Daten online Vrouwen

Zijn vrouwen te kritisch bij het online daten?

daten, kieskeurig , kritisch , kritisch bij het online daten, online daten , Plekk , te kritisch , te kieskeurig, kieskeurig, kritisch, vrouwen, datingapps, datingsites, online daten, Plekk,datingapps, vermakelijk, Mijke
Geschreven door Redactie

Nederlandse vrouwen zijn opvallend kritisch bij het online daten, met het doel een nieuwe partner te vinden. Vrouwen beginnen minder vaak een gesprek op een datingsite en beantwoorden veel minder berichten dan mannen. Bij het zoeken naar een potentiële match kijken vrouwen daarnaast kritischer naar leeftijd, opleidingsniveau en kinderwens. Mannen hechten juist meer waarde aan uiterlijke kenmerken. Dit blijkt uit een rondvraag onder 1280 mannelijke en vrouwelijke online daters door Datingsite Kiezen.

Mannen beginnen vaker het gesprek dan vrouwen

Uit de cijfers blijkt dat mannen vaker een gesprek beginnen op een datingsite dan vrouwen. 91% van de mannen geeft aan zelf wel eens een gesprek te zijn begonnen op een datingsite tegenover 75% van de vrouwen. Een kwart van de vrouwen geeft zelfs aan nooit een gesprek te beginnen.

interactie1

Vrouwen reageren op minder dan de helft van de ontvangen berichten

Opvallend is ook dat vrouwen veel minder ontvangen berichten beantwoorden op een datingsite. Waar mannen aangeven gemiddeld 81% van alle inkomende berichten te beantwoorden, is dit percentage bij vrouwen slechts 46%.

interactie2

Wat vinden mannen en vrouwen belangrijk bij een match op een datingsite?

Op de vraag wat mensen belangrijk vinden bij een match op een datingsite valt op dat mannen meer waarde hechten aan uiterlijke kenmerken dan vrouwen. Gewicht, lengte en leeftijd waren de belangrijkste factoren bij mannen, terwijl vrouwen leeftijd, opleidingsniveau en kinderwens belangrijker vinden.

interactie3

Vrouwen hebben meer keus

Dat vrouwen minder berichten beantwoorden valt wellicht te verklaren uit het feit dat vrouwen meer contactverzoeken ontvangen. Uit de rondvraag blijkt dat de deelnemende vrouwen gemiddeld 12 nieuwe contactverzoeken per maand ontvangen. Bij mannen ligt dat aantal iets lager: 8 per maand.

Ben je geen fan van online daten? Geef het toch een kans. Je leest waarom in dit artikel: “Waarom online daten zeker niet zonde van je tijd is!”.

Over de auteur

Redactie

Schrijf een reactie

X