Mannen Relaties

Pas op voor deze mannen!

bindingsangst, foute man, foute mannen, liefde, man vinden, mannen, relaties, scheiden, succesvol, twijfel, Plekk, datingapp
Geschreven door Redactie

Je bent toe aan een serieuze relatie. Je komt regelmatig leuke mannen tegen, maar zodra je denkt dat het serieus wordt het gaat toch steeds weer mis. Ligt het aan jou? Of kom je steeds de verkeerde mannen tegen? Met de volgende mannen moet je in ieder geval oppassen! Ze kunnen een stabiele en langdurige relatie dwarsbomen en je kunt de symptomen maar beter zo vroeg mogelijk herkennen!

Hij is een geboren twijfelaar

“Er is altijd wel een verhaal, maar die scheiding lijkt nooit rond te komen”
Twijfelaars en piekeraars kunnen hele leuke mannen zijn. Ze bekijken dingen uit allerlei perspectieven en kunnen creatief zijn. Maar daarmee nemen ze ook niet snel een definitief standpunt in: ze wikken en wegen en… twijfelen. Het twijfelen kan over allerlei onderwerpen gaan. En dus ook over jullie relatie, wanneer die er komt.

Je kunt een twijfelaar herkennen door bijvoorbeeld naar zijn meningen en belangrijke beslissingen uit zijn leven te vragen. Als die er überhaupt zijn! Twijfelen is niet altijd erg en mits goed gedoseerd zelfs gezond. Maar chronisch twijfelen zal je erg onzeker maken in een relatie en deze uiteindelijk laten mislukken.

Hij zit in een scheiding die nooit eindigt

Jullie hebben leuk contact en jij vind hem zelfs zo leuk dat je zijn verhaal over zijn scheiding gelooft. Hij is toch bezig met die scheiding? Je vraagt af en toe geïnteresseerd hoe dat loopt en maakt je nergens zorgen over. Maar op een gegeven moment lijkt het wel of die scheidingsprocedure niet vooruit te branden is! Ja, er is een afspraak geweest. En nog een. Maar ze zijn het niet overal over eens. De advocaat was met vakantie. De trouwakte is verband bij een klein brandje. Er is altijd wel een verhaal, maar die scheiding lijkt nooit rond te komen.

Mannen die in scheidingen liggen die nooit eindigen, daar moet je mee oppassen! Is hij eigenlijk wel aan het scheiden?! Ben je echt meer dan een fijne minnares? Zelfs als hij hele oprechte gevoelens voor je heeft, kan het zijn dat hij niet van plan is zijn gezin te verlaten. Vanwege zijn kinderen of gewoon omdat hij de confrontatie met zijn vrouw niet aandurft. En jou aan het lijntje houden is dan misschien zijn strategie. Als jij echt met hem verder wilt in een serieuze relatie, dan is er maar een mogelijkheid: de inkt van de handtekening op de scheidingsakte is droog.

Hij is een perfectionist

Er zijn mannen die een droompartner zoeken. Best romantisch! Maar de kans is groot dat die ideale partner helemaal niet bestaat. Met deze mannen is het moeilijk om tot een relatie te komen: ze nemen vaak weinig definitieve stappen, omdat ze geen fouten willen maken en 100% zeker willen zijn. Denk nog maar eens aan boer Tom!

Krijg je hem toch zover in een relatie te stappen? Dan is hij erg veeleisend en zal je het gevoel geven dat je op je tenen moet lopen. Je kunt op sommige punten misschien je gedrag een beetje aanpassen, maar je kunt jezelf niet veranderen. Deze mannen zullen je daarom onzeker maken en last but not least: ze blijven altijd op de uitkijk of er niet ergens een betere partner rondloopt.

Perfectionisten willen geen fouten maken. Je herkent ze daarom aan een harde werkstijl, passief gedrag en schuldgevoel over eventuele misstapjes. Oh ja, en ze zijn niet handig met vrouwen, omdat ze niet kunnen ontspannen en niet speels met je kunnen omgaan.

Hij moet zijn wilde haren nog verliezen

Er zijn mannen, en trouwens ook vrouwen, die nog het gevoel hebben dat ze te weinig ervaring hebben en eerst willen weten wat er zoal nog in de wereld te koop is. Dat is begrijpelijk. Deels wordt dat minder naarmate ze ouder worden. Maar wees op je hoede. Een 30- of 40-plusser die een langere, niet bevredigende relatie achter de rug heeft, kan zich nu in de kracht van zijn leven voelen. Hij heeft veel zelfvertrouwen, merkt dat hij goed ligt bij vrouwen en heeft dan geen zin om zich exclusief aan iemand te binden. Hij heeft immers wat in te halen!

Je kunt de man die nog wat in te halen heeft, snel herkennen door vragen te stellen over zijn vorige relatie. Was er te weinig romantiek, te weinig seks? Goede kans dat hij dan wat in te halen heeft. In dat geval helpt het om eerlijke en open gesprekken over de toekomst te hebben. Met een beetje geluk zal hij je een oprecht antwoord geven.

Hij is zó succesvol!

Ok, in het begin kun je misschien onder de indruk geweest zijn van zijn charmante en vrijgevige opstelling. Zo’n date met champagne en oesters, dat was iets dat je nooit meer zult vergeten. De blikken van de anderen om jullie heen alleen al! En wat was het geweldig om hem te helpen dat mooie maar dure maatkostuum uit te zoeken. En dat ritje in zijn cabrio op die zonnige lentedag!  Je hebt de foto’s daarvan nog vaak terug gekeken. Het leven lacht je toe: hij ziet er goed uit en jullie kunnen zoveel geweldige dingen doen samen!

Maar, waarom is hij eigenlijk zo bezig met geld uitgeven? Het is misschien indrukwekkend in het begin, maar als je eenmaal aan die luxe gewend bent, wat blijft er dan eigenlijk over? Wat zit er achter die façade van succes? Waarom heeft hij zo’n behoefte om zijn geld te laten rollen? Mist hij misschien andere leuke eigenschappen om jou te vermaken, zoals humor of de capaciteit om een geanimeerd gesprek te voeren? Is hij zo iemand die denkt dat je liefde kunt kopen? Of: misschien heeft hij helemaal niet zo veel als het lijkt, maar steekt hij zich in de schulden? Conclusie: let op bij mannen die het breed laten hangen! Check of er ook echt een leuke man achter schuilgaat.

Over de auteur

Redactie

1 reactie

  • en oordeel niet te snel over mannen… zo sprak ik eens af met een vrouw die me na een uurtje vertelde dat ik te veel twijfelde. Ik had vrij duidelijke beslissingen verteld, maar een nuance aangekaart. tja, dan was ik een twijfelaar in haar ogen.
    Haar reactie gaf aan dat ze dom was. haha

Schrijf een reactie

X