Geluk Seks

Meer van het leven genieten: tips van Françaises!

van het leven genieten, datingapp, franse vrouwen, francaises, genieten, flirten, Plekk
Geschreven door Redactie

Wil je meer van het leven genieten? Dan kunnen Françaises je wat leren.

Franse vrouwen staan heel anders in het leven dan wij en daar kunnen we veel van leren, volgens Debra Ollivier. Zij is een Amerikaanse die lange tijd in Parijs heeft gewoond. Daar schreef ze ‘What French Women Know: About Love, Sex, and Other Matters of the Heart and Mind’, een internationale bestseller.

“Alle Françaises flirten, het is net zo gewoon als het eten van een baguette”
Volgens Ollivier gaat het niet om de schoenen, de sjaaltjes, de lippenstift of de parfum waardoor Françaises zoveel allure hebben. Het gaat hierom: Franse vrouwen verwachten niet dat mannen ze begrijpen. Ze vinden het niet belangrijk om aardig gevonden te worden. Ze hebben geen behoefte om net zoals anderen te zijn. Ze accepteren het verstrijken van de tijd. Ze omarmen imperfectie. En ze geven de voorkeur aan ‘having a life’ boven ‘making a living’. Het gaat om een realistische en bevrijdende, maar ook een aansprekende alternatieve levenswijze!

We hebben 7 Franse geheimen voor je op een rijtje gezet. Leef de Franse levensstijl en je zult gegarandeerd meer van het leven genieten!

Bewondering voor mannen

Franse vrouwen praten positief en met bewondering over mannen. En andersom gebeurt dat ook. Franse vrouwen weten dat mannen anders zijn, maar accepteren dat. Ze praten met ze, lachen en flirten.

Iedereen flirt

Alle Françaises flirten. Het is er net zo gewoon als een baguette eten. Het maakt het leven gewoon leuker en spannender. Ze zien flirten niet als een bedreiging als je een relatie hebt, want het leidt lang niet altijd tot ‘meer’.

Geheimzinnig gedrag

Vrouwen in Frankrijk stellen zich niet 100% open voor het andere geslacht, omdat ze een beetje mysterieus willen blijven. Zelfs als ze al jaren een relatie hebben, willen ze de band met hun vriend of man een beetje spannend houden.

Trouwen is niet heilig

Er wordt in Frankrijk weinig getrouwd. Franse vrouwen weten: het huwelijk is niet perfect. Vreemdgaan wordt meer geaccepteerd in Frankrijk dan in Nederland en het gebeurt daarom ook iets meer. Maar het wordt ook weer vaak vergeven. Werkt een relatie écht niet, dan aanvaarden ze dat het mogelijk is dat die persoon niet volstaat voor een leven lang. En ze proberen zich daar dus ook niet krampachtig aan vast te klampen. Werkt het niet, dan gaat het leven door.

Mooi oud worden

Franse vrouwen accepteren hun veroudering met sensualiteit en allure. Ze proberen er niet uit alle macht jong uit te blijven zien. Zo zie je bijvoorbeeld veel vrouwen met grijs haar, je haar verven vinden ze vaak niet nodig. Wel vinden ze het belangrijk om mooi oud te worden, door te letten op hun gewicht, op een mooie huid, een verzorgd kapsel en een goede gezondheid. Zo voelen ze zich mooi, zelfverzekerd en trots en dat stralen ze uit. Françaises vinden het volwassen zijn zo leuk, dat zelfs oudere vrouwen nog flink meedoen op de liefdesmarkt.

Slank en gezond

Slank zijn is heel belangrijk in Frankrijk. Zelfs direct na je zwangerschap wordt er van je verwacht dat je weer snel op je oude gewicht bent. En daar volgen de Franse vrouwen geen speciale diëten voor. Vanaf de babytijd houden Fransen hetzelfde ritme aan voor hun maaltijden, voor ontbijt, lunch en diner. 4 uur ’s middags is het enige snackmoment van de dag. Verder wordt er dus niet gesnackt en ook weinig emotioneel gegeten. Dat zit gewoon niet in de cultuur.

Levensgenieters

Fransen weten hoe ze moeten genieten van het leven. Ze maken zich niet al te druk over onbenullige zaken en concentreren zich op de hoofdzaken van een sprankelend, rijk en sensueel leven: vers bereid eten dat je samen nuttigt, een goede fles wijn erbij en fantastische seks.

Een goed idee dat flirten, maar ben jij daar ook niet zo handig in? Je bent echt niet de enige. In “Hoe flirt je? 5 tips om het goed aan te pakken” vind je handige tips.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X