Geluk In huis

Het moederschap

dating app, datingapp kind, kinderen,moeder, moederschap, Plekk, Plekk datingapp, Red Hothead, zwanger, speelgoed, baby
Geschreven door Red_Hothead

Laatst werd mij gevraagd of ik ‘later als ik groot ben’ ook moeder wil worden. Vroeger dacht ik van wel, tegenwoordig weet ik het niet zo zeker meer. Wat ik wel zeker weet is dat ik de komende jaren beter geen moeder kan worden, ook al begint het ‘later als ik groot ben’ steeds dichterbij te komen. Hoe ik dit zo zeker weet? Lees even mee, dan zul je het beamen.

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

Eentijdje geleden ving ik een gesprek op tussen twee moeders. Ze hadden het erover dat ze hun kind weleens waren vergeten op te halen van het kinderdagverblijf of van school. Ze glimlachten om elkaars verhalen, klopten op elkaar schouders en beaamden: “Vreselijk, nu kan ik er wel om lachen, maar ik vond het toen zó erg.”

Hetenige dat ik toen dacht, was: “Weet je wat pas echt vervelend is? Wanneer je je kind vergeet op een parkeerplaats in Frankrijk, na een sanitaire stop. En dat de politie je daarna opspoort en weer herenigd met je kind. Dát is pas vervelend.”

Verderstoor ik mij verschrikkelijk aan rondslingerend speelgoed in woonkamers. Echt, mensen die kinderen hebben, hebben ineens in plaats van een woonkamer een halve speelgoedwinkel.

Mijnautistische kant vindt speelgoed toch zó verschrikkelijk lelijk staan bij het interieur. Het vloekt bijna altijd bij de inrichting en is een doorn in het oog. Dat ik dit vind is enigszins vreemd te noemen, want wie mij een beetje kent weet dat er bij mij in huis altíjd dingen rondslingeren.

Maarkinderspeelgoed trek ik slecht. Het hoort niet in een woonkamer. Alsof je je eigen, mooie, interieur op hebt gegeven en weg hebt gegeven aan die kleine draken.

Geefze een speelgoedkamer, zet ze daar vier uur per dag in, haal ze eruit voor het avondeten en stop ze daarna in bed. Of schop ze de hele dag naar buiten, laat ze hun eigen eten verzamelen (worden ze groot en onafhankelijk van) en stop ze daarna in bed. Echt, ze hebben eigenlijk geen speelgoed nodig.

Baby’sdan. Waar anderen helemaal wild worden van een baby en niet kunnen wachten om die vast te houden, zit ik altijd vrij ongemakkelijk met zo’n baby op schoot. Het hoeft van mij niet. Ik kijk er wel vanaf een afstandje naar.

Helemaalerg wordt het als zo’n baby over mij heen begint te kwijlen. Ik vind dat dus niet schattig, ik vind dat vies. En ik sla al helemaal geen hoog schijtstemmetje aan tegen een baby. Gewoon even normaal doen met je “aaaaaahhhh, toetie, froetie, ploepie.”

Ikzie altijd moeders door weer en wind op de fiets hun kids overal naar toe brengen. Respect heb ik daarvoor. Ik zou, als moeder, waarschijnlijk zo in mijn eigen dingen opgaan dat ik mijn kind zou vergeten op te halen van school, vervolgens balen dat ik door die zeikregen moet fietsen en overwegen of ik de auto niet kan pakken. Maar ja, de fiets van het kind staat nog op school en je moet ze nu eenmaal leren dat ze niet van suiker zijn.

Duszou ik hijgend en met een rood aangelopen hoofd aankomen op het schoolplein, een standje krijgen van de juf omdat dit nu al de vijfde keer deze week is dat ik mijn kind te laat ophaal, om vervolgens mijn kind te horen zeggen: “Hey mam, ik speel bij Bram vandaag”. Nou, dan zou ik toch een partij gek worden, jongens. Bloed onder mijn nagels vandaan. Vreselijk!

Zeeisen ook alle aandacht op, die koters. Er is geen fatsoenlijk gesprek meer te voeren wanneer er een paar van die kleine terroristen rondlopen. Wil ik mijn uiterst belangrijke verhaal vertellen, wordt mijn gesprekspartner de hele tijd afgeleid door die krengen. Omdat ze snoep willen, erdoorheen praten, huilen of wéér ergens aan zitten waar ze helemaal niet aan mogen komen met hun vieze, vette tengeltjes. Ik verdien het om de ‘middle of the center’ te zijn. Don’t steal my shine!

Ofwat dacht je van de gebroken nachten? Uitslapen is er niet meer bij, hoor. Helemaal niet wanneer je zoon op voetbal wil en jij de ene week kantine moet draaien en de andere week die stinkende pubers moet vervoeren naar een wedstrijd. No, thanks! Het is ook míjn weekend.

Endat is meteen de belangrijkste reden waarom ik beter nog even niet aan kinderen kan beginnen (als me dit überhaupt gegund is in het leven). Ik geniet nog te erg van mijn eigen leven. Ik heb gewoon geen zin om dat op te geven. Om die verantwoordelijkheid te nemen.

Daarnaastheb je nogal een taak: een klein, blanco wezentje opvoeden en alles bijbrengen wat jij weet. Maar wat als je daarin faalt? Dat je, zonder dat je het in de gaten hebt, een monster aan het creëren bent dat zichzelf als volwassen man of vrouw ontpopt tot de vrees voor iedereen, wat dan?

Nee,het is duidelijk, voor mij voorlopig nog even geen kinderen. Ook al weet ik dondersgoed dat ze uiteraard héél veel liefde brengen en andere tranentrekkende, mooie dingen, dat ik het waarschijnlijk in mij heb om een fantastische Milf te zijn, die onvoorwaardelijk van haar kinderen houdt en door weer en wind (deze betwijfel ik) voor ze gaat.

Tochhoud ik het nog even bij de lusten van andermans kinderen en laat de lasten aan hun ouders over. Nee, voorlopig grijp ik in plaats van naar een kolfapparaat en luiers, liever naar de alcohol en condooms!

 

Over de auteur

Red_Hothead

Wie ik ben? Een red hothead. Een roodharig heethoofd of een roodharige met een “hot” hoofd. Jij mag kiezen.
Ik neem je graag mee in mijn hersenspinsels, die werkelijk alle kanten op gaan. Behalve de goede. Of nou ja, misschien soms wel.
Op het moment ben ik single. Dat is helemaal niet erg hoor, sterker nog: als ik er alleen al aan denk dat ik moet gaan daten, weet ik niet of ik moet kotsen of huilen van ellende. Of allebei tegelijkertijd. Ik doe dus niet aan daten, maar heel soms bezwijk ik. Meestal na een fles wijn of drie.

“Pale-skinned,
hot-headed,
loud-mouthed,
but kind-hearted.
You’ve got to love your redheaded girl.”

Wil je op de hoogte blijven van al mijn avonturen? Volg me dan zeker ook via: www.redhothead.wordpress.com of like mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/Red-Hothead.

Schrijf een reactie

X