Geluk Vrouwen

Mooie quotes om single vrouwen kracht te geven

Mooie quotes ,alleenstaand, citaat, citaten, Emma Goldman, feministische citaten, feministische quote, Feministische quotes, Gloria Steinem, inspirerende citaten, kracht , liefde, quote, quotes, relatie, single, van jezelf houden, vrijgezel, Bell Hooks, Shonda Rimes, Toni Morrison, Chimamanda Adichie, Warsan Shire, Sheryl Sandberg, feminisme
Geschreven door Redactie

We hebben een aantal mooie quotes voor je. Zijn al je vrienden en vriendinnen gelukkig monogaam of tot over hun oren verliefd, dan kun je als single weleens een moeilijk moment hebben. Deze feministische citaten over relaties kunnen je helpen om je weer wat beter te voelen.

Feminisme gaat vooral over het opnieuw definiëren van relaties. Het gaat tenslotte om het vormen van respectvolle, gelijke relaties met iedereen, wat het geslacht ook is, of het ras of de seksuele geaardheid. Het gaat erom dat in een romantische relatie nooit de ene persoon boven de ander staat. Het draait erom jezelf te zijn.

Het thema van alle quotes is dus de noodzaak om van jezelf te houden, jezelf te kennen en voor jezelf op te komen. Of je nou in een relatie zit of niet. En je zou lief en meelevend voor jezelf moeten zijn, net zoals je dat voor een liefdespartner zou zijn.  Er is natuurlijk niks mis met het hebben van een gelukkige relatie met iemand, maar er is ook niks mis met alleen zijn. En deze inspirerende citaten van sterke vrouwen helpen je je daaraan te herinneren.

Veel teveel mensen zóeken de juiste persoon, in plaats van de juiste persoon te zíjn.

Een vrouw zonder man is als een vis zonder fiets

Gloria Steinem, feministisch activist, journalist en schrijver

quotes

Een sterke vrouw intimideert jongens, maar windt mannen op.

The Khoolhaus

De belangrijkste carrièrekeuze is welke liefdespartner je kiest. Ik heb een geweldige man en we zijn 50/50. Hij steunt me, is een echte partner en speelt een grote rol in mijn succes.

Sheryl Sandberg, COO van Facebook

quotes

 

Achter elke sterke, onafhankelijke vrouw bevindt zich een kwetsbaar klein meisje dat moest leren steeds weer op te staan en van niemand afhankelijk te zijn.

Onbekend

Eén van de beste manieren hoe we van onszelf kunnen houden is door onszelf de liefde te geven, zoals we die van iemand anders zouden willen krijgen. Het is toch gek dat we dromen over iemand anders die ons accepteert, bevestigt en lief heeft, terwijl we dat onszelf niet gunnen?

Weiger je gangbare seksistische regels te volgen en wordt je daarom afgewezen of gestraft? Dan zal je persoonlijke kracht je steunen als je jezelf tenminste lief hebt.

Bell Hooks, schrijver, professor and activist

quotes

Een vrouw is als een theezakje – je merkt pas hoe sterk ze is als je haar in heet water houdt.

Eleanor Roosevelt, Amerikaanse politica, diplomate en activiste

Laat niet wat hij wil overschaduwen wat jij nodig hebt. Hij is heel dromerig, maar hij is niet de zon. Dat ben jij.

Shonda Rimes, televisie schrijver en producer

Je kunt geen huizen uit mensen maken

Iemand zou je dat al verteld moeten hebben

En als hij weg wil gaan

laat hem dan gaan

Je bent doodeng

en raar en mooi

Iets waar niet iedereen van kan houden

Warsan Shire, dichter

Als liefde niet kan geven en nemen zonder voorwaarden, dan is het geen liefde, maar een transactie die altijd de nadruk zal leggen op de plussen en minnen.

Emma Goldman, radicale anarchist

quotes

Als je wilt dat er iets gezegd wordt, vraag het aan een man; als je wilt dat er iets gedaan wordt, vraag het aan een vrouw.

Margaret Thatcher, Brits oud-politica

Gooi me voor de wolven en ik kom terug als leider van de roedel.

Onbekend

Je denkt dat je waardeloos bent, omdat hij niet meer van je houdt. Je denkt dat hij gelijk heeft, omdat hij je niet meer wil. Dat zijn oordeel en mening over jou kloppen. Als hij je eruit gooit, ben je als vuilnis. Je denkt dat hij bij jou hoort, omdat jij bij hem wilt horen. Niet doen, het is een fout woord, ‘horen’. Vooral in de context van iemand waar je van houdt. Liefde zou zo niet moeten werken.

Toni Morrison, dichter en schrijver

quotes

Je moet je niet gedragen alsof jouw leven aan een man toebehoort. Hoor je me? Mijn tante zei al: “Jouw leven behoort aan jou toe en alleen aan jou.”

Chimamanda Adichie, schrijver

quotes

Mooie quotes Mooie quotes Mooie quotes Mooie quotes Mooie quotes

Wil je meer quotes lezen? In “De beste quotes van iconische vrouwen” vind je uitspraken van Madonna tot Diana Ross en van Michelle Obama tot Margaret Thatcher.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X