Geluk Vrouwen

Mijn zomer-ode aan…

app , Chi , daten , dating app , datingapp , flirten , geluk , hardloopsters , hardlopen , incheck app , Plekk , Plekk datingapp , Plekk-app , Trendin Checkin , Trending Checkin, zomer , zomer-ode
Geschreven door Chi

WOW! Wat heb ik van deze zomer genoten. Talloze festivals met kortstondige zomerflirts en langdurige katers. Terrasbezoekjes, in het park liggen en voetballen op het strand.

Maarwaar deze zomer toch vooral door gekenmerkt wordt zijn de vele fitgirls en fitboys, die zich van de ‘gewone’ homo sapiens onderscheiden en verder geëvolueerd zijn. Nog nooit eerder heb ik zoveel hardlopende mensen om mij heen gezien. Soms lopen ze in de weg, maar als het om een vrouwelijke sportieveling gaat is het voor mij vooral een genot om naar te kijken.

Destraten lijken in de zomer te zijn veranderd in catwalks, die door deze hardloopsters worden belopen. De zomerse zon fungeert als een grote spotlight. Ik ben zelf geen fan van hardlopen, maar wat ben ik toch een fan van jullie.

Gekleedin modieuze pakjes. Bestaande uit evenveel stof als dat van een lingeriesetje. Omgerekend naar de prijs per vierkante centimeter hebben jullie hier goud voor moeten neerleggen. Schoenen met felle kleuren die matchen bij jullie outfit. Heel stiekem hebben jullie toch een beetje make-up gebruikt, ook al lijkt jullie ‘look’ zo ‘natural’.

Fietsen,auto’s en scootmobielen geven jullie ruim de tijd om over te steken. We willen allemaal even voor jullie stilstaan, om jullie te kunnen bewonderen van voor en achter. Alsof Baywatch eindelijk in 3D te zien is. Door jullie bestaan is soft-erotiek voorgoed van de buis verdwenen. Met een technomuziekje op jullie telefoon bewegen jullie probleemloos op de beat. Jullie weten dat wij staren en jullie vinden dat helemaal niet erg. Jullie zijn de ijdele hardloopsters.

Mijnzomer-ode gaat echter uit naar een andere groep hardloopsters. De groep vrouwen waar ik pas echt mijn hoofd voor omdraai. Voor mij zijn jullie namelijk de ware belichaming van het hardlopen. Vreemd eigenlijk, want het tempo waarin jullie bewegen ligt niet veel hoger dan het tempo van een stevige wandeling.

Voorjullie geldt: des te vermoeider je wordt des te meer je gaat waggelen in plaats van rennen. Je ledematen leiden ieder een eigen ritmeloos leven. Naarmate de tijd vordert, loopt je gezicht steeds roder aan. Je hapt paniekerig naar zuurstof. Per ongeluk slik je een paar vliegjes in. Maar hé, dat is het risico van het vak.

Doorje koptelefoon hoor je waarschijnlijk de stem van een motiverende hardloopcoach. Die spoort je aan, maar vertelt je ook dat je er nog lang niet bent. Je bent druk bezig met het bij elkaar houden van je ledematen en hebt geen flauw benul van wat er zich om je heen afspeelt. De stoplichten zijn de checkpoints waar je zo naar uitkijkt. Je hoopt dat de andere weggebruikers niet speciaal voor je gaan stoppen. Je wilt namelijk zo graag even tegen die stoplichtpaal aanleunen om bij te komen.

Tijdensruststand besef je dat alles pijn doet: steek in je zij, pijn in je knieën en voeten door die nieuwe verrekte schoenen, die toch niet zo goed blijken te passen. Je vertelt jezelf dat je hier niet voor gemaakt bent. Dan springt je stoplicht op groen en word je nerveus van het snel tikkende geluid. Je hoopt op tijd de overkant te bereiken, voordat het getik weer stopt.

Mijnrespect heb je. Eindelijk kan ik op straat zien hoe mooi de begrippen discipline en doorzettingsvermogen kunnen zijn. Je hebt de bank ingeruild voor asfalt. Je hebt het lef om te lijden. Je verlegt je mentale en fysieke grenzen. Jij bent waar het hardlopen echt om draait. Het is een harde sport. Als ik niet op mijn fiets zat, dan kreeg jij van mij een staande ovatie. Hou vol! Ik hoop je vaker te mogen zien. Tot de volgende zomer!

Je grote fan

 

Tip!Ken je onze slimme en innovatieve app al, die ervoor zorgt dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt? Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past! Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel, bioscoop of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Chi

In mijn leven ben ik tweemaal hard op mijn bek gegaan.

De eerste keer was van mijn fiets, na een epische stapavond. Met een volle face-plant kwam ik neer op een stalen roostervloer van een brug. Dit resulteerde in 20 hechtingen boven mijn lip en 3 cirkelvormige littekens van het rooster op mijn voorhoofd. Blijft altijd leuk om dit te moeten vertellen tijdens verjaardagen en eerste dates.

De tweede keer dat ik op mijn bek ging was pas twee jaar geleden: een breuk na een 8-jarige relatie. Dat deed pas echt pijn. Maar hé... het gaat nu best goed. Ik begin eindelijk weer een beetje gevoel te krijgen na een apathische fase. Mijn weekendverhalen op de maandagochtenden zijn nu echt boeiend geworden.

Zo nu en dan werp ik een blik op mijn littekens. Ze zijn eigenlijk best mooi geworden.

Schrijf een reactie

X