Geluk Relaties

Waarom deze mannen (nog) geen kinderen willen

, dating app , datingapp, duur, gebrek , geen kinderen ,geld , kinderen, moeder, nachtrust , nummer 1 ,opvoeden , Plekk , scheiden ,seks , slaap, vader , vakanties , verantwoordelijkheid ,Verstikkend,geen kinderen, Plekk, dating app, datingapp
Geschreven door Redactie

Het lijkt voor veel mensen een logische stap, eerst de liefde van je leven vinden en dan kinderen krijgen. Maar er zijn mensen die koudwatervrees krijgen als het moment daar is. De angst dat de relatie verandert of het idee van luiers verschonen staat ze tegen.

Plekk, dating app, dating, daten, date, app, inchecken

We hebben enkele mannen gevraagd waar ze het meeste tegenop zien als het om kinderen krijgen gaat:

1. Gebrek aan slaap

Ik heb de vreselijkste verhalen van collega’s gehoord. Nooit meer een ongestoorde nacht, altijd moeten ze eruit. En niet dat ze dan na vijf minuten weer terug hun bed in kunnen. Nee, dan zijn ze uren aan het hannesen met de baby, of de peuter. Ik probeer partner te worden bij het bedrijf waar ik werk en op dit moment kinderen krijgen lijkt me geen ideale career move.

John (33)

2. Geen seks meer

Mijn verloofde en ik hebben best een goed seksleven, dus ik zou zeggen: “Never change a winning team!”. Want hoe vaak hoor je wel niet dat de seks erbij inschiet als er eenmaal kinderen zijn. Daar ben ik echt nog niet aan toe! Misschien ben ik er wel nooit aan toe.

Stef (30)

3. Duur

Kinderen kosten een ton, heb ik weleens gehoord! Alleen die luiers al! Ik ben heel voorzichtig met geld uitgeven en vind het echt zonde om mijn geld in een bodemloze put te zien verdwijnen.

Reinout (24)

4. Goede vader?

Ik zie mezelf niet als goede vader. Dan moet je het goede voorbeeld geven, je verantwoordelijk gedragen, zorgen dat er altijd voldoende geld op de rekening staat om de huur te betalen en er altijd voor ze zijn. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik twaalf was. Mijn vader dronk en was vaak weg. Mijn moeder had weinig aandacht voor ons. Daarom hebben ik en mijn broertje best een moeilijke jeugd gehad. Ik moet er niet aan denken om mijn eigen kind zoiets aan te doen.

Sam (32)

5. Suffe vakanties

Met de caravan naar een Franse camping, waar duizend gillende Nederlandse kinderen je opwachten? Dat is niet mijn idee van vakantie. Ik ga liever duiken in Mexico of wandelen in de Himalaya. Of romantisch slapen in een hutje aan het strand, nadat je de hele avond mojito’s hebt gedronken in de plaatselijke kroeg. Of liften op dat tropische eiland, naar de mooiste vissersdorpjes en watervallen. Mijn vriendin en ik zijn nog lang niet klaar met mooie reizen maken, dus stellen we die kids nog even uit.

Jorit (31)

6. Verstikkend

Ik moet er niet aan denken, het idee om getrouwd te zijn en kinderen te hebben voelt echt verstikkend. Nou zal ik wel bindingsangst hebben en gaat dat misschien ooit over, maar voorlopig blijf ik liever lekker single. Scharrels zijn veel minder bedreigend, die blijven niet de rest van je leven aan je kleven.

Marc-Jan (30)

7. Niet meer nummer één

Wij hebben geen kinderen, terwijl we al 6 jaar samen zijn. Ik ben degene die het probeert uit te stellen, omdat ik nog zo gek op haar ben. Ik wil niet op de tweede plek komen. Dat ze alleen maar aandacht heeft voor de koters en mij vergeet. Ik wil haar prioriteit zijn, net zoals dat andersom ook zo is.

Mitch (37)

8. Les in opvoeden

Ik zou geen idee hebben wat ik met een kind aanmoet. Het is zo’n grote verantwoordelijkheid en niemand die je leert wat je moet doen, hoe je eigenlijk op moet voeden. Als er een cursus voor zou bestaan, zou ik erheen gaan. Echt!

Jelle (27)

 

 

Over de auteur

Redactie

1 reactie

  • Kortom: Allemaal oppervlakkige egoïsten, die maar beter nooit aan een relatie hadden kunnen beginnen – die Sam misschien nog uitgezonderd, vooropgesteld, dat zijn vriendin evenveel waarde hecht aan die exotische vakanties als hij. Maar anders…
    Kind zijn we allemaal geweest, hoor! Vergeten zeker?
    Lozen, dat soort!

Schrijf een reactie

X