Geluk Reizen

Summer in the city, all the boys look pretty

zomergevoel, Lieve, Plekk , datingapp
Geschreven door Lieve

We hebben het zomergevoel in Nederland al weer een beetje mogen ervaren. Misschien nog niet zo vaak als we wilden, maar met 25 graden zaten we toch maar mooi aan de paasbrunch en mijn huid is gekleurd alsof ik net drie weken aan de Spaanse kust heb gelegen. 

Dit goede weer zorgt automatisch voor een beter humeur. Zit iedereen in de winter relatief veel binnen, nu is het ‘s avonds weer druk op straat. Dat maakt dat ik weer veel op het terras/in het park/aan het water te vinden ben. En ik ben niet de enige. Waar was iedereen deze winter? Met een beetje geluk zijn de leuke mannen ook weer uit hun winterslaap ontwaakt.

Het voorjaar doet iets met me. Ik sluit een hoofdstuk af waarvan ik dacht dat deze nooit zou eindigen zonder cliffhanger. En aangezien ik niet zo goed stil kan zitten heb ik alweer een reisje geboekt. Want ik vind dat ik dat heb verdiend na al het harde werken. Dat betekent hopelijk (laat ik hardop zeggen: ongetwijfeld) een fantastische zomer. Ik kan niet wachten om die flessen rosé soldaat te maken aan de waterkant, om de leukste festivals af te struinen en te dansen tot de zon opkomt.

Er lijkt een nieuwe versie van mij ontstaan te zijn. Maar eigenlijk is het een betere versie. Ik kijk niet meer achterom, maar alleen nog maar vooruit. Ik wil geen kostbare energie meer verloren laten gaan. Achteraf gezien heb ik mijn energie gestoken in dingen (lees: personen) waarvan ik dacht dat het veel zou opleveren, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. En ook daar trek ik een les uit. Het luisteren naar je onderbuikgevoel is zo ontzettend belangrijk. Ook al is het lastig om je verstand van je gevoel te onderscheiden, ergens weet je diep van binnen wat je wil. En soms kost dat je een verkeerde inschatting. Je kunt niet alles in één keer goed doen.

Voor nu zegt mijn onderbuikgevoel me dat het tijd is om mijn mooiste jurkje aan te trekken en het terras op te gaan. En daar zal ik toch naar moeten luisteren om mezelf niet tekort te doen. 

Zomer, ik ben er klaar voor!

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X