Onderzoek

Mannen met honden: zijn die aantrekkelijker?

mannen met honden, daten, hond, mannen, onderzoek, telefoonnummer , voordeel , betrouwbaar
Geschreven door Redactie

Mannen met honden: zijn die aantrekkelijker dan mannen zonder hond? En waarom? We vonden het antwoord op beide vragen!

Mannen met honden: ze zijn aantrekkelijker!

In Frankrijk werd eens dit onderzoek uitgevoerd: drie vrouwen kozen uit een selectie mannen de fysiek meest aantrekkelijke. Deze 20-jarige jongen kreeg de opdracht op jonge vrouwen af te stappen in een drukke winkelstraat en hun telefoonnummer te vragen. Dit deed hij nadat hij zich voorgesteld had, haar had gecomplimenteerd en aangegeven had later die dag wat met haar te willen gaan drinken.

Hij deed dit 120 keer alleen en 120 keer met een hond aan de lijn. Voor de rest was alles hetzelfde aan de benadering van de vrouwen.

Uiteraard waren er maar weinig vrouwen die daadwerkelijk hun telefoonnummer gaven. Met de viervoeter erbij had de jongen veel meer succes. Van een slagingskans van 9,2% zonder, werd het 28,3% met hond! Mannen met honden hebben drie keer zoveel kans dus!

Uit een Israëlische studie blijkt ook dat mannen met honden meer succes bij vrouwen hebben. Mannen met honden geven vrouwen namelijk de indruk dat ze geschikter zijn voor een relatie dan mannen die alleen over straat lopen.

Hoe komt dat?

De onderzoekers suggereren dat wanneer je een hond uitlaat, mensen ervan uitgaan dat dat beest van jou is en dat je dus in staat bent om goed voor een dier te zorgen. Dan zul je ook wel een fantastische vriend of echtgenoot zijn, omdat je weet hoe je langdurige relaties aan moet gaan, omdat je betrouwbaar bent en omdat je kennelijk genoeg geld hebt om iemand te onderhouden. Met andere woorden, de hond suggereert een aantal positieve karaktereigenschappen, die zeer gewenst zijn in een langdurige relatie.

Dus, ja, mannen met honden worden aantrekkelijker gevonden omdat ze daarmee aan tonen iemand goed te kunnen verzorgen!

Naast een hond zijn er natuurlijk nog andere dingen die meetellen. Hier lees je wat vrouwen ook aantrekkelijk vinden aan mannen!

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X