Mannen

Wat bedoelen mannen? Mannenwoordenboek!

wat bedoelen mannen echt, bedoelen, mannen, rogier, bedoelen, bier, details, dronken, gesprek mannen, kletsen, mannen, praten over relaties, praten over seks, roddelen, rogier, seksuele veroveringen, wat bedoelen mannen, vrienden, betekenis
Geschreven door Rogier

Wat bedoelen mannen echt, als ze over vrouwen praten? Vrouwen kunnen kletsen, maar mannen kunnen er ook wat van. Op een andere manier, dat wel. En wij mannen drinken er bier bij in plaats van cocktails. We zijn ook mensen, al laten we veel details uit ons verhaal weg. Maar het is menselijk om informatie te delen en dat doen we dan ook als we met goede vrienden zijn.

Wat bedoelen mannen echt?

Voor vrouwen, mochten zij zo’n gesprek toevallig opvangen, zijn onze woorden misschien moeilijk te ontcijferen. Details worden verbloemd in prettige eufemismen. We zeggen iets anders dan we bedoelen. Maar dat is geen probleem, want onze vrienden begrijpen ons.

Wat bedoelen mannen dus als ze over vrouwen praten: ik zal het even uitleggen!

“Ze is ok”

Wat bedoelen mannen: “Ik vind haar leuk.”

Waarom we het gebruiken: omdat we geen zin hebben om de cliché details over haar te delen met onze vrienden of gewoon om het kort te houden. Er zijn positieve, maar ook een aantal minder positieve dingen over haar te zeggen, waardoor we niet wild enthousiast zijn. Maar toch vinden we haar interessant, ze blijft onze aandacht vasthouden. Eigenlijk zijn we een beetje te lui om dat uit te leggen. En we vinden het niet stoer om al die verschillende karaktereigenschappen te bediscussiëren.

“Ik vind haar wel leuk”

Wat bedoelen mannen: “Ik vind haar echt heel erg leuk!”

Waarom we het gebruiken: omdat we er altijd naar streven om vaag te blijven en de waarheid over onze echte gevoelens in het midden te laten. Teveel details uitspreken is gewoon niet cool, vooral als het om liefdeszaken gaat. Zeggen dat je haar leuk vindt is al een enorme bekentenis!

“Ze is blijven slapen”

Wat bedoelen mannen: “Ik heb spetterende seks met haar gehad!”

Waarom we het gebruiken: misschien in tegenstelling tot wat jullie denken, delen mannen niet al hun seksuele veroveringen tot in het kleinste detail met hun vrienden. We houden het kort, want we zijn altijd bang dat onze vrienden nog veel meer meegemaakt hebben en willen daar niet voor onder doen. We laten graag weten dat we gescoord hebben, maar meer dan dat willen we niet kwijt.

“Ze is blijven slapen, maar ik was dronken”

Wat bedoelen mannen: “Ik heb seks met haar gehad, maar nu heb ik er spijt van.”

Waarom we het gebruiken: het moet duidelijk zijn dat we niet helder konden denken. Anders zouden we nooit met haar naar bed zijn gegaan. Onze vrienden moeten niet denken dat we echt op haar vallen, ze is namelijk niet zo aantrekkelijk en we zouden maar het verkeerde signaal afgeven aan onze vrienden. We waren dronken en konden er dus zelf helemaal niks aan doen. Het lag buiten onze macht!

“Ze heeft een goed karakter”

Wat bedoelen mannen: “Ik vind haar heel leuk, ook al is ze niet zo knap.”

Waarom we het gebruiken: we zijn absoluut geïnteresseerd in haar, maar dat heeft niks met haar uiterlijk te maken. Haar persoonlijkheid is heel boeiend, maar verwacht geen schoonheid als je haar een keer ontmoet.

“Ik vind haar niet op die manier leuk”

Wat bedoelen mannen: “Ik ben niet verliefd op haar.”

Waarom we het gebruiken: we willen duidelijk maken dat ze een vriendin is en dat we waarde hechten aan die vriendschap. Maar er is geen sprake van liefde en daar zal ook nooit sprake van zijn. Onze bedoelingen moeten wel duidelijk zijn, zodat daar geen misverstanden over kunnen ontstaan.

“Ik ben klaar met haar!”

Wat bedoelen mannen: “Ik vond het niet leuk wat ze deed, maar ga zo weer naar haar toe.”

Waarom we het gebruiken: onze vrienden moeten niet denken dat we met ons laten sollen en dat we steeds weer in dezelfde val trappen. Misschien is dat wel zo, maar ze is zo leuk! Misschien is ze deze keer anders…

“Ze weet gewoon niet wat ze wil”

Wat bedoelen mannen: “Ze wil me niet.”

Waarom we het gebruiken: we hebben een hekel om afgewezen te worden en verzachten de omstandigheden op deze manier een beetje. Het ligt aan haar, ze kan niet beslissen! Terwijl we eigenlijk wel weten dat ze gewoon niet geïnteresseerd is.

“Ik ben, geloof ik, wel verliefd”

Wat bedoelen mannen: “Ik ben stapelverliefd op haar!!!”

Waarom we het gebruiken: misschien is het niet wederzijds en willen we onszelf enigszins indekken en beschermen. Onze vrienden hoeven ook echt niet te weten dat onze gedachten voortdurend naar haar afdwalen en dat we geen hap door onze keel kunnen krijgen van verliefdheid. Een understatement helpt hier goed bij!

Mannentaal interpreteren: lastig hoor! Wil je bijvoorbeeld weten of hij je echt leuk vindt of toch niet? In dit artikel lees je hoe je ontdekt dat hij misschien toch niet zo in jou geïnteresseerd is…

Over de auteur

Rogier

Ik heb recentelijk twee belangrijke dingen bereikt in mijn leven: ik ben 30 geworden, en ik ben net single geworden. Voor beiden heb ik eigenlijk niks hoeven doen! Ik ben dus weer terug bij af: vriendinloos en weer op datingpad.
41magazine heeft me gevraagd om mijn date-ervaringen voor jullie op te schrijven. Niet dat ik een schrijver ben, maar ze wilden zo graag een mannelijke blogger. Nou, ik vind het fantastisch om mijn verhalen hier kwijt te kunnen, ik doe het met alle plezier! Hopelijk vinden jullie het ook leuk om eens verhalen ‘van de andere kant’ te lezen.

Schrijf een reactie

X