Gezondheid Onderzoek

Singles zijn gezonder dan mensen met een relatie!

singles gezonder
Geschreven door Redactie

Singles zijn gezonder dan mensen met een relatie! Dat is de opvallende conclusie van diverse onderzoeken. Je zou kunnen denken dat je met een relatie een bepaalde rust vindt die goed voor je gezondheid is. Liefde krijgen en ontvangen, daar knapt een mens van op, toch? Maar ja, relaties zijn helaas niet altijd een oase van rust en vredelievendheid! Ze kunnen ook stress veroorzaken. En nu blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies dat er nog meer omstandigheden zijn die ervoor zorgen dat singles gezonder zijn dan mensen met een relatie. We hebben ze voor jullie op een rijtje gezet:

Singles zijn minder dik

Liefde gaat door de maag! Kennelijk maakt een vaste relatie je dikker, vooral in de eerste vier jaar. Gezellige etentjes, of iets lekkers voor elkaar koken: leuk maar niet heel goed voor je lijn. Singles besteden volgens de onderzoekers bovendien meer aandacht aan hun uiterlijk en dus ook aan hun gewicht, omdat ze een goede indruk willen maken op potentiële nieuwe partners.

Singles zijn sportiever

Alleenstaanden sporten meer. Voor een goede gezondheid, maar ook omdat ze er goed uit willen zien. Sporten is ook een sociale activiteit voor veel singles. Voor mensen met een relatie, zeker als er ook kinderen zijn, is juist het tegengestelde het geval. Ze hebben minder tijd om sociale activiteiten zoals sporten te ondernemen.

Singles eten gezonder

Vrijgezellen eten gezonder en gevarieerder dan mannen en vrouwen in een vaste relatie. Misschien omdat singles hun maaltijden minder aan kinderen moeten aanpassen die eigenlijk het liefst frites en pannenkoeken eten. Het aantal mensen dat rookt ligt daarentegen iets hoger onder singles. Tja, een sigaretje roken voor de deur van de kroeg is ook best een goede methode om een leuke man te scoren!

Singles hebben meer goede vrienden

Onderzoek toont aan dat mensen die geen partner hebben socialer in het leven staan. Ze zijn beter in het onderhouden van vriendschappen. Ook houden alleenstaanden meer contact met hun naaste familie en  doen ze vaker vrijwilligerswerk. Contact met vrienden en familie blijken goed te zijn voor je gezondheid.

Singles hebben minder stress

Een vooroordeel over singles is dat ze continu stressen over een partner vinden. Dat blijkt enorm mee te vallen. En er zijn juist ook veel dingen waar ze minder stress over hebben, zoals over het huishouden en financiële zaken. Die hoef je immers met niemand anders te bespreken en je kunt het dus niet met iemand oneens zijn. Mensen in een relatie hebben vaker schulden en hebben regelmatig discussies over geld, wie de afwas doet of over het bekende dopje van de tandpasta.

Singles hebben minder terugval na ziekte

Singles hebben meer veerkracht, waardoor ze minder snel terugvallen na een ernstige verwonding of ziekte. Daarentegen hebben alleenstaanden na een hartoperatie 3x meer kans bij een operatie te overlijden, een kans die gelukkig nog steeds uiterst klein is!

We vonden al dat singles socialer zijn dan mensen met een relatie, en nu weten we dus ook dat singles gezonder zijn! OK, uiteindelijk willen we bijna allemaal graag een relatie, maar tot die tijd doen we het helemaal niet slecht!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X