Daten Geluk

Wat je persoonlijkheidstype zegt over je datingstijl

datingstijl, Myers-Briggs, persoonlijkheidstype
Geschreven door Redactie

De Myers-Briggs persoonlijkheidsindicator deelt je in in één van 16 persoonlijkheidstypes. Je moet daarvoor een aantal vragen beantwoorden en krijgt dan vrij precies een beschrijving van jouw persoonlijkheid. Doe de test hier en vind uit wat voor type jij bent.

Gedaan? Klopt best goed, toch?!

Ben je er eenmaal achter welke persoonlijkheid jij bent, dan kun je in onderstaande tekst opzoeken wat jij voor soort dater bent. Doe de test samen met je date/partner en vind ook uit wat hij voor type is.

1. INTJ (“De Architect”)

Je bent op zoek naar liefde zoals je alles in het leven aanpakt: met logisch nadenken en zorgvuldig uitvoeren. Je bent niet iemand die spontaan hevig verliefd wordt.

Een eerlijke en openhartige houding is belangrijk voor je. Flirten en je gevoelens tonen behoren tot je zwakheden bij het datingspel.

Heb je een partner, dan heb je behoefte aan een sterke, diepe relatie. Daarvoor vertrouw je op je intellect om zeker te weten dat je je partner tevreden houdt, zowel fysiek als emotioneel.

2. INTP (“De Logicus”)

Meestal wacht je op de ander om de eerste stap te zetten. Je flirt met je verstand, door slimme woordspelingen te maken en (goedbedoelde) spelletjes te spelen.

Je neemt relaties uiterst serieus en bent trouw aan je partner. Maar er ontstaan vaak problemen in je relatie, omdat je je zo sterk richt op logica dat je de emotionele behoeftes van je partner vergeet.

3. ENTJ (“De Bevelhebber”)

Net als bij andere facetten van het leven ben je ook bij het daten een doorzetter. Je weet wat je wilt en gaat daar vol voor.

Je bent gericht op de lange termijn. Een positief punt als je iemand ontmoet hebt waarmee je een relatie echt ziet zitten. Je zult er dan alles aan doen om te zorgen dat die persoon gelukkig blijft.

Maar ontmoet je iemand waar je over twijfelt, dan kun je meedogenloos zijn. Je eindigt de relatie abrupt als je je realiseert dat het niks gaat worden.

Ga je voor die lange relatie, dan maken je zelfvertrouwen, creativiteit en energie je een geweldige geliefde, zowel binnen als buiten de slaapkamer.

4. ENTP (“De Beraadslager“)

Je hunkert naar een zekere openheid en creativiteit in je partners. Een stagnerende relatie is je ergste nachtmerrie, waardoor je een nogal veeleisende partner wordt. Je dwingt hem continu om met je mee te veranderen en groeien.

Maar als je een partner vindt die die uitdaging aan wil en kan gaan, dan ben je een enorm enthousiaste en fantastische partner. Daarbij ben je vastbesloten om jullie relatie steeds te verbeteren.

5. NFJ (“De Advocaat”)

Je bent niet iemand van de scharrels en casual seks. Je neemt het vinden van een partner heel serieus. Je neemt de tijd om je perfecte levensgezel te vinden en weigert voor minder te gaan.

Je wordt vaak kieskeurig genoemd, maar dat is toch geen slechte eigenschap?

Je hebt een hekel aan mensen die manipuleren en liegen om je hart te winnen. Voor jou is een diepe en oprechte band met de ander heel belangrijk. Vind je uiteindelijk iemand die die diepe en oprechte verbinding ook zo belangrijk vindt, dan ben je een warme partner, die de relatie boeiend weet te houden door steeds met leuke verrassingen te komen.

6. INFP (“De Bemiddelaar”)

Als dromer en idealist besteed je veel tijd aan het fantaseren over jouw ware liefde. Helaas bestaat de perfecte soulmate, waar je naar op zoek bent, in het echte leven waarschijnlijk niet. Het leven is tenslotte geen sprookje.

Aan de andere kant, heb je eenmaal een partner gevonden die in de buurt komt van dat ideaalbeeld, dan doe je er alles aan om je ideeën over het perfecte plaatje om te zetten in realiteit, met een vastberadenheid en enorme inzet.

7. ENFJ (“De Voorvechter”)

Al tijdens het daten wil je bewijzen dat je betrouwbaar en geloofwaardig bent. Je vindt het belangrijk om constant contact met je partner te houden, om conflicten te vermijden. Hierdoor communiceren jullie veel en ontstaan er weinig misverstanden en ruzies (je bereikt je doel). Maar het heeft natuurlijk wel als nadeel dat je heel behoeftig overkomt, je laat je partner niet met rust.

Een partner die je accepteert zoals je bent en je gewild en op je gemak laat voelen, zal kunnen genieten van een lange, gelukkige en gepassioneerde relatie.

8. ENFP (“De Activist”)

Je houdt van luchtige flirts en hebt een open houding. Ook ben je zelfverzekerd over je uiterlijk. Je lijkt voor de buitenwereld enigszins oppervlakkig, maar je gelooft sterk in het concept liefde en hebt meer diepgang dan mensen denken. Je bent een trouwe partner die je hart helemaal aan je geliefde geeft. Een lange afstandsrelatie is voor jou geen probleem, want je liefde is overvloedig en overwint die afstand wel.

Je grootste minpunt is je neiging om je te concentreren op jullie toekomstmogelijkheden in plaats van op het heden. Je gaat helemaal voor een geliefde en als het dan stuk loopt, ben je er voor langere tijd kapot van, je afvragend wat je anders had kunnen doen.

9. ISTJ (“De Logistiek Medewerker”)

Daten is voor jou een uitdaging, vanwege je verlegen karakter. Maar als je eenmaal de ware vind dan ben je een attente en toegewijde partner, die zich volledig voor jullie relatie inzet.

Je bent een echt familiemens en je hebt zelfs een voorkeur voor de traditionele rollen binnen een relatie. Je bent niet de wildste minnaar, maar je bent betrouwbaar en doet er alles aan om je geliefde tevreden te houden.

10. ISFJ (“De Verdediger”)

Je bent een huismus en verlangt naar een lange relatie. Maar omdat je verlegen bent kan het zijn dat het wat langer duurt voor je die vindt.

Je neemt daten serieus en overweegt alleen een relatie waarvan je bijna zeker bent dat die een leven lang meegaat. Grote kans dat je je partner ontmoet op een vertrouwde plek, zoals op je werk. Je kent hem al, het voelt vertrouwd en je weet daarom dat de vooruitzichten goed zijn.

Je hebt diepe gevoelens voor je geliefde, ook al zijn die van buiten vaak niet zichtbaar door je timide karakter.

Voor jou is het heel belangrijk dat er een goede balans in de relatie is, dat jullie elkaar respecteren en waarderen. Dit heeft te maken met het feit dat er vaak misbruik van je goedheid gemaakt wordt.

11. ESTJ (“De Baas”)

Je bent zo zelfverzekerd dat relaties je niet echt veranderen. Vanaf het begin ben je duidelijk over wie je bent en wat je doelen in het leven zijn. Je blijft daaraan vasthouden tot het einde.

Natuurlijk zijn er zoals in iedere relatie uitdagingen, maar je bent bereid te doen wat nodig is om daar op een constructieve manier mee om te gaan. En die inspanning loont meestal voor jou.

Je zwakte is dat je relatieconflicten vol aangaat, vaak zonder tactisch met de gevoelens van je partner om te springen.

Al met al ben je toch een geweldige geliefde. Je gebruikt je zelfvertrouwen en sterke principes om je partner te beschermen.

12. ESFJ (“De Consul”)

Je doet niet aan scharrelen, flings en one-night stands. Een lange relatie (of trouwen) en een gezin is jouw ultieme doel, en dat verlies je nooit uit het oog. Je geliefd en gewaardeerd voelen maakt je gelukkig.

Je bent zeer georganiseerd in hoe je relatie zich ontwikkelt, en je houdt ervan om traditionele dateregels te volgen (hij moet jou als eerste bellen, jij wacht een paar dagen voor je de eerste stap zet, enz).

Zelfs op seksueel vlak ben je traditioneel. Maar de combinatie van je gevoeligheid en je focus op het fysieke maakt je toch een geweldige bedpartner.

13. ISTP (“De Virtuoos”)

Relaties met jou zijn nooit saai. Je hebt de neiging om altijd in het moment te leven, al ben je het ene moment kil en het andere moment gepassioneerd.

Je wispelturige karakter zorgt ervoor dat jij vaak wegloopt in de beginfase van een relatie. Je hebt een grote hoeveelheid fysieke en mentale ruimte nodig. En iedereen die die ruimte probeert binnen te dringen, valt voor jou automatisch af.

Een relatie met jou kan nooit afgedwongen worden, maar als jij de ruimte krijgt en jezelf kunt zijn kun je een geweldige partner voor het leven zijn. Al probeer je vaak je partner te veranderen om meer in het moment te leven.

Niets beangstigt je meer dan het gevoel gevangen te zitten. Dus een relatie moet op een natuurlijke manier ontstaan, dat voelt het beste voor jou. Anders blijf je liever alleen.

14. ISFP (“De Avonturier”)

Je mysterieuze natuur maakt je een spannende partner, zelfs voor lange termijnrelaties. Je bent geen goede lange termijnplanner, maar toch lukt het je je partner met je warme en liefdevolle verrassingen tevreden te houden.

Je kunt echt genieten van de momenten dat jullie bij elkaar zijn en je doet je uiterste best om het hem naar de zin te maken. Je vindt het ook heerlijk om complimenten te krijgen en gewaardeerd te worden, maar zal er zelf nooit naar vragen.

Omdat je steeds behoefte hebt aan nieuwe mogelijkheden en uitdagingen vind je het soms moeilijk om al te serieus te worden in je relaties. Probeert iemand je daartoe te dwingen, dan is de relatie waarschijnlijk snel over.

15. ESTP (“De Ondernemer”)

Je leeft in het moment en bent niet zo bezig met het ontmoeten van de ware, met een relatie voor de lange termijn.

Je liefde voor het ‘nu’, in combinatie met je energieke en onvoorspelbare karakter, maakt je een spannende partner. Je kunt genieten van een gesprek, maar het is vooral door lichamelijke interactie dat je een band ontwikkelt met je partner.

Je staat seksueel open voor alles en begrijpt de behoeftes van je bedpartner. Maar toch is seks niet meer dan een fysieke handeling voor jou.

Je kunt je aandacht maar kort ergens bijhouden en bent populair op liefdesgebied. Daardoor vind je het moeilijk om een diepere, meer emotionele relatie aan te gaan. Je kunt de vlam goed laten branden, maar als die toch een keer uitgaat is de relatie ook snel over.

16. ESFP (“De Entertainer”)

Voor jou zijn relaties geen lange termijn trips naar het altaar, maar meer leuke uitstapjes waar je van moet genieten zolang het leuk is. Op het moment dat het ingewikkeld wordt, ben je er direct vandoor.

Een relatie met jou is dus meestal kort, maar is niet iets wat de ander snel vergeet. Waar je in ieder geval geen last van hebt is dat je een relatie aangaat met iemand die je niet 100% gelukkig maakt. Jij wilt niet minder dan het beste en het leukste.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X