ik het erg gezellig met een, niet nader te noemen, persoon die ik heb leren kennen. Ik bedoel maar.

Endus lijken de grauwe dagen ineens heel zonnig, vind ik het niet erg om vroeg op te moeten staan en maak ik toch maar een praatje met die irritante collega bij de koffieautomaat.

Hijvraagt me waarom ik tegenwoordig altijd met een grote glimlach op mijn werk aankom. Ik antwoord dat een lachend mens de halve wereld heeft en ineens lijkt er ook een glimlach op zijn gezicht te komen. (Al is hij helaas één van de personen die er niet knapper op wordt als hij lacht).

Terwijlik me met een koffie achter mijn computer nestel, realiseer ik me dat ik me gelukkig voel. Eindelijk loopt alles in mijn leven precies zoals ik hoopte. En ik heb er niet eens iets voor hoeven doen. Ooit las ik een gedicht waarin iemand op zoek bleef naar geluk. Toen hij ophield met zoeken kwam het geluk naar hem toe.

Zovoel ik me nu. Zonder krampachtig iets van mijn leven te willen maken lijkt het leven me toe te lachen. En in plaats van te bedenken hoelang dit geluk nog blijft aanhouden, geniet ik er met volle teugen van. Alle clichés zijn waar: nu ik me minder druk lijk te maken over onzinnige dingen, wordt het leven veel leuker. Ik neem een slok van mijn koffie en beantwoord met een glimlach mijn mail.

 

Bekijk ook de tweede aflevering van Plekk’s Double Blind Datingshow!

 

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X