Beauty Gezondheid

Vleesch, ik wil er vanaf!

afvallen, appel, datingapp , datingapp Plekk , dieet , dietiste, fruit, gewicht verliezen, gezondheid, lijnen , MooiRood, personal coach , Plekk , vegetarisch, vleesch
Geschreven door MooiRood

Januari, de maand van de goede voornemens. Zoals iemand mij afgelopen weekend vertelde: menigeen houdt het niet vol, omdat we zoveel dingen tegelijk willen. En als er dan één ding mislukt, dan stoppen we al snel ook met de rest.

Tja,ik ben net zo goed in de val van de goede voornemens getrapt en ben inmiddels druk aan het honger lijden, heb al mijn verslavingen zo goed als overboord gegooid en zal de stap naar de sportschool waarschijnlijk ook nog deze maand zetten… hoop ik… misschien….

Ikheb absoluut geen hekel aan sporten, maar die halfnaakte bodybuilders in de zaal houden me soms een beetje tegen. En oké, al die slanke vrouwen die vinden dat ze véél te dik zijn (uh, are you f… kidding me?) en mij neerbuigend aankijken (wat ik me waarschijnlijk zelf aanpraat) doen me heel hard de sportschool weer uitrennen. Maar ja, iedere dag met de auto heen en weer naar het werk, en op kantoor op een stoel achter mijn computer zitten, dat zorgt er niet bepaald voor dat ik meer beweeg, oeps…. dat ik überhaupt beweeg!

Mijnlief en ik zijn voortvarend aan de slag gegaan. We hebben maaltijdvervangers in huis gehaald, kopen de schappen met groenten en fruit leeg en hebben een diëtiste en een personal coach in de arm genomen, die ons via Whatsapp in de gaten houden en ons ook genadeloos corrigeren. Het motiveert, en dat is belangrijk want anders had ik allang weer Franse kazen, paté en lekkere wijnen gekocht, en dus ook allemaal opgegeten en opgedronken.

Iederedag proberen we na te denken over wat we diezelfde dag in ons mond gaan stoppen, maar het is een uitdaging om het zo gevarieerd mogelijk te houden. Want die appel en komkommer stop ik makkelijk in mijn tas, maar na een paar dagen komen die wel mijn neus uit. Ik verlang naar dat overheerlijke speltbroodje met verse roombrie en gerookte achterham…

Inde supermarkt vlieg ik meteen naar de groenten afdeling. Wat makkelijk is, want daar ben je direct als je een willekeurige supermarkt inloopt. En dan stop ik mijn mandje zó vol, dat er eigenlijk niets meer bij kan. Om vervolgens de overige rijen niet aan te doen. Want als ik dat wel doe, dan liggen er ineens toastjes, fuet worstjes, olijven en wijn in mijn mand. En hoe die daar in zijn gekomen? Joost mag het weten.

Alleswordt afgewogen, behalve de groenten, en over het vlees of de vis wordt nagedacht. Als carnivoor heeft mijn lief het soms zwaar. Eerst vleesch! Oh ja, dan ook nog de groenten…. Vegetarisch is helemaal een vies woord, en heel sneaky probeer ik hem af en toe om de tuin te leiden. Nu eten we dus gewoon pompoensoep, zonder vlees en met een cracker en wat vetarme kaas. Vegetarische avond ook weer gelukt!

Waarik langzaamaan wat pondjes verlies is mijn echtgenoot inmiddels al 9 kilo kwijt. Ook hier denk ik dat, als er een God bestaat, deze van het mannelijke geslacht is, anders had zij ons dames wel het voordeel gegeven. Maar helaas. Zijn buik slinkt terwijl ik met tegenzin de zoveelste zure appel naar binnen werk voor drie ons minder op de weegschaal. Want ja, die zoete appels, daar zitten weer teveel suikers in. Dus zitten we aan die groene, die zure, die harde…. zie je mijn vertrokken gezicht al bij een hap van al dat zuur?!

Maargoed, het werkt. Als ik zo doorga, heb ik in juni bereikt wat ik wil, kan ik al mijn kleding weer aan en durf ik me ook weer in een bikini te vertonen. Ben ik hopelijk al die extra kipfilets kwijt, wat mijn knieën ook wel erg prettig zullen vinden. En misschien ga ik de sportschool ook weer van binnen zien. Ik heb een sportbroek gekocht waar ik me in kan vertonen en ja, zelfs de badmuts ligt in de la. Zo kan ik ’s ochtends gaan zwemmen, voordat ik naar mijn werk ga. Plannen genoeg, ik blijf optimistisch, maar nu nog de actie: die badmuts uit de la en op mijn kop, en dan zwemmen natuurlijk, anders ziet het er niet uit. Al blijft dat sowieso de vraag, maar goed… 😉

Ikwil dat extra vleesch op mijn lijf kwijt, dus we gaan knallen!!!

 

Over de auteur

MooiRood

MooiRood…. is niet lelijk, en mijn rode haren en honderden sproeten heb ik inmiddels weten te omarmen. De 40 gepasseerd en eindelijk een beetje mijn draai gevonden in de mallemolen van het leven.

Ik ben 43 jaar en woon in Vinkeveen, met pijn in het hart ben ik Amsterdam uitgegaan maar ja, alles voor de liefde…. Mijn werk heb ik gelukkig nog wel in Amsterdam, dus helemaal weg ben ik niet. Naast mijn werk, normale leven en vriendengroep heb ik ook een turbulent liefdesleven achter de rug.

Ik heb 14 jaar een relatie -inclusief drie stiefkinderen- gehad en toen deze eindigde en weer single werd heb ik de bloemetjes heerlijk buiten gezet. Alle datingsapps uitgeprobeerd en veel verschillende mannen ontmoet. Het was een klein feestje, ik heb er enorm van genoten en besloot ook zo verder mijn leven te leiden. Totdat ik HEM tegen kwam. Ja ja, ik weet dat de Prins op het witte paard niet bestaat, en toch komt deze aardig in de buurt. Met mijn huidige levens en- liefdeservaring ben ik ook geen heilig boontje en neem ik mijn eigen rugzak gewoon mee in deze nieuwe relatie. Het voelt zo goed dat we de dag en de liefde plukken en gaan TROUWEN, hoe spannend is dat?!

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, liefde en relaties en ingewikkelde levensvragen zorgt ervoor dat ik mezelf blijf ontwikkelen en daar wil ik graag over schrijven. Dus hoe ik mijn leven , mijn liefdes en vriendschappen allemaal ervaar, in combinatie met mijn werk- en sociale leven, mijn gekke gewoontes, mijn vrienden, familie en bonuskinderen, dat wil ik graag met jullie delen!

Meer lezen? Kijk dan op https://mooirood.me/

Schrijf een reactie

X