Daten Geluk

Vraag jezelf niet af wat je te bieden hebt

accepteren, respecteren, zelfrespect, bieden, datingapp, inkomen ,karakter , looks ,minderwaardig , minderwaardigheidscomplex, Plekk, respect, uiterlijk , wat je te bieden hebt , zelfvertrouwen
Geschreven door Redactie

Heb je dat weleens gehad, dat je iemand aantrekkelijk vindt, maar dat je denkt: ‘Ik heb die persoon toch niet zoveel te bieden. Hij of zij is zo geweldig, en dat ben ik niet…’ Veel mensen kennen dat gevoel. Je kijkt tegen de ander op en je hebt een licht (of zwaarder) minderwaardigheidscomplex. Je voelt je te min voor de persoon die je leuk vindt en besluit daarom geen werk te maken van je gevoelens. Zonde!

Het komt vaak voor. Je bewondert die persoon en maakt diegene daardoor nog grootser in je hoofd. Je hebt het idee dat vergeleken daarmee jij niet veel voorstelt.

Maar bedenk: je bent meer dan wat je kunt ‘doen’ voor anderen en ieder mens is waardevol. Dit zijn enkele redenen waarom je afvragen wat jijzelf te bieden hebt zelfvernietigend is:

1. Het toont een voor-wat-hoort-wat manier van denken

Liefde is geen transactie, geen uitwisseling van wat beiden in een relatie in te brengen hebben. Het is niet de bedoeling dat gecheckt wordt of jullie gelijkwaardig zijn, qua looks, salaris of persoonlijke kwaliteiten. Dat vergelijken kun je namelijk nooit op een eerlijke manier doen. Zeker omdat we vaak onze eigen kwaliteiten niet goed in kunnen schatten. Inkomen en uiterlijk nemen we dan vaak wel mee in de afweging en andere, meer complexe karaktereigenschappen, die ons zo fascinerend kunnen maken, worden dan juist niet meegenomen.

2. Je hoeft niks te bieden te hebben, behalve jezelf

Denk niet dat je iets moet inbrengen in een relatie, dat je iets moet doen of letterlijk iets moet aanbieden (steeds de rekening van de dates betalen, bijvoorbeeld). Dat zou niet nodig moeten zijn om de ander interesse in je te laten krijgen of houden. Het gaat om je persoonlijkheid. En als je een keer iets aan je date geeft, dan zou dat recht uit je hart moeten komen en niet omdat jullie dan weer quitte staan.

3. Vergelijk jezelf niet met anderen

Het is zeldzaam dat mensen niks te bieden hebben. Iedereen heeft wel iets, al besef je dat misschien niet. Jouw typische humor, stralende ogen, een grappig lachje, een originele manier van denken, je liefdevolle aandacht voor andere mensen, je manier van dansen, je organisatiekwaliteiten… Als je jezelf met anderen gaat vergelijken is er natuurlijk altijd wel iemand die knapper is, die een betere baan heeft, meer verdient of meer vrienden heeft. Dus probeer die neiging tot vergelijken te stoppen. Want zolang je gelukkig bent en zelfvertrouwen hebt, ben je aantrekkelijk.

4. Alleen de ander kan je ‘waarde’ beoordelen

Veel mensen worden door hun omgeving veel meer gewaardeerd dan de mate waarin ze zichzelf waarderen. Misschien vind je jezelf niet aantrekkelijk, maar iedereen heeft een ander idee van wat aantrekkelijk is. Misschien heb je geen hoog salaris of heb je geen coole baan, maar andere mensen vinden dat wellicht helemaal niet belangrijk (of hebben een ander idee van wat cool is). En misschien vind je jezelf helemaal niet boeiend, maar anderen kunnen je wel fascinerend vinden, om redenen die jijzelf niet eens kunt bedenken.

Als je andere mensen leert vertrouwen kom je te weten wat jouw kwaliteiten zijn. Luister er goed naar en put daar zelfvertrouwen uit. Dan is het tijd om naar buiten te treden en op die aantrekkelijke man of vrouw af te stappen. Of als je nog niemand op het oog heb: kom onder de mensen of ga online daten. En als je iemand de kans geeft jou beter te leren kennen, kun je erachter komen hoeveel je eigenlijk te bieden hebt, gewoon door jezelf te zijn.

Zin om het meteen te proberen? Dat kan, want bij Plekk magazine hebben we sinds kort een eigen app, genaamd “Plekk”. Onze app laat je niet willekeurig andere singles op basis van afstand zien, zoals andere apps, maar zoekt singles met wie je iets gemeenschappelijks hebt. Hoe dat werkt?

Je bent waar je komt!

Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: ze zeggen iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past. Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk dus aan je favoriete bioscoop! Of, je favoriete park, museum, koffiebar of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou.

Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets met elkaar gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Bijvoorbeeld:jij gaat vaak op zaterdagavond naar de bioscoop. Misschien loop je dan de liefde van je leven mis, omdat hij of zij daar vrijdagavond al was! Met Plekk check je in op jouw favoriete bioscoop, en ontmoet je vervolgens alle singles die daar eerder zijn geweest of later nog komen, ook als jij dan alweer thuis op de bank zit!

Plekk gaat voor je op zoek!

Heb je een paar check-ins gedaan, dan gaat Plekk verder voor je aan het werk. Nu wordt het interessant! Plekk zal singles aan je voorstellen die soortgelijke plekken bezoeken. Je drinkt bijvoorbeeld een kopje koffie ergens in de stad. Dan kan Plekk je een melding sturen: “Je bent in de buurt van bioscoop Lumen, daar zijn nog 5 andere singles ingecheckt!” Snel inchecken dus en kijken wie dat zijn! Ideaal toch?

Geen vleeskeuring

Plekk is dus selectief en geen vleeskeuring. Je vindt singles met wie je dezelfde interesses deelt. Daarmee is Plekk vooral een app voor singles die serieus iemand zoeken.

Je kunt Plekk gratis downloaden in de app-stores van Apple en Google:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Redactie

1 reactie

Schrijf een reactie

X