Daten Mannen

Een dominante man is aantrekkelijk voor veel vrouwen, maar waarom?!

dominante man is aantrekkelijk,angst , app, daten ,dating app, datingapp , dominante man, incheck app , man ,partner vinden, partnerkeuze, Plekk, Plekk datingapp , Plekk-app , prikkels , stoere man, Trendin Checkin , Trending Checkin, verveling
Geschreven door Redactie

Een dominante man is aantrekkelijk. Want een man die op al je vragen antwoordt: “Zeg jij het maar” bedoelt dat misschien goed en lief, maar willen we dat? Nee, vaak niet. Dominante mannen zijn meer in trek! Niet alle vrouwen, maar wel velen voelen zich dan ook aangetrokken tot dominante mannen. Zij stralen gezag en controle uit en nemen van nature een leidinggevende rol op zich.

“Helaas gaan deze dominante karaktereigenschappen vaak samen met minder sensitiviteit voor de gevoelens van anderen en een zekere vorm van egoïsme.”
Helaas gaan deze karaktereigenschappen óók vaak samen met minder sensitiviteit voor de gevoelens van anderen en een zekere vorm van egoïsme. Zo’n ‘eendimensionale’ dominante man is daardoor helaas ook weer een minder aantrekkelijke partner. Nee, om indruk te maken op vrouwen en een gewilde partner te zijn zal hij dus zijn dominante eigenschappen moeten kunnen combineren met een gevoelige en behulpzame kant. Ze moeten stoer zijn, maar ook goed voor je zorgen!

Hoe komt het dat we graag een dominante man als partner willen? Er is een grote groep evolutionair georiënteerde wetenschappers, die er van uitgaat dat dit komt omdat vrouwen superieure genen zoeken. Dat is goed voor een sterk nageslacht. Er is zelfs onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de voorkeur voor een dominante man sterker is wanneer een vrouw zich dichter bij haar eisprong bevindt.

“Vrouwen die veel prikkels nodig hebben vertonen een voorkeur voor dominante mannen. Een vriendelijke en lieve, maar passieve man ervaren zij als ‘saai’.”
Recent onderzoek probeert echter verder te kijken dan het evolutionaire perspectief. Zo is er onderzoek gedaan waarin de rol van iemands persoonlijkheid centraal stond om een verklaring te vinden. Hieruit blijkt dat met name vrouwen die veel prikkels nodig hebben een voorkeur voor dominante mannen vertonen. Een vriendelijke en lieve, maar passieve man ervaren zij als ‘saai’. Dit type vrouwen zoekt gemiddeld genomen meer spanning en vertier in het leven en een dominante man helpt ze daarbij. Een relatie met een overheersend karakter geeft ze meer intensiteit, variatie en complexiteit. Deze vrouwen zijn dan ook bereid om bewust of onbewust meer risico’s te nemen om dergelijke sensaties te kunnen ervaren. Angst voor verveling en impulsiviteit blijken sterk verband te houden met de voorkeur voor een dominante man.

Een ander belangrijk persoonlijkheidskenmerk dat een rol lijkt te spelen is angst. Vrouwen met een hoger dan gemiddeld angstniveau vinden bij een dominante man een gevoel van veiligheid en bescherming.

Een ander geval zijn de angstige vrouwen die geen dominante man zoeken, maar juist een meelevende man die ze steunt en helpt. Zij willen hun eigen weg volgen en gecalculeerd nieuwe ervaringen opdoen, zoals reizen of een nieuw instrument leren bespelen. Een dominante man zou ze daarbij alleen maar in de weg zitten.

Toch blijft voor een groot deel van de vrouwen een man met een dominant karakter aantrekkelijk. En nou maar op zoek naar het zeldzame exemplaar met een zacht randje!

Val je voornamelijk op dominante mannen en wil je daar verandering in aanbrengen? Lees dan: “Waarom val ik steeds op de verkeerde man?“.

dominante man is aantrekkelijk dominante man is aantrekkelijk dominante man is aantrekkelijk dominante man is aantrekkelijk

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X