Geluk Relaties

Nog bedankt hè, exen!

app , cupido, daten , dating app , datingapp , dochter , ex , exen , geleerd , incheck app , levenservaring , liefdesverdriet , liefhebben , Plekk , Plekk datingapp, Plekk-app , Tessa, Trendin Checkin , Trending Checkin, verliefd
Geschreven door Tessa

Beste exen,

Voordat ik ontdekte hoe echte liefde eigenlijk hoort te voelen, ben ik vaak op mijn bek gegaan. Hoewel ik Cupido nooit in het echt heb gezien, verdenk ik zijn autistische broertje ervan dat hij met de pijlen heeft lopen klooien. Ik heb een lange weg afgelegd, maar nu ik terugkijk moeten er wat dingen van mijn -inmiddels weer herstelde- hart. Dit is voor de mannen, waar ik uiteindelijk veel van geleerd heb: dank je wel.

Ikbesef nu dat de dingen die me zijn overkomen, voortkwamen uit het feit dat ik in staat was lief te hebben. Ik gaf om iemand en voelde liefde, terwijl het later steeds een illusie bleek te zijn. Sommige mensen noemen dat naïef, ik noem dat levenservaring opdoen. Ondanks alles wat er met mijn hart gebeurde, of het nou werd verscheurd, gebeukt, gedeukt of langzaam aan diggelen werd gesmeten, hij werkt nog steeds. Ik zie jullie exen niet meer. En als jullie nog steeds vol trots in de spiegel kijken, is het maar beter dat je blijft waar je bent en je niet meer aan mij laat zien.

Dooralles wat ik meegemaakt heb, heb ik ervaren hoe het voelt. Ik weet hoe het voelt om verliefd te zijn, al was het op de verkeerde. Ik weet hoe het voelt om verdriet te hebben om iemand die dat helemaal niks kan schelen. En ik weet dat mascara nog best moeilijk uit een doorweekt kussen te wassen is. Dat ik dagen van mijn leven heb gemist die eigenlijk mooi hadden kunnen zijn, is iets dat ik vooral mezelf kwalijk neem. Voel je dus niet vereerd.

Alshet me gegeven is ooit een dochter te krijgen, leer ik haar dat ze sterker zou moeten zijn dan ik jarenlang was. Want er zijn heel veel lieve mensen op deze wereld en het leven is te kort om lang last te hebben van liefdesverdriet; én te kort om slechte koffie te drinken. Ik zal mijn dochter overeind houden zoals mijn vriendinnen mij altijd overeind hielden, en haar troosten zoals mama mij troostte. Vallen hoort bij het leven en zeker bij de liefde. De mensen die je beschermen zijn je trampolines.

Exen,nu ben ik zover dat ik jullie het beste kan gunnen. Maar het allerbeste, dat ben ik. Dus gun ik jullie net iets minder dan het allerbeste.

Groeten,

Tessa

 

Tip!

Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Tessa

Mijn naam is Tessa, ben 23 jaar en kom uit het zonovergoten Brabant. Mijn moeder wees me erop dat 41magazine op zoek was naar nieuwe bloggers. Misschien omdat ze ongekend trots is op mijn schrijfstijl op mijn persoonlijke blogje, misschien omdat ze hoopt dat ik mijn eindeloze single status eindelijk kan gebruiken om er iets goeds uit te halen. We zullen het nooit weten.
Single dus. Dit klinkt nogal zelfverzekerd. De situatie is vele malen minder stabiel dan het woord 'single' doet vermoeden. Soms is het lastig en soms sta ik on top of the world, trots dat ik deze wereld ook in mijn eentje aan kan. Het verklaart mijn intense haat ten opzichte van kerst, maar ook mijn liefde voor carnaval. Er zijn dagen dat ik alle mannen van de wereld aan me voorbij laat gaan en er zijn dagen dat ik mezelf een duimfractuur Tinder.
Het lijkt er wel eens op dat ik de enige overgebleven single vrouw ben gezien de vele verliefde stelletjes in mijn omgeving, maar toch heb ik een aantal vriendinnen met hetzelfde ‘probleem’. Andere vriendinnen wonen samen, kopen huizen, praten over baby's en hypotheken, terwijl ik niet eens mijn glas wijn vast kan houden op vrijdagavond.
Overigens zorgt het feit dat ik werkzaam ben in het basisonderwijs ook voor hilarische momenten. Regelmatig heb ik prachtige gesprekken met kinderen die ik maar niet krijg uitgelegd dat ik nog stééds niet getrouwd ben. En als het me dan lukt het wel uit te leggen, krijg ik nog geen twee weken later de vraag; 'en nu dan juf? Ben je nu wel getrouwd?'. *Zucht*

Schrijf een reactie

X