Daten online Mannen

Foto’s van piemels

daarom ben ik single, Laura
Geschreven door Laura

Misschien denken jullie na mijn blog “Daarom blijf ik single” dat ik een mannenhater ben. Of heb je je zelfs afgevraagd waarom ik niet mijn haar afknip, een tuinbroek aantrek en vervolgens triomfantelijk uit de kast stap. Maar nee, ik ben niet lesbisch en ik ben ook geen mannenhater. Ik wil ze gewoon even niet in huis hebben. Maar buitenshuis, dat kan prima! Ik heb dan ook regelmatig perioden gehad dat ik ging daten. Ook online daten. Tja, dan maak je wat mee. Zoals foto’s van piemels. Foto’s van piemels? Jazeker, foto’s van piemels! Want daar schijn je als vrouw op te kunnen rekenen als vast onderdeel van het kennismakingsproces met je verse date!

“Wij zijn niet zo geobsedeerd met jouw kleine generaal als jij zelf”
Vroegervond ik dat online daten iets te veel moeite. Moest je heel veel vragen beantwoorden en testen doen. Ik haakte vaak na 5 minuten af. Nu is het makkelijker. Gewoon een beetje swipen voor de lol en wie weet komt iemand met een originele opening. Ik vind dat vooral praktisch. Maar het lijkt erop dat mannen dankzij de semi-anonimiteit zich dingen durven te permitteren waar ze in het echt -godzijdank- te laf voor zijn!

Hebjij weleens een foto van een piemel gekregen, zeg maar als een soort eerste kennismaking?! Ja, je leest het goed! Nou, ik ook dus! En ik heb het van meerdere vriendinnen gehoord. Ze zijn allemaal weleens verrast met een ongewenst pretpaaltje, dat ineens tegen het schermpje van hun iPhone staat te swaffelen. Soms vind je ze op hun profielen, maar dan kun je tenminste meteen een grote omweg nemen. Maar een andere keer begin je net in gesprek te raken en dan: bliep! Hangt ineens zijn Willie Wortel in je inbox. En dat is dan behoorlijk intimiderend en gênant tegelijkertijd.

Inmijn geval blijft het dan even stil, ik heb géén idee wat ik moet zeggen. En wat denk je dat hij dan stuurt? Nieuwsgierig vraagt hij ‘en…?’ WTF?! Denkt zo’n jongen dan écht dat ik bij het zien van zo’n anoniem wormpje plotseling overspoeld word door een aanval van lust, de telefoon grijp en hem commandeer zo snel mogelijk langs te komen om me alle hoeken van de kamer te laten zien?

Duswat doe ik? Ja, ik stuur de pielemoos eerst maar eens door naar al mijn vriendinnen. Kijk eens wat hij nu stuurt! Iiiieeew!!! Schreeuwen ze terug. ‘Heb je daarom gevraagd?’ En: ‘Heb je een boobie-pic teruggestuurd?’ NEE en NEE!! Eén oplettende vriendin merkt op dat er ook een afschuwelijk tapijtje in zijn slaapkamer ligt. Daar zou ze toch echt op afknappen!

Maarjongen, is dit nu wat je wilt? Dat we de spot drijven met je digitale ochtendstokje? Hoe is het toch mogelijk dat je denkt dat ik dat opwindend vind?! Je bent er vast heel trots op en omdat je op de foto de afstandsbediening er naast houdt, zie ik dat hij indrukwekkend groot is. Maar zo’n close-up van je Jodocus met afro-kapsel doet me seksueel net zo veel als mijn kat die zijn eten uitkotst en het daarna weer opeet.

Mijnvriendinnen vermoeden dat je het zelf heel opwindend vindt om Jaap Stam te laten zien. Waarschijnlijk omdat er al heel lang niemand naar gekeken heeft. Maar bij vrouwen werkt dat niet zo en dat zou je moeten weten. Wij zijn niet zo geobsedeerd door jouw kleine generaal als jij zelf. En al helemaal niet als je hem anoniem en lafjes digitaal in mijn iPhone posteert. Nee, had hem dan tijdens ons eerste kopje koffie meteen in de etalage gezet. Dan had ik tenminste nog even getwijfeld tussen gillend wegrennen en aangifte doen, of het misschien wel best stoer vinden dat je zo eerlijk bent. Want heus, op de juiste momenten en in de juiste setting kunnen we er verzot op zijn. Maar dat zal jij nooit begrijpen.

Foto’s van piemels, doen het dus niet. Leuke profielfoto’s wel. Maar die zijn ook lasting te interpreteren. Lees hier hoe je dat doet!

Over de auteur

Laura

Laura is mijn naam. Ik ben 30 jaar. Maar bang om oud te worden? Nee, valt reuze mee. Ze zeggen dat het leven steeds beter wordt, toch?

Ik woon en werk in Amsterdam alsof ik er heel mijn leven verblijf, maar dat is niet waar. Ik heb een dorpse achtergrond, maar de dorpse levensstijl ben ik al lang geleden kwijtgeraakt.

Ik ben single, maar dat ben ik niet altijd geweest. Ik heb zelfs een aantal jaar van mijn leven in verschillende relaties doorgebracht. Ik ken dus beide kanten, weet van beiden de voor- en nadelen en kies er nu bewust voor om single te blijven. Maar ja, hoe bewust kun je zijn? Verliefd worden houd je niet echt tegen. Op dit moment vind ik het echter heerlijk om mijn hele bed voor mij alleen te hebben! En daar blog ik graag over!

Schrijf een reactie

X