Datingtips Mannen

Waarom reageert hij zo traag op jouw berichtjes?

App-berichtjes, berichtjes, mannen, sms, whatsapp , sms-jes, hij antwoordt, reageert niet, reageert traag, antwoordt niet
Geschreven door Redactie

Veel mannen houden niet van Whatsappen of sms-en, heb je het ook gemerkt? Maar soms houden ze vooral niet van de manier waarop wij vrouwen berichten sturen. Dit vinden ze irritant:

1. Suggesties om jou te vermaken

“Ik verveel me”, “Heb je plannen voor vanmiddag?” of “Vertel eens iets leuks” vinden mannen vervelend, ze voelen teveel druk. Hij merkt het als je hem een sms of appje stuurt, alleen maar omdat je behoefte aan aandacht hebt. Ga liever iets anders doen, want mannen vinden dat irritant. Of stuur hem een sympathieker bericht met een concreet voorstel: “Hoi! Waarom kom je straks niet langs, dan kunnen we samen naar de film gaan”.

2. Kritiek dat hij traag reageert

Een man voelt de druk ook oplopen wanneer hij niet direct op een berichtje van jou reageert en jij hem dan gaat lastigvallen met de vraag waarom je niet meteen antwoord krijgt. Relax en heb geduld! Hij bedoelt het niet verkeerd. De helft van de mannen antwoordt binnen 24 uur. Maar 10% reageert binnen het uur en dat zijn helaas meestal mannen met een relatie.

3. Het verkeerde moment van de dag

’s Avonds laat als hij net wil gaan slapen of al slaapt, ’s ochtends vroeg als hij haast heeft om snel de deur uit te gaan, dat zijn geen handige momenten om een bericht te sturen. De tijd dat de meeste mannen het liefst communiceren? Tussen 5 uur ’s midddags en 8 uur ’s avonds.

4. Onzinnige berichten

Bijna alle mannen hebben weleens een bericht van een vrouw gekregen waarvan ze geen idee hadden wat ze ermee aan moesten: “Het zonnetje schijnt! :)”, “Ik ga zo lekker de was ophangen” of “Zo schattig hoe de kat op de vensterbank ligt te slapen!”. Inhoudelijk gaat het eigenlijk nergens over, dus verwacht geen antwoord op dit soort appjes.

5. Teveel emoticons

Ken jij ook geen grenzen als het om smileys en andere grappige icoontjes gaat? Pas ermee op, de meeste mannen vinden meer dan drie emoticons in één bericht teveel. Zelf maken ze er een stuk minder gebruik van.

6. Teveel berichten

Vooral als we boos zijn of we ons afvragen waarom hij maar niet reageert, hebben we de neiging om hem te bombarderen met tekstberichtjes. Zorg dat je je emoties onder controle hebt, haal diep adem, tel tot tien en praat met hem als hij er gelegenheid voor heeft.

7. Waarom bel je niet gewoon?

Whatsapp-berichtjes en sms-jes gebruiken mannen vooral om snel een afspraak te maken. De zakelijke kant van communiceren dus, vandaar dat zijn berichten ook zo kort zijn. Zodra een conversatie iets dieper gaat bellen ze liever of spreken ze af. En geef toe, dat is toch veel handiger dan al dat getyp op dat kleine schermpje?!

De belangrijkste reden waarom de meeste mannen niet direct op onze berichten reageren is trouwens omdat ze het op dat moment gewoon druk hebben. Mannen houden ervan om zich op één ding tegelijk te focussen en dan is het niet handig om steeds direct berichten te beantwoorden. De tweede reden waarom je niet meteen antwoord krijgt is omdat de batterij van hun telefoon leeg is of omdat ze hun telefoon überhaupt niet bij zich hebben. Zo simpel is dat.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X