Mannen

Wat denken mannen? Verrassende feiten!

wat denken mannen, afwijzing , alleen zijn , communicatie , complimenten , complimenten over uiterlijk , duidelijk , ego , emotioneel , emotionele steun , erkenning , feitjes over mannen , gebaren , gecompliceerd , gevoelens , gezichtsuitdrukking , hints , hormonen , Initiatief seks , liefde , macho , mannen , moet je weten , ondoorgrondelijk , open boek , reactietijd , recht door zee , ruimte nodig , stem , stereotypes , steun , stoer, uitleg, vrienden, vriendschap, Waardering, wetenswaardigheden
Geschreven door Redactie

Wat denken mannen? Vrouwen leren dat mannen transparant zijn, duidelijk en recht door zee. Aangezien ze geen last hebben van hormoonschommelingen zijn mannen een open boek. Maar is dat wel waar? Nee, het ligt toch wat genuanceerder!

Wat denken mannen? 14 feitjes!

We gingen op onderzoek uit en verzamelden 14 Wat denken mannen feitjes. Lang leve de generalisaties, inderdaad, maar je zult zien dat er een kern van waarheid in schuilt! Vraag maar eens na in je omgeving!

1. Afwijzing is moeilijk

Mannen zijn als de dood voor afwijzing. Dus wil je een man afwijzen, doe het dan niet te hard en spreek hem daarbij wat bemoedigende woorden toe. Hun ego’s zijn breekbaar.

2. Initiatief voor seks

Veel mannen vinden het niet fijn dat zij altijd degenen zijn die het initiatief moeten nemen. Want wat denken mannen: door ook eens ‘overgehaald’ te worden door hun partner bevestigt die dat ze hem aantrekkelijk vindt. Ze vinden het fijn als hun partner daarin niet verlegen is.

3. Ruimte nodig

Als een man alleen wil zijn dan moeten vrouwen dat niet persoonlijk opvatten, als een belediging. Het enige dat hij wil is tijd voor zichzelf, om na te denken, om uit te rusten of om gewoon iets alleen te doen. Niets meer dan dat.

4. Complimenten over uiterlijk

Ze kregen het vast regelmatig van hun moeders te horen, maar na hun jeugd hebben ze het niet vaak meer gehoord. En aangezien mannen net zo ijdel zijn als vrouwen, krijgen ze graag complimenten over hun uiterlijk.

5. Net zo emotioneel

Ze tonen het niet altijd, maar mannen hebben net zoveel gevoelens als vrouwen. En ze hebben ook behoefte om gesteund te worden in moeilijke tijden. Soms lijken mannen kil, maar dan zijn ze verdrietig of hebben ze zorgen. En een man emotioneel steunen betekent niet hem vertellen dat hij sterk moet zijn en zijn mannetje moet staan. Nee, hij heeft meer behoefte aan medeleven en het oprecht tonen van emotionele steun.

6. Hun vrienden zijn belangrijk

Gun hem tijd met zijn vrienden. Waarschijnlijk heeft hij al veel met ze meegemaakt en zijn de vriendschappen heel waardevol voor hem.

7. Draad snel weer oppakken

Waar vrouwen nog uren of dagen met een conflict in hun hoofd rondlopen, zijn mannen het veel sneller vergeten. Ze laten het negatieve makkelijker achter zich en gaan door met hun leven.

8. Liefde tonen

In plaats van dat een man “Ik hou van jou” zegt, laat hij dat liever weten door lekker voor je te koken, iets voor je te repareren of je een fijne massage te geven. Goed om in je achterhoofd te houden.

9. Geen subtiele hints

Wil je een man iets duidelijk maken, gebruik dan geen subtiele clues. Mannen hebben duidelijke communicatie nodig. Dus draai er niet omheen, gebruik geen hints door met gebaren, gezichtsuitdrukkingen of je stem te spelen, maar zeg gewoon wat je te zeggen hebt.

10. Hekel aan stereotypes

Vrouwen houden niet van stereotypes over het huishouden doen en moeder worden, maar mannen hebben net zo goed een hekel aan stereotypes. Over carrieregericht zijn, altijd sterk zijn en veel verdienen bijvoorbeeld.

11. Langere reactietijd

Mannen houden er niet van te worden gebombardeerd met vragen. Ze hebben namelijk vaak wat tijd nodig om een antwoord te bedenken en te formuleren. Geef een man dus tijd.

12. Waardering nodig

Mannen willen erkenning voor wat ze doen. Ze houden van openlijk uitgesproken complimenten.

13. Hij luistert wel

Veel mensen laten weten dat ze luisteren. Ze knikken, geven een korte reactie of kort geluidje. Mannen doen dat vaak niet. Dan denken vrouwen dat ze niet luisteren, maar meestal doen ze dat wel. Ze denken op dat moment gewoon na over wat er gezegd wordt.

14. Minder stoer dan hij lijkt

Mannen groeien op met het idee dat ze sterk en stoer moeten zijn en weinig emoties mogen tonen. Stoort het macho gedrag je? Geef hem dan toch een kans. Want wat denken mannen? Vaak is macho gedrag voor hem een manier om zichzelf een houding te geven en voelt hij zich innerlijk heel anders dan hij zich voordoet.

Nog meer weetjes over hoe mannen communiceren nodig? In dit artikel ‘vertalen’ we hoe mannen over vrouwen praten!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X