Geluk Mannen

Een ode aan de man

brief , datingapp , eerbetoon ,Lieve , man, mannen, ode aan de man, Plekk , sterke arm
Geschreven door Lieve

Dit is een ode aan de man. Wij vrouwen kunnen veel puntjes over mannen opnoemen waar we ons mateloos aan ergeren. Ik zal ze niet opsommen. Ik bedoel, dat zou flauw zijn. Ik heb het enkel over het feit dat mannen hun gevoelens vaak niet tonen, geen twee dingen tegelijk kunnen doen, ruzies het liefst met een biertje oplossen en boxers laten slingeren en daar letterlijk en figuurlijk simpelweg overheen stappen.

“En als we hebben wat we willen, willen we toch iets anders. We gaan er klakkeloos vanuit dat jullie, mannen, dit proces feilloos kunnen volgen.”
En toch kunnen we niet zonder ze. Want wij zijn ook niet altijd even makkelijk. Dat houdt het overigens wel afwisselend, nietwaar?

Bij deze een welverdiende ode aan alle mannen. Want stiekem geven we ontzettend veel om jullie.

Lieve mannen,

Wat zijn we blij met jullie. Echt waar. Bedankt voor alle keren dat jullie begrip hebben getoond voor ons onredelijke gedrag. De ene minuut leek er niets aan de hand. Vervolgens ontstond er een hysterische huilbui, gevolgd door een enorme tirade. Het discussiepunt was wederom niet duidelijk. 

We denken precies te weten wat we willen, terwijl we hier een dag later weer over twijfelen. En als we hebben wat we willen, willen we toch iets anders. We gaan er klakkeloos vanuit dat jullie, mannen, dit proces feilloos kunnen volgen. We willen ons begrepen voelen. We willen uithuilen met een sterke arm om ons heen. Tegelijk willen we onafhankelijk en zelfstandig zijn. We willen daarnaast een man die op precies het juiste moment zijn emoties toont en bescherming biedt, maar we willen geen mietje. Bedankt dat jullie dit blijven proberen. 

Het ene moment praten we de oren van jullie hoofd en dulden we geen antwoord, alleen ‘ja’ en wat geknik. Want gelijk krijgen, dat willen we stiekem ook graag. Het andere moment verwachten we geïnteresseerde tegenvragen en worden we opnieuw onredelijk omdat deze uitblijven.

Mannen, jullie doen het prima. Houd dit vast. Wij vrouwen doen ook maar wat. Het enige dat we zeker weten is dat we niets zeker weten. Oh, en dat we (hoe onafhankelijk we ook zijn) echt niet zonder jullie kunnen.

Liefs,

Lieve ode aan de man ode aan de man

 

Denk je dat mannen een open boek zijn? Dan heb je het mis. Je leest het in “Wat denken mannen? Verrassende feiten!”.

 

Over de auteur

Lieve

Mijn naam is Lieve, 27 jaar en ik woon in Breda. Na jarenlang een relatie te hebben gehad, ben ik nu single. Mijn leven ziet er dus ineens anders uit en dat zorgt voor genoeg stof om te schrijven. Van een nieuwe woning tot aan het ontmoeten van anderen en van alleen op vakantie gaan tot aan de feestdagen doorkomen. Single zijn lijkt een begrip geworden. Alsof je leven een bepaald soort status heeft bereikt. Ik ben er nog niet over uit of deze positief of negatief is.
Inmiddels ben ik in de leeftijdsfase beland waarbij de ene helft van mijn leeftijdsgenoten al jaren samenwoont, de eerste kinderen om me heen geboren worden en ik nieuwe jurkjes moet scoren voor de bruiloften. De andere helft benut de laatste studiefinanciering, staat nog wekelijks in de kroeg of verdwijnt een jaar van de radar door de wereld over te reizen en 'tot zichzelf te komen'.
Ik balanceer tussen twee werelden en daar moet ik mijn weg in vinden. Dat zorgt soms voor hilarische taferelen, maar kan ook een pijnlijke confrontatie zijn. Maar ik geniet van het leven en deel mijn ervaringen graag!

Schrijf een reactie

X