Geluk Relaties

Waarom willen mannen geen kinderen?

waarom willen mannen geen knderen
Geschreven door Redactie

Waarom wil hij geen kind?! Er zijn genoeg mensen die geen kinderen willen, en dan gaat het vooral om mannen. Voor veel andere mensen lijkt het een logische stap, eerst de liefde van je leven vinden en dan kinderen krijgen. Maar er zijn mensen die koudwatervrees krijgen als het moment daar is. De angst dat de relatie verandert of het idee van luiers verschonen staat ze tegen.

We hebben enkele mannen gevraagd waar ze het meest tegenop zien als het om kinderen krijgen gaat, of waarom ze überhaupt nooit kinderen zouden willen. Waarom willen mannen geen kinderen:

1. Gebrek aan slaap

Ik heb de vreselijkste verhalen van collega’s gehoord. Nooit meer een ongestoorde nacht, jarenlang! En niet dat ze dan na vijf minuten weer terug hun bed in kunnen. Nee, dan zijn ze uren aan het hannesen met de baby, of de peuter. Ik probeer partner te worden bij het bedrijf waar ik werk en op dit moment kinderen krijgen lijkt me geen ideale career move.

John (33)

2. Geen seks meer

Mijn verloofde en ik hebben best een goed seksleven, dus ik zou zeggen: “Never change a winning team!“. Want hoe vaak hoor je wel niet dat de seks erbij inschiet als er eenmaal kinderen zijn. Daar ben ik echt nog niet aan toe! Misschien ben ik er wel nooit aan toe…

Stef (30)

3. Duur

Ik wil geen kinderen, want kinderen kosten een ton, heb ik weleens gehoord! Alleen die luiers al, en al dat speelgoed! En dan komen de dure hobby’s. Ik ben zelf heel voorzichtig met geld uitgeven en vind het echt zonde om mijn geld in een bodemloze put te zien verdwijnen.

Reinout (24)

4. Goede vader?

Ik zie mezelf niet als goede vader. Dan moet je het goede voorbeeld geven, je verantwoordelijk gedragen, zorgen dat er altijd voldoende geld op de rekening staat om de huur te betalen en er altijd voor ze zijn. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik twaalf was. Mijn vader dronk en was vaak weg. Mijn moeder had weinig aandacht voor ons. Daarom hebben mijn broertje en ik best een moeilijke jeugd gehad. Ik moet er niet aan denken om mijn eigen kind zoiets aan te doen.

Sam (32)

5. Suffe vakanties

Met de caravan naar een Franse camping, waar duizend gillende Nederlandse kinderen je opwachten? Dat is niet mijn idee van vakantie. Ik ga liever duiken in Mexico of wandelen in de Himalaya. Of romantisch slapen in een hutje aan het strand, nadat je de hele avond mojito’s hebt gedronken in de plaatselijke kroeg. Of liften op dat tropische eiland, naar de mooiste vissersdorpjes en watervallen. Mijn vriendin en ik zijn nog lang niet klaar met mooie reizen maken, dus stellen we die kids nog even uit.

Jorit (31)

6. Verstikkend

Ik moet er niet aan denken, het idee om getrouwd te zijn en kinderen te hebben voelt echt verstikkend. Nou zal ik wel bindingsangst hebben en gaat dat misschien ooit over, maar voorlopig blijf ik liever lekker single. Scharrels zijn veel minder bedreigend, die blijven niet de rest van je leven aan je kleven.

Marc-Jan (30)

7. Niet meer nummer één

Wij hebben geen kinderen, terwijl we al 6 jaar samen zijn. Ik ben degene die het probeert uit te stellen, omdat ik nog zo gek op haar ben. Ik wil niet op de tweede plek komen. Dat ze alleen maar aandacht heeft voor de koters en mij vergeet. Ik wil haar prioriteit zijn, net zoals dat andersom ook zo is.

Mitch (37)

8. Les in opvoeden

Ik zou geen idee hebben wat ik met een kind aanmoet. Het is zo’n grote verantwoordelijkheid en niemand die je leert wat je moet doen, hoe je eigenlijk op moet voeden. Als er een cursus voor zou bestaan, zou ik erheen gaan. Echt!

Jelle (27)

Waarom willen mannen geen kinderen? Daarom dus. Misschien daarom is het een goed idee is om juist een man met kinderen te daten lees je in “8 goede redenen om een man met kinderen te daten“.

Over de auteur

Redactie

3 reacties

 • EENS 😀
  + Wil je wel een kind op deze wereld zetten?
  + Er zijn al teveel mensen op de wereld om de aarde verder te verkloten

  jammer dat vrouwen zonder kinderwens zo moeilijk te vinden zijn, en veel dating apps hier ook niet goed op zijn ingericht.

  • Eens!
   Jammer dat mannen zonder kinderwens ook zo moeilijk te vinden zijn, en veel dating apps hier ook niet goed op zijn ingericht 🙁

 • Als man zou je heel goed moeten nadenken of je wel echt (al) kinderen wil.
  Allergrootste fout die mannen maken is om kinderen te nemen omdat hun vriendin dat zo graag wil.
  Fout Fout Fout…
  Laat ik je het volgende melden, en neem het maar aan van een 46jarige vader die nu single is..en het verder ook altijd wel zal blijven.
  KINDEREN zijn alleen voor mannen die ook echt zelf een kinderwens hebben, en niets liever willen.
  Zodra je vriendin/vrouw namelijk kind(eren) heeft.. zal jij op de 2e of 3e danwel laatste plaats komen.
  De intieme momenten zullen verdwijnen..en geloof me..vrijen/sex wordt ineens Taboe…
  Ik heb het zelf meegemaakt hoe mijn lieve vriendin ineens veranderde tot een zorgzame moeder waarbij ik plots alleen nog maar de functie van “Vader” mocht vervullen.
  Begrijp me niet verkeerd..ik hou van mijn 2 lieve jongens.. inmiddels zijn ze al 9 en 11.. maar de relatie met hun moeder is in inmiddels voorbij ..en dan wel omdat ik het tegen beter weten in nog jaren lang geprobeerd heb..
  Nu ben ik een single vader.. en na jaren weer ik inmiddels wel dat je als vader/40 plusser geen enkele kans meer maakt op een nieuwe liefde.
  Je bent gewoon een RUND als je een heerlijke liefdevolle hartstochtelijke vriendin/vrouw hebt…en je besluit haar zwanger te maken. Je leuke leventje is dan voorbij, en de liefde koelt in recordtijd af!
  Als je kinderen wilt…begin er zo laat mogelijk aan..
  En een andere vriendin is later ook geen optie meer..want alle 30 plusser hebben een afkeer van intimiteit/sex.

Schrijf een reactie

X