Datingtips Onderzoek

De beste versiertruc! Zo regel je een date!

de beste versiertruc, date , datingapp, datingsite, onderzoek , Plekk, zo regel je een date, overtuigen, uit je comfortzone, iemand mee uit vragen, mee iets drinken , op date vragen
Geschreven door Redactie

De beste versiertruc: bestaat die? Het lijkt er wel op! Brutale mensen hebben de halve wereld. Je kent ze vast wel, mensen die nooit onzeker lijken te zijn. Maar goede kans dat je zelf niet zo’n held bent. Toch kun je veel meer bereiken dan je denkt, zonder al te ver uit je ‘comfort zone’ te stappen  Een leuke date organiseren bijvoorbeeld, want dat blijkt namelijk makkelijker dan je denkt. Dit is de ultieme versiertruc! Zonder datingsite en helemaal gratis! Als je deze tips van recent psychologisch onderzoek hanteert, heb je een goede kans van slagen.

“Drie aantrekkelijke mannen vroegen in een winkelcentrum aan ongeveer 400 vrouwen of ze misschien zin hadden in een date met hen.”
Inhet bedrijfsleven wordt al langer onderzoek gedaan naar tips en trucs om iemand te overtuigen om iets te kopen. De inzichten daaruit zijn net zo goed toepasbaar op je privéleven. Ze werken eigenlijk in elke situatie waarin overtuigingskracht nodig is. En dus ook als versiertruc!

Eénvan die belangrijke inzichten is het ‘voet tussen de deur’ principe (VTDD): als je eenmaal in gesprek bent, heb je daarna een veel grotere kans om een positief antwoord te krijgen op je ultieme vraag dan wanneer je die vraag direct zou stellen. Denk maar eens aan krantenverkopers. Die vragen niet straight in your face “Wilt u een proefabonnement?”. Nee, ze vragen eerst zoiets als “Leest u op zondag graag een krantje?”. Eenmaal in gesprek is vervolgens de kans dat ze een proefabonnement kunnen slijten veel groter.

Onderzoekwijst uit dat het ook makkelijker is iemand mee uit te vragen met deze eenvoudige techniek. Drie aantrekkelijke mannen vroegen in een winkelcentrum aan ongeveer 400 vrouwen of ze misschien zin hadden in een date met hen. De vraagstelling aan de helft van de vrouwen was ongeveer als volgt: “Sorry, mag ik je storen? Lijkt het je leuk om wat met mij te gaan drinken?“. In de andere helft van de gevallen stelden ze eerst een andere vraag, zoals “Weet je misschien hoe laat het is?”, “Weet jij waar die en die winkel zit” of “Weet jij misschien hoe laat de trein gaat?”. Na een kort gesprek was het dan tijd voor de ultieme “Wil je iets met me drinken?” vraag.

Hetresultaat was verrassend. Wanneer de vraag om een date direct gesteld werd, ging ongeveer 3% mee wat drinken. Maar wanneer eerst een inleidende vraag gesteld werd, steeg dit naar bijna 16%. Dat is dus 5 keer zo effectief. Natuurlijk lagen de percentages laag, omdat een groot deel van de vrouwen een relatie had en veel mensen haast hadden. En, als dezelfde vraag door een vrouw aan mannen gesteld zou worden, zou het aantal positieve antwoorden hoogstwaarschijnlijk ook groter zijn geweest.

Durfjij het ook, deze ultieme versiertruc toepassen? Uit je comfortzone stappen en een vreemde aanspreken die je aantrekkelijk vindt? Er is veel moed voor nodig, maar lukt het je om contact te maken dan zal dat je veel voldoening geven. En wie weet kom je na een kort gesprek wel tot de vraag of de ander wat met je wil gaan drinken, of eten, of een tentoonstelling bezoeken, of mee boodschappen wil doen.  Dat zou het helemaal onvergetelijk maken. En dan maar hopen op een positief antwoord!

Lees ook deze leuke blog over versieren!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X