Geluk Mannen

Een man met humor, een goed idee!

man met humor, app, beter seksleven, betere seks, daten , dating app, datingapp, grappige mannen , humor, incheck app , man met humor , Plekk , Plekk datingapp, Plekk-app, seks
Geschreven door Redactie

Ben je aan het daten, zoek dan naar een man met humor. De meesten van ons vinden een man met humor aantrekkelijk, maar deze mannen hebben misschien nog wel meer pluspunten dan je denkt!

Het is niet voor niets dat we bijna altijd humor in een man zoeken. Mannen met een goed gevoel voor humor gebruiken het als ijsbreker bij een eerste date en daarom hebben we er vaak meteen een ontspannen gevoel bij. Leuke mannen vinden we gewoon aantrekkelijker en daarom zijn ze ook populairder dan hun saaie soortgenoten. Humor is sexy! Maar wist je dat een goed gevoel voor humor ook een teken is van intelligentie, creativiteit en grotere leiderschapscapaciteiten? En uit onderzoek blijkt dat we ons veiliger en meer toegewijd voelen tot een man met humor. Als we eenmaal een relatie hebben met een humoristische man dan voelen we ons daar prettig bij, omdat hij in staat is om moeilijke situaties te relativeren. Als we ergens samen om kunnen lachen, kan dat enorm opluchten.

Maar uit nieuw onderzoek blijkt dat humor nog belangrijker is, namelijk voor het seksleven van de vrouwelijke bedpartner. Er is onderzoek gedaan naar wat invloed heeft op het aantal orgasmes van de vrouw en de intensiteit ervan. De volgende factoren blijken daar een belangrijke rol in te spelen: hoe tevreden ze met haar bedpartner is en hoe aantrekkelijk ze hem vindt; zijn zelfvertrouwen, intelligentie en inkomen; en, je raadt het al, zijn gevoel voor humor. Vrouwen die het bed induiken met hele grappige mannen hebben namelijk meer en intensere orgasmes!

Maar niet alle vormen van humor blijken een positief effect te hebben op het daten en de relatie. Een andere studie heeft het verband gemeten tussen soorten humor en hoe tevreden men is over de relatie.

Er werden vier types humor onderscheiden:

  • Relatie Gerichte humor: deze humor toont het vermogen om samen met iemand anders van humor te genieten, grappen te vertellen en anekdotes te delen. Onschuldige ironische grapjes horen hier ook bij.
  • Zelfverbeteringshumor: dit gaat om humor als een soort overlevingsmechanisme. In alles de humor zien en een humoristische kijk op het leven hebben. Moeilijke zaken relativeren door er grappen over te maken.
  • Agressieve humor: het kleineren van anderen met humor door die persoon te plagen, pesten en belachelijk te maken. Lachen dus ten koste van anderen.
  • Zelfspot: jezelf belachelijk maken.

De eerste twee, relatiegerichte en zelfverbeteringshumor, worden gezien als positieve vormen van humor. Agressieve humor en zelfspot worden eerder als negatief en sarcastisch gezien.

De twee negatieve vormen van humor (agressieve humor en zelfspot) bleken een negatief effect te hebben op de onderzochte relaties (niet geheel verrassend). De partners in wiens relatie deze vormen van humor vaker voorkwamen waren minder tevreden in hun relatie en een aantal relaties werd zelfs gedurende het onderzoek (5 maanden) verbroken. Het bleek dat vooral de eerste vorm, de relatiegerichte humor, een positief effect op de onderzochte relaties had. De tweede, zelfverbeteringshumor, had geen effect.

Conclusie: mannen met positieve humor zijn dus de krenten in de pap! Het heeft veel voordelen om zo’n man te scoren, waaronder een beter seksleven. Zijn humor helpt jullie om het daten makkelijker te maken en om jullie relatie in stand te houden. Het blijkt dat vrouwen die de lachers op hun hand hebben daar wat minder voordeel van hebben. Maar delen jullie dezelfde soort humor dan heeft jullie relatie ongetwijfeld meer kans van slagen. Maar pas op voor mannen met een negatief soort humor! Die vervelende sarcastische grappen over hemzelf, over jou en over anderen kunnen een destructief effect hebben op jullie (potentiële) relatie. Snel checken daarom bij je eerste dates!

De twee studies tonen dus het belang van humor in het alledaagse leven en vooral tijdens het daten. Daarom is het bijvoorbeeld een goed idee om naar een comedy club of cabaretvoorstelling te gaan als eerste date. Je kunt samen lachen en je vermijdt ongemakkelijke stiltes. Het kan een positief begin van jullie dates zijn en je kunt meteen checken of je van dezelfde soort humor houdt. Een win-win situatie dus! Behalve als de cabaretier te sarcastische grappen maakt natuurlijk…

Wist je dat singles humor heel belangrijk vinden bij een potentiële partner? Je leest het in ‘Singles vinden humor belangrijker dan goede looks en rijkdom’.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X