Mannen Relaties

Lezende mannen zijn de ideale partners!

boeken , dating app, datingapp ,inleven , lezen, lezende mannen , Plekk,, toewijding
Geschreven door Redactie

Lezende mannen zijn heel goede partners.  Hou je zelf van lezen, de nieuwe Arthur Japin, Harry Potter, Sophie Kinsella, Arnon Grunberg, Esther Verhoef of welke schrijver dan ook? Dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar een partner die ook van lezen houdt. Het is niet alleen leuk om een hobby te delen, maar een man die zijn neus graag in de boeken steekt heeft meer voordelen. Dit zijn de voordelen van lezende mannen!

Eenboek beginnen te lezen kan iedereen. Maar er is toewijding nodig om een boek ook daadwerkelijk helemaal uit te lezen, zonder te spieken door alvast even de laatste bladzijde te lezen en zonder de saaiere stukken over te slaan. Heeft een man genoeg toewijding om dikke pillen uit te lezen, dan is dat een goed teken. Deze lezende man zou ook weleens heel toegewijd en geduldig kunnen zijn als het gaat om relaties.

Door te lezen dwing je jezelf in een andere persoon te verplaatsen
Endie mannen zijn tegenwoordig moeilijk te vinden. Ze willen zich niet binden, omdat er altijd iets beters voorbij kan komen, en dat lijkt zo makkelijk bereikbaar door apps als Tinder. Veel mensen zijn niet gewend zich langere tijd ergens op te concentreren en denken alleen aan het bevredigen van korte-termijn impulsen. Ze zappen makkelijk van de ene serie naar de andere (als die leuke actrice niet meer meespeelt), van de ene game naar de andere (als het spel iets te moeilijk wordt) en dus ook van de ene naar de andere vriendin (zodra de heftige verliefdheid iets minder wordt of de relatie iets te ingewikkeld). En het lijkt erop dat mannen die gewend zijn om te lezen er ook in relaties echt voor willen gaan, zich er helemaal voor willen inzetten en bereid zijn er tijd en energie in te steken.

Nublijkt uit een recente studie dat (fictie) lezen ook bijdraagt aan het vermogen om je in te leven in iemand anders. Lezers kunnen de gevoelens van anderen beter begrijpen: ze zijn empathischer dan niet-lezers. En daardoor leren ze dat andere mensen andere gevoelens kunnen hebben, andere wensen, andere gedachten of andere intenties. Door te lezen dwing je jezelf in een andere persoon te verplaatsen. Deze eigenschap is één van de belangrijkste hulpmiddelen binnen een relatie: je in kunnen leven in de ander en een hechte band aangaan. En bij lezende mannen kun je dus een getraind inlevingsvermogen verwachten!

Jezou zeggen dat het kijken van een serie of film dezelfde voordelen heeft, je leeft je in in de acteurs die je op het scherm ziet. Maar televisie blijkt de minst interactieve van alle media te zijn, je hersenen worden er niet door gestimuleerd en het blijkt geen effect te hebben op je vermogen om je in anderen te verplaatsen en die ander te begrijpen. Mensen die veel tv kijken blijken zelfs minder begrip te hebben voor de wensen en overtuigingen van anderen. Ook hebben ze een verminderde cognitieve ontwikkeling: fanatieke tv-kijkers kunnen minder goed informatie uit de omgeving verwerken, opslaan en de verworven vaardigheden en kennis later weer gebruiken of toepassen.

Lezendemannen hebben dus twee cruciale eigenschappen voor relaties die hen kenmerken: toewijding en inlevingsvermogen. Bovendien: ze zullen jouw gevoelens niet alleen beter kunnen begrijpen, maar hun eigen gevoelens ook goed onder woorden kunnen brengen, want lezen vergroot tenslotte je woordenschat. Wat wil je nog meer?!

Maarhet is natuurlijk ook gewoon leuk om samen te lezen en over een boek te praten dat jullie beiden gelezen hebben. Of laat je vriend eens voorlezen! Niets zo fijn als te genieten van zijn stem als hij een goed boek voorleest. En bespreek het boek dat jullie samen gelezen hebben. Vond jij het ook zo raar wat de hoofdpersoon deed, begrijp jij die abstracte titel en in het geval van een open einde: hoe denk jij dat het verhaal eindigt? En lopen jullie dates voorspoedig en denken jullie al aan samenwonen, dan wordt het tijd om een mooie boekenwand in te plannen, compleet met trapje om ook de bovenste boeken te kunnen bereiken.

Behalve een lezende man is ook een man met humor een goed idee, wist je dat?

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X