Geluk Vrouwen

Intentie

goede moed, MooiRood, goed genoeg, Plekk, dating app, datingapp
Geschreven door Janet

Vorig jaar rond deze tijd was ik single. Ik verlangde naar een relatie, naar een fijne man waarbij ik me geborgen en geliefd voelde, en die op zijn beurt helemaal zichzelf kon zijn bij mij. Ik zocht hem al een aantal jaar. Via datingsites, maar ook op de werkvloer, tijdens sociale evenementen en in de supermarkt hield ik mijn ogen open. Heel af en toe voelde ik een vlindertje fladderen, maar het bleek altijd een eendagsvlieg. Het was inmiddels al een ergernis geworden. Waar is ‘ie nou?

‘Ik ben niet af’

Tot ik me ineens realiseerde dat de zoektocht me ongelukkig maakte. En dat was toch echt iets wat ik zelf deed. Onbewust vertelde ik mezelf namelijk dat ik niet compleet was, dat ik niet af was, zonder die Ene.

Jeetje, dat was even confronterend. Want wat ik eigenlijk zei was dat ik niet goed genoeg was. In mijn eentje. Zoals ik ben. En waar ik ben op het pad van mijn leven.

Ik besloot het anders aan te pakken. Ik besloot afstand te nemen van alle manieren om actief te daten. Ik had er zelfs weerstand tegen. Ik besloot een jaarthema aan te meten, dat te maken had met een magneet zijn. Laat hem maar naar mij komen.

Dat wil niet zeggen dat ik met mijn armen over elkaar heen ging zitten wachten. Nee, juist niet, ik ging léven. Het betekende dat ik de dingen ging doen die ik wilde doen. En alles wat op mijn pad zou komen, zou goed zijn. Ik zou erop vertrouwen dat het er (niet) was met een reden.

Verlangen visueel maken

Voor mij was het belangrijk om visueel te maken wat mijn verlangen was. Mijn creatieve kant wilde iets zichtbaar maken, waar ik naar kon kijken en waar ik rust en liefde zou vinden.

Ik zocht een aantal tijdschriften bij elkaar en bladerde er door heen. Op gevoel scheurde ik er teksten en plaatjes uit, terwijl ik dacht aan dat verlangen in mij, die Ene relatie. Woorden als ‘ontspanning’, ‘lekker mezelf zijn’ en ‘slaapfeestje’, en plaatjes van mooie mannen, koffie, bloemen en sensualiteit vormden mijn visionboard. Ik plakte alles op een groot wit vel en ik zette het in mijn slaapkamer. Gedurende het jaar ging ik er af en toe even voor zitten, bekeek ik alles, las ik alles en genoot ik weer even van het visueel gemaakte verlangen in mij.

Ik werd menigmaal gevraagd of ik aan het daten was. En steevast zei ik nee. Het komt wanneer het komt. Dit jaar stond ik ervoor open. Zoals het kwam. Als het kwam. En als het niet kwam, dan was het ook goed. Want ik was oké, precies goed, precies waar ik ben.

En ja, het gebeurde: ik werd verliefd

Maar niet voordat ik verliefd werd op het leven, op mijn leven. Ik begon stappen te zetten naar mijn droom toe. Ik werkte, maar meer dan dat: ik genoot. Van alle momenten dat ik leerde, dat ik liefhad, dat ik droomde, dat ik huilde, en dat ik groeide. En in de laatste maand van het jaar kon ik er niet langer omheen: ik hou van mijn leven. Ik hou van mij. Ik voel me gelukkig en vrij.

Er is nog zoveel dat ik wil doen, zoveel dat ik wil bereiken, maar ik kan van mijn successen tot zover genieten. Ik kan ze vieren. Ik kan zijn met wat er is op dit moment. Ik kan vertrouwen dat er liefde is, ook voor mij.

Hoe alles samenkomt

Begin vorig jaar schreef ik mijn toekomstige zelf een brief. Ik vertrouwde haar mijn hoop en verlangen toe. Ik schreef over wat mijn verwachtingen waren over waar ik zou staan, en wie ik zou zijn. Ik schreef over de liefde, over mijn dromen en over de mensen in mijn omgeving en hoe mijn relatie met hen zou zijn.

Ik stopte de brief in een envelop, sloot deze en liet ‘m staan tot het eind van het jaar. Tegen die tijd wist ik niet eens meer wat ik had geschreven. En toen het tijd was om de brief te openen, las ik dit:

“Oh, en voor ik het vergeet: hoe is het gegaan met jouw jaarthema? Mrs. Magnetic!

Superheld, Powervrouw en de Ware Liefde van een hele gelukkige man.

Ik kan niet wachten om hem te ontmoeten! Je focus heeft niet echt gelegen bij het vinden van die man, en weet je, of je hem nu wel of niet bij je hebt wanneer je dit leest: hij is er. En hij is er voor jou.

Er is liefde in overvloed bij jou, dat voel ik aan alles.”

Over de auteur

Janet

Mijn naam is Janet, inmiddels 37, single maar nooit alleenstaand. Ik heb immers altijd mezelf. En steeds vaker realiseer ik me dat ik best blij ben met mezelf. Mijn passies in het leven zijn liefde, positiviteit en persoonlijke groei. Ik geloof dat dit het mooiste is wat ik de wereld kan bieden. Voor mij is schrijven daarin van onschatbare waarde. Door te schrijven kom ik in contact met wie ik ben. Ik hou van hoe woorden je kunnen ontroeren, hoe ze je stof geven tot nadenken, hoe ze je kunnen helpen te ontdekken wat je voelt.
In het dagelijkse leven kan ik erg genieten van gezelschap van vrienden onder het genot van een kopje koffie, of lekker thuis op de bank met een leuk boek. Ik ben een natuurliefhebber en zoek graag de stilte op. Als er dan toevallig een katje naast me ligt te spinnen, dan geniet ik het meest van het moment.
Nieuwsgierig geworden naar mij? Neem dan gerust eens een kijkje op mijn website: www.ikkiesgeluk.wordpress.com. Ik vind het altijd leuk om van je te horen!

Schrijf een reactie

X