Mannen Vrouwen

Wat zijn afknappers voor mannen en voor vrouwen?

wat zijn afknappers, daten, dating app, datingapp, facebook, Plekk, sociale media, vriendschapsverzoek
Geschreven door Redactie

Wat zijn afknappers, voor zowel mannen als vrouwen? Dat is natuurlijk erg persoonlijk! Maar, in de antwoorden van mannen én vrouwen is ook wel een rode draad de ontdekken. Jasper en Tessa geven openhartig hun mening over deze kwesties, ieder vanuit hun eigen perspectief. Wat drijft ze iemand leuk te vinden? En wat zijn de grootste afknappers?

Wat zijn afknappers voor: Tessa

“Mannen. Ze hebben allemaal wel iets. De één is goed verzorgd, de ander heeft een leuke lach of een vlotte babbel. Heeft een man ze alle drie, dan heeft hij zeker mijn aandacht. Alhoewel, als hij één van de volgende eigenschappen ook bezit, knap ik juist af:”

1. Geen humor

Met stipt op nummer 1: geen humor! En nee, hij hoeft niet elke dag een stand-up comedy voorstelling voor me te spelen. Iemand die de wereld en vooral zichzelf niet te serieus neemt, is aantrekkelijk. Ik kan namelijk om heel veel dingen lachen. Als hij telkens als ik een grap maak mij met een ongemakkelijke blik aankijkt, gaat het niks worden.

2. Arrogant zijn

Mannen die aardig tegen mij zijn, maar vervolgens de ober afsnauwen, zet ik het liefst meteen op de trein naar Alaska. Een beetje zelfvertrouwen is gezond, maar verliefd zijn op jezelf is gewoon een erkende ziekte. Be nice, relax. Iemand die geen warmte of sympathie uitstraalt, alleen maar over zichzelf praat of niet aardig is tegen mijn familie, krijgt van mij geen nieuwe kansen. Dan ben je af, en mag je niet meer meedoen. Een vet Pelle-kapsel met zij-scheiding is trouwens vaak al een waarschuwing voor dit gedrag. Mannen, wanneer houden jullie ermee op rond te lopen als Italiaanse modeontwerpers?

3. Plaatjes

Een hele belangrijke afknapper voor mij: tattoos. Een klein, betekenisvol plaatje zie ik nog niet als probleem. Maar hele sleeves, voetbal-logo’s, vuurspuwende draken of tribals zijn echt een no-go. Veel vrouwen vinden dit erg aantrekkelijk, maar ik hoef niet de hele dag plaatjes te kijken. Ik hoop altijd maar dat ze niet betaald zijn van ons belastinggeld.

En Jasper?

“Zelfstandig, intelligent, open, eerlijk, betrouwbaar, lief, trouw, sportief. Zomaar een aantal eigenschappen die ik als man kan waarderen in een vrouw. Daarnaast is ze natuurlijk ook heel knap. Maar wat ik knap vind is gelukkig relatief! Op elk potje past namelijk een dekseltje, zolang de fysieke aantrekkingskracht er maar is. Maar waar knappen wij mannen dan op af? Althans, waar knap ik op af?”

1. Teveel make-up!

Keep it simple, je lach is voldoende om ons te doen smelten. Veel vrouwen gebruiken make-up echt verkeerd. Niet dat ik er zoveel verstand van heb hoor… Maar als ik je dan toch mag zoenen, wil ik op weg naar huis niet worden aangehouden met resten wit poeder onder mijn neus! Dus vrouwen, don’t!

2. Groene thee!

De eerste date: we zitten gezellig op een terrasje en de ober komt onze bestelling opnemen. “Mag ik een thee, alstublieft”, hoor ik je zeggen. Op dat moment krommen mijn tenen zich. Wordt het weer zo’n date… En nog geen seconde later volgt de gekozen kleur. Uit alle kleuren van de wereld kies ook jij groen.

Veilig achter je kopje groene thee die je stevig met twee handen tegen je aangedrukt houdt en waar je je een uur lang achter verschuilt. Zelf durf ik niet eens meer een biertje te bestellen en kies voor een kop zwarte koffie. Diep van binnen huil ik. Wetend dat deze date geen kans van slagen heeft. Er bevindt zich immers een hele barrière groene thee tussen ons in.

3. Onnozel

Nee, je hoeft echt geen Einstein te zijn. Ook geen advocaat, dokter of piloot. Je hoeft niet tot je dertigste gestudeerd te hebben. Maar waar ik en met mij de meeste mannen echt op afknappen, zijn vrouwen zoals Britt. Haar antwoord op de vraag of ze een bekende Surinamer kon noemen: “Die zijn er volgens mij niet… Of Nelson Mandela misschien, dat is een bekende!”.

Nee, een goed gesprek is erg belangrijk. Algemene kennis zeer zeker ook. Daar hoef je echt geen universiteit voor te hebben afgerond. In een relatie moet je elkaar aanvullen, en wat te vertellen hebben. Anders wordt het snel saai. Vallen er daarom op een date teveel “zware” stiltes? Dan is dat een teken voor mij dat we niet goed matchen en dat ik beter nog even verder kan vissen!

OK, Jasper heeft het niet over seks. Wil je toch weten waar mannen op afknappen bij de seks?

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X