Mannen Relaties

Een man met kinderen daten: doen dus!

app, bagage, daten , dating app, datingapp , incheck app, man met kinderen, nadelen , Plekk, Plekk datingapp, Plekk-app , rugzak, Trendin Checkin , Trending Checkin, voordelen
Geschreven door Redactie

Veel single vrouwen zijn niet op zoek naar een man met bagage, met een rugzak of een koffer. Het gaat dan om mannen met een moeilijk date-verleden, mannen die net een scheiding achter de rug hebben of oh gruwel… een man met kinderen.

Vooral dat laatste, een man met kinderen. Die maken de hele situatie ingewikkeld. Zijn ex blijft voor eeuwig in beeld, want ze delen de koters samen, hij besteedt zijn vrije tijd liever met zijn kinderen dan met jou en met een beetje pech zien de kids jou als de boze stiefmoeder.

Maar misschien heeft het daten van een man met kinderen wel meer voordelen dan nadelen? Want wat denk je hiervan:

1Een man met kinderen heeft meer levenservaring en gedraagt zich daardoor vaak volwassener. Deze man is gewend om hard te werken, te multitasken en te organiseren. Grote kans ook dat hij kan koken en allerlei andere handige klusjes in het huishouden kan doen. Bovendien heeft hij emotioneel een streepje voor, want hij heeft geleerd geduldig, lief, beschermend en verzorgend te zijn.

2Een man met kinderen is waarschijnlijk een goede gesprekspartner. Belangrijke conversaties gaat hij niet uit de weg (“Zijn we eraan toe om samen te gaan wonen?”, “Zou je meer kinderen willen?”), maar meer triviale ook niet (“Welk t-shirt wil je vandaag aan, die met het eendje of met het beertje?”, “Waarom draagt Donald Duck eigenlijk geen broek?”). Ze luisteren, praten en losse problemen op, de hele dag door.

3Een man met kinderen weet wat verantwoordelijkheid inhoudt en is gewend zelf niet altijd op nummer 1 te staan. Hij heeft waarschijnlijk geen egoïstische levenshouding en gelooft niet (meer) dat hij het middelpunt van het universum is. De kinderen hebben hem de wereld in het juiste perspectief leren zien. Een quote van een alleenstaande vader: “Een single vader die betrokken is bij het leven van zijn kinderen, die zijn financiële verplichtingen aanvaardt, die geen lelijke woorden wijdt aan de moeder van zijn kinderen en die zijn aandeel in de mislukte relatie erkent? Dat is waarschijnlijk de beste vent die je ooit zult ontmoeten.”

4Als hij je aan zijn kinderen voorstelt, dan weet je dat hij serieus is. Ouders doen dit namelijk niet zomaar bij de eerste de beste. Want dan bestaat de kans dat de kinderen net gewend zijn aan de nieuwe vriend(in) die dan vervolgens weer uit hun leven verdwijnt. Als dat meerdere keren gebeurt is dat erg verwarrend voor kinderen. Hij zal voorzichtig, rustig aan en serieus met je daten om uit te vinden of jij de ware bent. En heeft hij er vertrouwen in? Dan volgt de introductie aan zijn kinderen en wordt je ook deel van hun leven.

5Als je zelf van kinderen houdt kan het natuurlijk gewoon heel leuk en gezellig zijn om tijd met zijn gezin door te brengen; spelletjes te spelen met de kinderen en grapjes met elkaar uit te halen. Als hij tenminste ook genoeg tijd voor jullie tweeën reserveert. Het is ook makkelijk om hem af en toe een handje te helpen (al is vlechten bij een 4-jarige niet makkelijk), hij zal het in ieder geval enorm waarderen.

6En wil je zelf ooit kinderen? Dan weet je waar je aan toe bent. Je kunt zien hoe hij als vader is. Houdt hij van zijn kinderen, is hij een goede vader, besteedt hij veel aandacht aan ze, is hij streng of juist heel toegeeflijk? Het geeft je veel informatie, die handig van pas kan komen als je zelf ooit moeder wilt worden.

7Moet je zelf niet aan kinderen denken? Dan kan dat mooi uitkomen. Hij heeft al kinderen en heeft daar waarschijnlijk zijn handen vol aan.

8Is hij co-ouder, dan heb je grote kans dat hij om het weekend zonder kinderen zit. Dat zijn dé momenten om jullie dates in te plannen!

We schreven samen met een datingcoach ook dit artikel over wat je moet doen als je een leuke man ontmoet die kinderen blijkt te hebben

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X