Daten online Datingtips

Wat een man moet weten voorafgaand aan een Tinderdate (2)

Wat een man moet weten ,tekstje, date , na afloop van date, dating app ,datingapp, foto , Inge, omschrijving, Plekk , profielfoto, profieltekst , tinderdate
Geschreven door Inge

Vorige week schreef ik over het datingapp profiel van mannen, de foto’s en het tekstje. Wat moet je nou wel en niet plaatsen? Je kunt het hier teruglezen.

De opening

En dan nu, de start van het gesprek.

 • Wij vrouwen vinden het fijn als een man initiatief neemt, want dan denken we dat je echt geïnteresseerd bent. Andersom schijnt het net zo te zijn, waardoor er dus van die situaties ontstaan dat er überhaupt geen gesprek op gang komt. Praat dus gewoon.
 • Een originele openingszin vinden we leuk, maar een “hey” accepteren we ook hoor.
 • Het complimentje wordt ook altijd gewaardeerd. We horen graag dat je onze foto’s en dat jurkje dat we dragen leuk vindt.
 • Als zo’n gesprek gaat lopen, reageer dan niet pas een dag later op een vraag. Dat interpreteren wij als ‘Hij heeft blijkbaar geen interesse’. Als we lang moeten wachten gaan we op den duur niets meer zeggen.

En dan komt het moment dat je lekker aan het kletsen bent en overgaat op Whatsapp.

Whatsapp

 • Als eerste kijken we naar je Whatsapp foto. We vinden het leuk als deze anders is dan je Tinderfoto’s. Als we daarna kortaf reageren vonden we je foto blijkbaar niet leuk.
 • Als jij weinig reageert vlak na het eerste Whatsapp contact denken wij andersom dat je onze Whatsapp profielfoto tegen vond vallen. Blijf dus zeker in het begin een kwartier appen. Als je het eigenlijk druk hebt en hier geen tijd voor hebt, zeg dat dan in plaats van niet te antwoorden. Een “Ik moet naar mijn werk, als ik terug ben app ik je weer!” vinden wij fijn. Vooral een smiley of een x maakt het af. Als je alleen “Ik moet nu naar m’n werk” stuurt denken wij dat het een smoesje is om ons te ontwijken nadat je de profielfoto hebt gezien.
 • Houd er rekening mee dat wij vrouwen het heel fijn vinden als je ons appt, ook al heb je niks boeiends te vertellen. Dan weten we dat je interesse in ons hebt.
 • We stellen het op prijs als je zelf het initiatief neemt tot een gesprek. Als we namelijk zien dat je online bent geweest en geen goedemorgen of iets anders hebt gezegd kunnen we ons gekrenkt voelen.
 • En helemaal nót done: wij hebben iets getypt, jij bent online geweest, maar je hebt ons bericht niet gelezen. Of nog erger, je hebt het wel gelezen, maar je hebt niet geantwoord! Hier worden wij onzeker van.
 • Ook al stellen we geen vraag, een reactie op ons berichtje waarderen we wel. En het liefst daarna een vraag van jou, zodat het gesprek niet dood loopt. Want als je een alleen een “ 😛 ” of een “ja zeker” stuurt kost het ons weer moeite om een vraag te stellen aangezien we denken dat je dan eigenlijk geen zin hebt om te appen. Wij vrouwen kunnen hier helemaal gek van worden en kijken het liefst om de 10 minuten op onze telefoon of je al ge-appt hebt. En als dit niet zo is, ervaren we dus elke 10 minuten een teleurstelling en worden we elke 10 minuten weer onzekerder.
 • Zeg dus áltijd iets als je online bent geweest. Als je geen tijd hebt om te appen, laat dit dan weten met de reden en een smiley er achteraan. Dan kunnen we het los laten omdat we weten dat het niet aan ons ligt.
 • Onthoud dat over elk antwoord goed wordt nagedacht. Dus als jij iets leuks zegt of juist iets dat als kut wordt ervaren, gaat er een printscreen naar vriendinnen. Ook als wij even niet weten hoe we moeten reageren en óf we moeten reageren wordt er aan minstens twee vriendinnen om advies gevraagd.

Smileys

Smileys zijn sowieso heel belangrijk voor een vrouw.

 • Een “Goeiemorgen” met een smiley met kusje/hartje of een roosje doet ons veel beter wakker worden dan alleen een “Mogguh/Morning 🙂 ”.
 • Hetzelfde geldt voor “Weltruste”. Plak er gewoon een lieve smiley achter. Weinig moeite en het maakt ons blij.
 • En kijk goed welke smiley. Alleen de 🙂 , de 😛 of de handjes-bewegende smiley valt minder goed.
 • “xx” vinden we ook leuk.
 • Bij de “haha” willen we graag een 😛 of een smiley die traanoogjes heeft van het lachen.
 • Als je flirt vinden we een schuin/ondeugend kijkende smiley leuk. Die vinden we ook leuk als wij flirten en jij hem terug stuurt.

Hard to get

Mannen denken soms dat vrouwen van hard to get houden. Dat is echter helemaal niet waar.

 • Wij vinden het super irritant als je een dag niks zegt (of eigenlijk al een uur niks zegt) en willen het liefst dat je direct antwoordt.
 • Wij zitten dan echter met het dilemma dat we het liefst meteen willen reageren, maar dat doen we niet. Wij denken namelijk dat jij dan weer denkt dat we de hele tijd naar ons mobiel zitten te staren, wanhopig wachtend op een appje van jou.
 • Als we een Whatsapp-melding krijgen halen we het balkje omlaag om te zien wat jij hebt getypt, maar openen we het bericht niet. Zo zijn we gerustgesteld door jouw boodschap, maar doen we tegelijk zelf wel aan hard to get. Als we direct terug appen zijn we namelijk bang dat jij denkt dat we geen sociaal leven hebben. Maar dat is niet waar. Wij dragen die telefoon gewoon in onze broekzak omdat we zo graag met jou willen appen. Zo kunnen we direct kijken als hij trilt. En dat snappen onze vriendinnen, dus die vinden dat niet erg. Ze weten namelijk ook allemaal dat ik met jou date.

Volgende week het vervolg, deel 3 over de date! En ik schrijf ook over wat ik van je verwacht na de date.

 

Over de auteur

Inge

Hallo! Ik ben Inge, 28 jaar en ben sinds een jaar weer single na een relatie van bijna 10 jaar.
Het alleen zijn is weer even wennen, ik vind het helemaal niks. Maar ik heb wel mijn “nieuwe zelf” ontplooit, ik ben 15 kilo afgevallen en ben een losser, relaxter persoon geworden.
Nu ik meer straal en een mooier figuur heb merk ik dat ik op de verschillende datingapps in de smaak val. En dat doet me goed. Door die ruim 350 matches ben ik vrij selectief geworden met wie ik date en met wie niet. En dat is maar goed ook, want je moest een weten wat voor freaks ik onderhand al hebt ontmoet…

Schrijf een reactie

X