Mannen Relaties

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk gedrag?

wat vinden vrouwen aantrekkelijk gedrag, eigenschappen van mannen die vrouwen heel aantrekkelijk vinden,aantrekkelijk, aantrekkelijk aan mannen, aantrekkelijke eigenschappen, altruisme, eigenschappen van mannen, eigenschappen van mannen die vrouwen aantrekkelijk vinden, gul, gulle man, humor, onbaatzuchtig, verhalen vertellen
Geschreven door Redactie

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk gedrag? Het is (hopelijk) bekend bij mannen dat voor een vrouw niet alles om uiterlijk draait. Er zijn andere eigenschappen, of zelfs hele kleine dingen, die een vrouw ineens aantrekkelijk kan vinden en waardoor ze als een blok kan vallen voor een man. Vooral als het gaat om een langdurige relatie.

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk gedrag?

Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar dit onderwerp en we verzamelden drie gedragingen van mannen die aantoonbaar door veel vrouwen aantrekkelijk gevonden worden!

Verhalen vertellen

Uit studies blijkt dat mannen die een goed verhaal kunnen vertellen extra aantrekkelijk gevonden worden voor een serieuze relatie. Andersom is het niet zo, blijkbaar vinden mannen vrouwen die goed kunnen vertellen niet perse aantrekkelijker. De onderzoekers zijn er ook achtergekomen waarom vrouwen het vermogen tot verhalen vertellen zo zwaar mee laten wegen. Deze vaardigheid zou de sociale status van de man verhogen, omdat het aantoont dat hij goed zou zijn in het beïnvloeden van anderen en in het inwinnen van bronnen, wat evolutionair gezien een voordeel was.

Onbaatzuchtig zijn

Onderzoek toont aan dat vrouwen een voorkeur hebben voor onbaatzuchtige mannen (gul in verschillende sociale situaties), vooral als het gaat om een langdurige relatie. In dit onderzoek werden vrouwen foto’s van mannen voorgehouden met een korte beschrijving erbij. De meest aantrekkelijke mannen waren degenen die én fysiek aantrekkelijk én genereus waren. Uiterlijk onaantrekkelijke mannen werden aantrekkelijker gevonden als ze gul bleken te zijn. En mannen die genereus waren, maar niet knap, werden aantrekkelijker gevonden dan mannen die er goed uitzagen, maar juist niet genereus waren. e

Humor hebben

Humor zorgt niet alleen voor een beetje lol en luchtigheid binnen een relatie, het zegt ook iets over de intelligentie van de man en geeft hem een sexy uitstraling. Humor staat dus voor intelligentie, maar ook voor creativiteit, zelfvertrouwen en andere belangrijke genetische eigenschappen, die van belang kunnen zijn zodra je je gaat voortplanten met die man.

Uit een onderzoek onder 400 universiteitsstudenten (200 mannen en 200 vrouwen) bleek overigens dat de mannen hoger scoorden op de eigenschap humor. Het kan zijn dat evolutionair gezien humor aan mannen is meegegeven als een eigenschap die zijn mentale fitheid toont aan het andere geslacht. Vrouwen hebben de eigenschap humor minder nodig, zij hoeven zichzelf niet aan te prijzen voor wat betreft de voortplanting.

Nog meer dingen ontdekken die vrouwen aantrekkelijk vinden aan mannen? Deze activiteiten en hobby’s vinden vrouwen ook aantrekkelijk!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X