Geluk Gezondheid

Quick fix in 10 minuten: zo voel je je snel gelukkig!

10 minten, goed voelen, gelukkiger, quick fix, 10 minuten , datingapp , gelukkig, gelukkiger , goed voelen, Plekk , quick fix , snel geluk, snel gelukkig,
Geschreven door Redactie

Je snel gelukkig voelen? Het kan!

Geluk vind je vooral door te leven ‘in het nu’. Misschien heb je grote levensdoelen: een geweldige carrière, een bijzondere reis of een sprookjesbruiloft op een Frans kasteel. Bewonderenswaardige doelen, maar die maken je niet persé gelukkig. Geluk bereik je vooral door het beste uit het alledaagse leven te halen en te genieten van alles wat je misschien eerder nooit was opgevallen, van alles wat je voor vanzelfsprekend houdt. Het is een ‘quick fix’, je hebt maar 10 minuten nodig om je goed te voelen. Heb je er zin in, neem dan even 10 minuten de tijd om je toe te leggen op één of meer van deze 7 punten:

1. Herlees je (reis)dagboek

Misschien had je het de laatste tijd te druk om te schrijven. Maar een paar minuten vinden om enkele bladzijden te lezen moet lukken. Zoek de leuke momenten op, je verjaardagsfeestje, die bijzondere reis, het moment dat je die goede vriendin leerde kennen of die aantrekkelijke vakantieliefde. Hét recept voor geluk!

2. Bel je oma op

Of je opa, of een tante of een oom. Vooral als je haar al een tijdje niet gesproken hebt. Het betekent waarschijnlijk veel voor haar. Je hoeft niks bijzonders te vertellen. Gewoon eens vragen hoe het met haar is. Haal wat herinneringen op en laat haar weten dat je haar heerlijke ovenschotel mist. Het geeft je een goed gevoel!

3. Schrijf 3 geweldige dingen over jezelf op

Heb je last van een minderwaardigheidscomplex of heb je weinig zelfvertrouwen? Het is makkelijk om jezelf naar beneden te halen en je fouten te zien. Maar gebruik de volgende minuten om minimaal drie positieve dingen over jezelf te bedenken. Kanten van jezelf waar je trots op bent, die je geweldig vindt. Je zult zelfverzekerder worden, je gaat beter over jezelf denken en dat maakt je gelukkig. Jij kan de hele wereld aan!

4. Probeer te hoelahoepen

Hoelahoep de stress van je af. Het maakt niet uit of je het verleerd bent, dat is juist een goede reden om vaak te oefenen. Dus schaf voor een paar euro zo’n hoepel aan. Echt, hoelahoepen is veel leuker dan domweg in een stressballetje knijpen of een rondje hardlopen. En je krijgt er nog een platte buik van ook.

5. Help iemand

Introduceer twee mensen die je kent per e-mail met elkaar. Omdat je denkt dat ze elkaar kunnen helpen of misschien vrienden kunnen worden. Of stuur nuttige informatie door die iemand anders nodig kan hebben. Of schrijf een bedankmailtje aan iemand, die dat verdient. Maar bij ‘iemand helpen’ kun je ook denken aan orgaandonor worden. Iets goeds doen betekent je goed voelen.

6. Doe alsof je gelukkig bent

Onderzoek heeft aangetoond dat een neplach je stemming echt kan verbeteren. Barst eens lekker in lachen uit en glimlach naar de mensen om je heen. Nog een voordeel is dat anderen dan het idee hebben dat je vriendelijk bent, zodat ze je makkelijker zullen benaderen.

7. Bekijk een oud fotoalbum

Misschien moet je even een timer aanzetten, want voor je het weet ben je hier uren mee bezig. Je kunt denken aan het trouwalbum van je ouders, je eigen babyboek of een fotoalbum uit je jeugd. Prachtig toch om te zien hoe je ouders in het huwelijksbootje stapten en hoe gelukkig ze waren toen jij ter wereld kwam. Het is goed om je te realiseren en mee te beleven hoe je ouders jullie gezin gesticht hebben. En het levert je vast ook een vette lachbui op om je ouders in die hilarische kleding te zien.

Lukt het niet om je gelukkiger te voelen? Lees dan “Waarom ben ik niet gelukkig? Vraag jij je het ook weleens af?“.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X