Datingtips Mannen

Mannen boven de veertig daten: let hier op!

rugzak, 40+, bagage , eerdere relaties, kinderen, mannen , mannen van boven de veertig , mannen van in de veertig, veertig plussers, veertigers, Plekk, datingapp , ervaring, levenservaring, liefde , getrouwd , jong blaadje , iets mis, niet veranderen
Geschreven door Redactie

Eerder schreven we waarom vrouwen van in de veertig zo sexy zijn. Ze hebben zelfvertrouwen en zelfkennis, weten wat ze willen en spelen geen spelletjes. Nou is het goede nieuws dat dat ook voor hun mannelijke leeftijdsgenoten geldt! Daten met mannen boven de veertig is dus helemaal OK! Maar, let wel op de volgende dingen!

1. Ga er niet vanuit dat er iets mis is met hem

Dat hij single is als veertiger hoeft niet te betekenen dat hij een player is, dat hij narcistisch is of dat hij een andere nare karaktertrek heeft. Ieders leven loopt nou eenmaal anders en iedereen legt de focus anders. Misschien heeft hij zich in het verleden vooral op zijn carrière gericht. Of heeft hij veel gereisd en daarmee veel van de wereld gezien. Dus begin niet meteen met een achterdochtige houding (‘wat zou er mis zijn met hem?’), maar stel je open en luister naar zijn levensverhaal.

2. Hij is (waarschijnlijk) niet op zoek naar een jong blaadje

Dat de meeste mannen van boven de veertig een veel jongere vriendin willen, klopt niet helemaal. Veel single mannen zijn toch op zoek naar iemand van (ongeveer) hun eigen leeftijd, met dezelfde hoeveelheid levenservaring en met zelfvertrouwen. Vrouwen die weten wat ze willen in het leven en waar ze een goed gesprek mee kunnen voeren.

3. Hij heeft ervaring

Zoals een goede wijn wordt een man ook meestal beter met het groeien der jaren. Hij heeft geleefd, lief gehad en daar waarschijnlijk veel van geleerd. Hij weet wat hij wil, ook op het gebied van daten en relaties. En nog een bonus? Je hoeft niet veel te raden, hij is duidelijk over zijn intenties. Hij maakt plannen en voert die uit.

4. Hij gaat niet veranderen

Het is sowieso geen goed idee om de intentie te hebben iemand te veranderen, laat staan dat je iemand wil veranderen die al wat meer levenservaring heeft. Als je in de veertig bent is er een grote kans dat je persoonlijkheid zich gevormd heeft en dat je weet wie je bent. Dus ben je geïnteresseerd in een veertig plus man, bedenk dan dat ‘what you see is what you get’. Nee, probeer ook niet dat ene kleine dingetje te veranderen, wat hem echt perfect zou maken. Dat gaat je toch niet lukken en levert je alleen maar frustratie op. Accepteer hem zoals hij is of laat hem gaan, als dat je niet zint.

5. Hij kan bagage hebben

Vrijwel iedereen van boven de 40 heeft ervaring met eerdere relaties. Misschien is hij getrouwd geweest, heeft hij kinderen. Hij kan traumatische ervaringen aan een scheiding overgehouden hebben, maar misschien ook niet. Het hoeft namelijk helemaal niet negatief te zijn. Vooral als hij en zijn ex op een goede manier uit elkaar gegaan zijn.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X