Alleen leven Daten online Onderzoek Vrouwen

Single moeders: feiten en misverstanden

single moeders, online daten
Geschreven door Redactie

De internationale datingsite PlentyOfFish deed weleens onderzoek onder single moeders in haar database, om te achterhalen hoe zij proberen de liefde te vinden, hoe ze precies online daten en naar wat voor type partners ze op zoek zijn.

Het eerste opvallende feit is dat 44% van de vrouwelijke online daters single moeders zijn.

Het onderzoek onder deze duizenden single moeders leverde de volgende interessante feiten op:

1. Focus op resultaat

Alleenstaande moeders schrijven zich in op zoek naar resultaat, en dat krijgen ze. Volgens de studie vinden single moeders 10% sneller een partner dan de gemiddelde gebruiker.

2. Online daten scheelt tijd

43% van de respondenten gaf aan dat ze met online daten gestart zijn na het horen van succesverhalen. Maar meer dan de helft van de vrouwen gaf aan dat ze online daten omdat het ze tijd scheelt. Kostbare tijd die ze liever met hun kinderen besteden.

2

3. De kinderen komen eerst

Het is geen verrassing dat de kinderen prioriteit hebben bij de moeders. 63% van hen gaf aan dat wanneer hun kinderen niet met hun potentiële partner op zouden kunnen schieten, dat dat mogelijk zou betekenen dat ze het contact met hem zouden verbreken.

4. Moeder zijn is een fulltime baan

Moeders hebben het druk. Ze hebben hun handen vol aan de kinderen, hun werk en hun sociale leven. De meeste mamma’s gaven aan dat ze online daten tussendoor doen, wanneer ze maar even een minuutje de tijd hebben. En ook een grote groep kiest voor de avond als de kinderen in bed liggen.

5. Madam Onafhankelijk

Ondanks dat moeders vooral gefocust zijn op de kinderen, zijn het natuurlijk geen slappelingen. De twee grote misverstanden over alleenstaande moeders, volgens henzelf: ” Ze zoekt gewoon een vaderfiguur voor haar kinderen” en “Ze is zielig en op zoek naar hulp van een sterke, zelfstandige man.” Minder genoemd werden :”Haar ex is waarschijnlijk nog in beeld” en “Ze is geobsedeerd door haar kinderen en heeft het te druk om te daten.”

6. Welkom, maatje

In hun liefdesleven zoeken meer dan de helft van de single moeders een partner als ‘maatje’. Daarna zijn ze pas op zoek naar romantische liefde, een man om leuke dingen samen mee te doen en een man die ze emotionele steun kan bieden. Financiële steun werd het minst in een partner gezocht.

7. Soort zoekt soort

Zoals zoveel singles zijn alleenstaande moeders op zoek naar een partner die in een vergelijkbare situatie zit. Ze zijn op zoek naar gelijkgestemden. De moeders daten 3,4 keer zo vaak een alleenstaande vader als vrouwen zonder kinderen. En ze daten daarentegen 50% minder vaak met kinderloze mannen.

Ben jij alleenstaande moeder? Heb jij ook last van misverstanden? En wat doe je als je kinderen niet met je date overweg kunnen?

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X