Daten Mannen

Daten: waarom wij mannen er een hekel aan hebben!

app, brief aan vrouwen, brief van man, daten, dating app, datingapp, gesprek, hekel aan daten, incheck app, online daten, Plekk, Plekk datingapp, Plekk-app, rekening betalen, Trendin Checkin, Trending Checkin, vrouw, versieren, zoenen
Geschreven door Redactie

We ontvingen deze ingezonden brief van een mannelijke lezer over daten en vonden hem geweldig!!

Wij mannen zouden niet zo veel gevoelens hebben, maar die hebben we natuurlijk wel! Ze zijn alleen een beetje anders. Zeker als het om single mannen gaat. Wij mannen wegen ook de voor- en de nadelen van het single zijn af. Een vrouw in huis vinden wij vaak fijn. Is ze er niet, dan is dat een gemis. Dit in tegenstelling tot jullie, vrouwen. Ik lees dat jullie enórm genieten van jullie vrijheid in huis.  Maar een man vindt het nu eenmaal prettig als er een vrouwelijke ‘touch’ in huis aanwezig is. Nee, onze problemen en emoties hebben vooral betrekking op het vinden van een vrouw. Het daten. We worden misschien wel jagers genoemd, maar hard werken om een prooi te vangen daar houden we minder van. Kijk maar naar de mannetjes leeuwen, die doen ook bij voorkeur niet mee met de jacht. En daarom hebben we eigenlijk ook een hekel aan daten. Ik zal je uitleggen waarom!

1Wij gebruiken social media veel minder dan jullie. Jullie sms-jes, appjes en emoticons voor en na een date zijn voor ons een raadsel: “Was leuk gister, kijk nu TVOH. LOL!!” Huh?? We begrijpen de boodschap niet en begrijpen niet wat het doel hiervan is. Ook weten we niet óf we moeten antwoorden en zo ja, wat dan? We hadden toch al een nieuwe date gepland? Wat is er nou?! Gelukkig kunnen we altijd nog zeggen dat de batterij van onze telefoon leeg was of dat we zo’n waanzinnig slecht bereik hadden.

2We hebben moeite met serieuze vragen. Hijsen we ons met moeite uit onze comfortabele bank en zetten we de 3e voorronde van de Champions League uit om dan toch met jullie af te spreken, krijgen we vragen naar ons toe geslingerd als “Hoe sta jij in het leven?”, “Hoe zie jij de toekomst?” of nog erger “Hoe denk jij over kinderen?”. Hey, we zouden toch gewoon een leuke avond hebben? Moet ik écht deze vragen beantwoorden om je straks te mogen zoenen?!

3We weten niet wat we aan moeten trekken. We kennen je nog niet, dus kunnen we niet beoordelen waarmee we indruk kunnen maken. In tegenstelling tot jullie lossen we dat niet op door eerst 3 uur lang al onze outfits uit te proberen en vervolgens nog iets nieuws te kopen. Wij lossen dat op door gewoon nog iets langer de wedstrijd te kijken en hetzelfde aan te houden wat we al aan hadden.

4We weten niet waar we je mee naar toe moeten nemen. We voelen de druk om je een geweldige avond te bezorgen, maar we hebben zo onze beperkingen. We willen het niet te duur maken, want we weten de afloop van de date niet met zekerheid. We smijten niet met geld, we investeren alleen. Dus verwachten we een ‘return’. We kunnen ook niet dansen, dus we willen de kans dat er ergens in de buurt gedanst kan worden uitsluiten. Dicht bij huis vinden we praktisch. Je weet maar nooit hoe de avond afloopt! Dus we kiezen uiteindelijk maar voor het terrasje op het marktplein naast de Ierse pub. De saté is daar goedkoop en bij de buren is een groot scherm waar je goed zicht hebt op de wedstrijd.

5We worden in de loop van de avond erg nerveus over de hoogte van de rekening. OK, we beschouwen elkaar als gelijke en jij hebt zelfs langer doorgeleerd dan ik. Maar we weten dat jullie het wel zo galant vinden als we discreet de rekening betalen én dat jullie het prettig vinden om een avondje verwend te worden. Als jullie je derde glas champagne bestellen realiseren we ons dat als dit avondje geen erotisch vervolg krijgt, we voor dit geld beter 6 maanden FOX Eredivisie live hadden kunnen nemen.

6Soms loopt het gesprek zó lekker dat het ons een oncomfortabel gevoel geeft. We praten over ditjes en datjes en lachen wat af. Heel gezellig, maar we hebben hierbij één grote angst: dat je straks gaat zeggen dat we meer een soort ‘broer’ of ‘goede vriend‘ zijn. Als we érgens een hekel aan hebben! Verzin alsjeblieft iets anders dat ons ego minder kwetst! Zodat we daarna tenminste met voldoende zelfvertrouwen kunnen beginnen met onze volgende versierklus.

7We zien sowieso nogal op tegen het einde van de date. We begrijpen jullie signalen niet, als die er al waren. Kan ik je zoenen, zit er meer in? Wat bedoel je met “We houden contact” of “Ik laat het even op me inwerken”? We stellen daarom het afscheid steeds langer uit, omdat we ons geen raad weten en hopen nog iets van een teken te ontvangen. Of liever nog dat jij het initiatief neemt. Dat je inmiddels al 23 keer een signaal gaf hebben we namelijk niet opgemerkt. daten daten

 

Over de auteur

Redactie

3 reacties

  • Ik ben zelden aan het daten toegekomen in die drie jaar dat ik al aan het aanmodderen ben! En dat komt doordat 99,99% van de vrouwen niet reageren op mijn aan hen verstuurde berichtjes. Echt goed waardeloos! Bah.

    • Jurjen, je begint het jaar goed met een klaagzang. Gelukkig heb je nog 0,01% die wel reageert, de parels onder de vrouwen 🙂

  • Nou degene die deze redenen heeft opgeschreven lijkt mij gewoon een luilak die het liefst wil dat een vrouw gewoon vanuit de lucht in zijn bed valt zonder boe of bah of moeite. Je wilt iemand toch leren kennen? Dan moet je inderdaad converseren. Dat is toch niet zo moeilijk? Vertel over jezelf en vraag naar haar en zo kom je erachter of jullie geschikt zijn voor elkaar en of er meer kan ontstaan. Als de conclusie is dat je gewoon voetbal wil kijken, blijf dan gewoon thuis.

Schrijf een reactie

X