Alleen leven Geluk

Stippel jij je toekomst uit of leef je met de dag?

toekomst, plannen, leef met de dag, Leonie
Geschreven door Leonie

Nu ik als vrijgezel de dertig nader heb ik wel eens het gevoel de enige te zijn die niet bezig is met plannen.

“Wellicht omdat ik snel verveeld ben en constant op zoek ga naar nieuwe ervaringen en contacten, bang om iets te missen als ik thuis op de bank blijf zitten”
Waarleeftijdsgenoten in geuren en kleuren kunnen vertellen waar ze over tien jaar willen staan heb ik eigenlijk nog geen idee. En om eerlijk te zijn bevalt me dat wel. Niet weten wat er staat te gebeuren en waar ik beland heeft iets avontuurlijks. En omdat ik naast vrijgezel ook zelfstandig ondernemer ben staan echt alles opties nog open.

Onlangssloegen de reiskriebels toe, ik vloog in mijn eentje naar Londen om de stad te verkennen en weet nog dat ik overenthousiast in het vliegtuig zat, want ik ging ergens heen! Ik was altijd nogal gehecht aan mijn comfort-zone en al lang blij als ik in een caravan in Frankrijk zat. Nu is Londen natuurlijk niet bepaald exotisch, maar het feit dat je vijf dagen in je eentje in een andere omgeving bent en niks moet behalve verwonderen, ontspannen en vooral niet aan thuis denken doet een mens goed. Zo goed dat ik de kriebels kreeg en nu het liefst elke maand zo’n tripje maak.

Ditbrengt me terug bij het hele planverhaal. Ik heb een winkel en kan niet elke maand weg, en al helemaal niet zes weken backpacken in Thailand. Niet iets waar ik bij stilstond toen ik het huurcontract tekende. Op dat moment was dat alles wat ik wilde en was het idee van zo’n vaste plek behoorlijk aantrekkelijk (of vooral veilig?). De realiteit van ‘Elk voordeel heeft zijn nadeel’. Of simpelweg een kwestie van teveel willen en geen prioriteiten kunnen stellen. Herkenbaar?

Zozet ik regelmatig vraagtekens bij de keuzes die ik het jaar daarvoor -of zelfs de week ervoor- maakte. Mijn impulsiviteit en gebrek aan vooruitdenken brengt me veel plezier, maar niet goed weten wat ik wil is niet altijd handig. Iets wat mijn moeder me tot zeurens toe op het hart drukt. Als het aan haar ligt focus ik me op één ding tegelijk en probeer ik daar (met het oog op de toekomst) iets van te maken. Geloof me, ik probeer het echt, maar vandaag wil ik dit en morgen dat.

Wellichtheeft het te maken met het feit dat ik snel verveeld ben en constant op zoek naar nieuwe ervaringen en contacten, bang om iets te missen als ik thuis op de bank blijf zitten. Bang dat de jaren voorbij vliegen en ik mijn tijd niet optimaal benut. Ik heb lang stilgestaan en vond toen alles wel best. Waar anderen nu klaar zijn voor huisje, boompje, beestje voelt het alsof ik aan het inhalen ben. Ik snak naar nieuwe ervaringen, plekken en contacten en neem alles dankbaar in me op.

Vandaagheb ik een winkel, wat ik over een tijdje doe weet ik nog niet. Morgen wel, morgen ga ik naar Kopenhagen, lekker een weekje rondslenteren en design spotten. Zonder planning dus, wat ik allemaal ga bekijken en doen zie ik daar wel. Ik heb niet zoveel met standaard toeristische hotspots en informeer daar wel naar de lokale ‘places to be’. Ik ga me dus compleet laten verrassen, en geloof dat ik dat ook daarna nog lekker een paar jaar volhoud. Tot ik weet wat ik wil althans, hoe lang dat ook mag duren…

Hoesta jij hierin? Stippel je maar al te graag je leven uit en geniet je van dit gevoel van zekerheid of leef je net als ik met de dag, zonder echte toekomstplannen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Over de auteur

Leonie

Ik ben Leonie, eind 20 en single. Ik date vooral omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen. Maar veel tijd heb ik daar niet voor, aangezien ik mijn eigen winkel, 'Make Room', en een gelijknamige webshop heb. De winkel kun je vinden in het historische centrum van Grave. Ik verkoop zelf ontworpen producten en producten van anderen voor in huis. Daarnaast heb ik mijn eigen blog en lifestylelabel 'By Miinti'. Ik ben voor mijn werk dagelijks met woontrends en productdesign bezig. Voor Plekk magazine schrijf ik over mijn leven als single, over de mensen die ik ontmoet, over daten en over het leven in het algemeen.

1 reactie

Schrijf een reactie

X